Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης: Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Ιερώνυμου σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες

Βουλιαγμένης 2

«Ιερές» μπίζνες από ανίερους Ιεράρχες!

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για εκμίσθωση 99 ετών μεγάλου τμήματος της χερασονήσου του Καβουρίου σε εβραϊκά συμφέροντα, με αντίκρισμα 2,730 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Τι παραχωρείται

Τα ακίνητα που παραχωρούνται στον επενδυτή προς αξιοποίηση είναι συνολικής έκτασης άνω των 17,3 χιλ. τ.μ. εντός της περίφημης έκτασης των περίπου 85 στρεμμάτων γνωστής και ως «Ορφανοτροφείο» της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη.

Ειδικότερα, πρόκειται α) για ακίνητο επιφανείας 11.836 τ.μ. όπου στεγάζονται οι κύριοι χώροι του Ορφανοτροφείου, στο οποίο το Ορφανοτροφείο έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100%, τυγχάνει ελεύθερο βαρών, μισθώσεων και διεκδικήσεων, β) για ακίνητο επιφανείας 1.627 τ.μ. όπου βρίσκεται και το κτίριο του εκμισθούμενου εστιατορίου «ΙΘΑΚΗ», στο οποίο το Ορφανοτροφείο έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100%, το οποίο τυγχάνει ελεύθερο βαρών και διεκδικήσεων και γ) για ακίνητο επιφανείας 3.885 τ.μ., όπου έχουν ανεγερθεί τέσσερις κατοικίες οι

οποίες εκμισθώνονται σε ιδιώτες, στο οποίο το Ορφανοτροφείο έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας 100%, το οποίο τυγχάνει ελεύθερο βαρών και διεκδικήσεων.

Οι αντιδράσεις

Η παραχώρηση του Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης συνάντησε πάντως την έντονη αντίδραση του Δήμου Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης, ο οποίος έκανε λόγο για επιλογές «ακατανόητες» που συνιστούν «πραγματική πρόκληση για την κοινωνία, ειδικά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε» και προειδοποίησε πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εάν και εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την τοπική δημοτική αρχή, η Εκκλησία «απροκάλυπτα και ενάντια στον σκοπό του ιδρύματος θα μετατρέψει το φιλανθρωπικού χαρακτήρα νομικό πρόσωπο σε επιχείρηση real estate». Παράλληλα, ο δήμος κατήγγειλε ότι «αγνοείται προκλητικά, άλλως αποσιωπάται τεχνηέντως» ότι ο χώρος «απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και παραχωρήθηκε προς το Ορφανοτροφείο αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να εξυπηρετήσει τον σκοπό του και να αποτελέσει μια εστία για ορφανά παιδιά που χρειάζονται βοήθεια και σε καμία περίπτωση δεν προορίζεται για “μπίζνες”».

Είχε προηγηθεί προειδοποιητική επιστολή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης προς το ίδρυμα «Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης», στην οποία επισημάνθηκαν τα εξής:

1. Ο λόγος για τον οποίο παραχωρήθηκε προς το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης η έκταση των 97 στρεμμάτων ήταν αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να εξυπηρετήσει τον σκοπό του και να αποτελέσει μια φωλιά για ορφανά παιδιά που χρειάζονται βοήθεια και όχι για να αποτελέσει αντικείμενο εμπορευματοποίησης.

2. Για τον ίδιο λόγο οι υφιστάμενες χρήσεις γης δεν επιτρέπουν «μπίζνες» αντί για τις συγκεκριμένες λόγω του καταστατικού σας φιλανθρωπικές δράσεις.

3. Ενώ ισχυρίζεστε επί λέξει και «πομπωδώς» ότι «το σύνολο των εσόδων που προκύπτουν από την εκμετάλλευση της περιουσίας του Ορφανοτροφείου προορίζεται και διατίθεται αποκλειστικά για την επίτευξη των φιλανθρωπικών σκοπών που προβλέπονται σε καταστατικό αυτού….» έχετε προβεί στις κάτωθι ακατανόητες και προκλητικές για το κοινωνικό σύνολο ενέργειες:

Α. Εφεύρατε την δήθεν «αναντίρρητη ανάγκη» μετεγκατάστασης των φιλοξενούμενων τέκνων σε δήθεν «πλέον κατάλληλο οίκημα» με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, ευρισκομένου πλέον εντός του αστικού ιστού!!!, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι σύγχρονες τάσεις διαπαιδαγώγησης!!!! προς αναβάθμιση της φιλοξενίας, περίθαλψης, μόρφωσης και Χριστιανικής ανατροφής στα ορφανά παιδιά.!!!! και

Β. Ετοιμάζεστε να παραδώσετε το Ορφανοτροφείο σε επιχειρηματικά συμφέροντα κερδοσκοπώντας.

Ερωτάσθε λοιπόν ευθέως και δημόσια:

Πρώτον: Τι χρηματικά ποσά εισπράττετε από την σημερινή εκμετάλλευση των ακινήτων σας και γιατί δεν επαρκούν για την συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Ορφανοτροφείου;

Δεύτερον: Ποιες είναι αυτές οι δήθεν σύγχρονες τάσεις διαπαιδαγώγησης που επιβάλλουν την επιστροφή των μαθητών στο κέντρο μιας πόλης την οποία προφανώς γνωρίζετε, την περιγράφετε ως αστικό ιστό αλλά δεν τολμάτε να κατονομάσετε; Πως προβάλλετε δημοσίως έναν τέτοιον ισχυρισμό όταν την τελευταία εικοσαετία στην χώρα μας όποιο εκπαιδευτήριο αποφάσισε να μετεγκατασταθεί, εγκατέλειψε τον αστικό ιστό και μετέφερε τις δραστηριότητές του σε εκτός σχεδίου περιοχές προκειμένου να προσφέρει στους μαθητές ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σ’ ένα καθαρότερο περιβάλλον;

Τρίτον: Ποιο είναι αυτό το περίφημο οίκημα το οποίο προορίζετε στα χαρτιά για ορφανοτροφείο και συνομολογείτε εκ των προτέρων ότι προκειμένου να λειτουργήσει χρειάζεται ανακαίνιση και επισκευές διάρκειας έως δύο ετών και προϋπολογισμού 300.000 ευρώ;

Υπ’ αυτά τα δεδομένα η συγκεκριμένη διακήρυξη συνιστά υπέρτατη πρόκληση για την κοινωνία της πόλης μας και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Αντί λοιπόν να προβαίνετε σε υποδείξεις προς το Δήμο και να προσδοκάτε υπερκέρδη από επιχειρήσεις για VIPS, επικεντρωθείτε στην εκπλήρωση του σκοπού του Νομικού Προσώπου που ταχθήκατε να υπηρετήσετε, μην βεβηλώνετε μια ιστορία ενός αιώνα και μην προσβάλλετε την μνήμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των προκατόχων σας που υπηρέτησαν το Ορφανοτροφείο με πίστη και Αρχές.»

Η απάντηση του Ορφανοτροφείου εδώ.

Το ξεπούλημα («αξιοποίηση») του Ορφανοτροφείου μεθοδευόταν πολλά χρόνια πριν, αδειάζοντας τον χώρο από παιδιά. Πριν 12 χρόνια περίπου το Ορφανοτροφείο φιλοξενούσε 50 παιδιά και τώρα είχαν απομείνει μόνο 4!

 Όπως έγραψε ο Δημήτρης Κυπριώτης, το «άδειασμα» του Ορφανοτροφείου, ως λέγουν οι πληροφορίες και των ανθρώπων που γνωρίζουν εκ των έσω τα γεγονότα, έγινε με πολύ μεθοδικό τρόπο, ώστε να μπορέσουν πολύ πιο εύκολα να πριμοδοτήσουν την πώλησή του, μαζί με τις γύρω εκτάσεις που αποτελούν περιοχή πρασίνου και όαση της όλης περιοχής, αφού η αξία της στηρίζεται στη φυσιογνωμία της.

Και όμως αυτή η μοναδική σε κάλος περιοχή, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, που την έχει καταστήσει παγκοσμίως γνωστή, γειτνιάζει με τον «Αστέρα Βουλιαγμένης», που πουλήθηκε το 2014 σε διεθνή συμφέροντα, όπως συμβαίνει με το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας από την έναρξη εφαρμογής των Μνημονίων στην Πατρίδα μας.

Αυτός λοιπόν ο καταπράσινος λόφος που περιβάλλεται από τη θάλασσα, είναι ένα μοναδικό «φιλέτο», ενώ δίπλα σε αυτό το περιβάλλον βρίσκονται τα κτίρια του Ορφανοτροφείου που είναι λιθόκτιστα του 1910, είναι πανέμορφα και έχουν περιέλθει στην Εκκλησία της Ελλάδας ως δωρεά της Σοφίας Σλήμαν και του Δήμου Αθηναίων.

Θεωρώ ότι αυτά είναι αρκετά για να πείσουν ακόμη και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ότι η Εκκλησία από «Οίκος του Θεού» έχει μετατραπεί σε «Οίκον Εμπορίου».

Αλήθεια, έγινε ποτέ έλεγχος των οικονομικών της Εκκλησίας από την Πολιτεία; Ή μήπως και εδώ ισχύει το κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει;

Και επειδή είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Εκκλησία προσκυνάει τον Μαμμωνά και όχι τον Χριστό, και ότι η περιουσία της είναι υπέρ αρκετή για να πληρώνει τους μισθούς των κληρικών της,  η Ιεραρχία γνωρίζει μάλιστα και από μπίζνες, είναι η έσχατη ώρα για να πραγματοποιηθεί επιτέλους ο λυτρωτικός για την Ελλάδα χωρισμός της από την Πολιτεία. Αυτός ο αφύσικος, ου μην αλλά και θανάσιμος για τη χώρα μας εναγκαλισμός Εκκλησίας και Πολιτείας πρέπει να τερματιστεί. Η αξίνα πρέπει να πέσει στη ρίζα του κακού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »