Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ υποστηρίζει πως για το Αλτσχάιμερ συμβάλλει ο ρατσισμός

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ υποστηρίζει πως για το Αλτσχάιμερ συμβάλλει ο ρατσισμός

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι ο ρατσισμός είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στα δυσανάλογα υψηλά ποσοστά άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ μεταξύ των μη λευκών Αμερικανών.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS), στην ετήσια έκθεσή του για τη διαχείριση του Αλτσχάιμερ και των σχετικών άνοιών, υποστήριξε ότι ο «εδραιωμένος συστημικός ρατσισμός» πρέπει να αντιμετωπιστεί και να δοθεί προτεραιότητα σε σχέση με τις ατομικές συμπεριφορές. Για να αντιμετωπιστούν οι αποκλίσεις στα ποσοστά της νόσου του Αλτσχάιμερ, ο Γραμματέας του HHS Xavier Becerra ζήτησε «παρεμβάσεις», προσαρμόζοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες «με πρωταρχικό στόχο την πολιτιστική ικανότητα και την ισότητα».

Οι «δομικές ανισότητες» που βασίζονται στον ρατσισμό, όπως οι ελλιπείς επενδύσεις στην εκπαίδευση, οι γειτονιές που δεν μπορούν να περπατήσουν και η ανεπαρκής πρόσβαση σε διατροφικά γεύματα, είναι μια «σημαντική αιτία» στην άνοια, σύμφωνα με το HHS. Οι μαύροι έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τους λευκούς να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ ή άνοια, ενώ οι Ισπανόφωνοι είναι περίπου 1,5 φορές πιο πιθανό.

Ωστόσο σύμφωνα με την Ένωση Αλτσχάιμερ του Σικάγο:

Η ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό και η γενετική είναι οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση ασθένειας που σχετίζεται με την άνοια. Το να έχετε καρδιακή πάθηση ή να υποφέρετε από τραυματισμούς στο κεφάλι μπορεί επίσης να αυξήσει τις πιθανότητές σας. Η καλή διατροφή, η τακτική άσκηση, η κοινωνική δέσμευση και η αποχή από τη χρήση αλκοόλ και καπνού μπορούν όλα να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Μπάιντεν, δεν έχει ανακαλύψει σύνδεση μεταξύ του Αλτσχάιμερ και του ρατσισμού. «Ο λόγος για αυτές τις διαφορές δεν είναι καλά κατανοητός, αλλά αφού οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα υψηλότερα ανήκουν σε αυτές τις ομάδες, τα ποσοστά αγγειακών παθήσεων μπορεί επίσης να τις θέσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ», ανέφερε η ένωση.

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου, οι αποκλίσεις στους παράγοντες κινδύνου «πηγαίνουν σε γενεές δομικού ρατσισμού και ανισότητας». Οι μη λευκοί ασθενείς με Αλτσχάιμερ έχουν μειωμένη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη και τους πόρους και είναι λιγότερο πιθανό από τους λευκούς να λάβουν σωστή διάγνωση και θεραπεία, σύμφωνα με το τμήμα.

«Είναι επομένως κρίσιμης σημασίας η έρευνα, οι παρεμβάσεις και οι υποδομές για την αντιμετώπιση των τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου… να ανταποκρίνονται πολιτισμικά και να βασίζονται στη βελτίωση της ισότητας αντιμετωπίζοντας τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας», ανέφερε η έκθεση.

Πάνω από 6 εκατομμύρια Αμερικανοί αντιμετωπίζουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 13 εκατομμύρια μέχρι το 2060 λόγω της γήρανσης του πληθυσμού της χώρας. Η ασθένεια σταδιακά επιδεινώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα τη γνωστική εξασθένηση καθώς και διαταραχές συμπεριφοράς και ψυχικές διαταραχές.

Ωστόσο η εγκεφαλική βλάβη όπως το Αλτσχάιμερ που προκαλείται από το εμβόλιο για τον COVID μπορεί να είναι πιο διαδεδομένη από την εγκεφαλική βλάβη που προκαλείται από φυσικά επίκτητο ιό, σύμφωνα με έναν ανώτερο ερευνητή στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ακουστε....
    Οχι εμας....
    Αλλα αυτους που κατι ξερουν...

    https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2022/12/o-o-o-o.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »