Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Σαν άνθρωπος, δεν είμαι χαιρέκακος. Όμως απ την άλλη, δεν ξεχνώ....

Penny Papaioannou

 Σαν άνθρωπος, δεν είμαι χαιρέκακος. Όμως απ την άλλη, δεν ξεχνώ....

Δεν ξεχνώ τον "καλλιτεχνικό" κόσμο, που τον καιρό των μνημονίων είχε σιωπήσει, ή σμίγανε στο " όλοι μαζί μπορούμε" του ανεκδιήγητου Σαββόπουλου ή έκαναν....πάρτι( Maravejas and friends).


Δεν ξεχνώ τον καιρό της πανδημίας , τους Δρογώσηδες , τον Μπιμπίλια, τον Μπέζο, τον Αθερίδη.


Δεν ξεχνώ την απαγγελία του συστημικού αφηγήματος, απο ηθοποιούς και ηθοποιίσκους.


Η απαγγελία όμως δεν κατάληξε σε βραβείο. Οι ηθοποιοί εξομοιώθηκαν με τους απόφοιτους λυκείου. Οι μύτες έπεσαν , η κομπορρημοσύνη και η αλαζονεία τελείωσαν.


Νόμισαν οι άφρονες, πως η υπακοή θα ανταμειβόταν.
Και συνειδητοποίησαν πως δεν ήσαν τίποτε παραπάνω απο χρήσιμοι ηλίθιοι.


Και τώρα πια είναι αργά για μεταμέλειες.....


Από Periklis Danopoulos

.........

Είμαστε εδώ. Είμαστε τα μπάσταρδα του ρατσισμού σας. Πως γίνεται να μας παρακαλάτε να φανούμε ανώτεροι, όταν

απαιτούσατε να μας φέρονται όλοι σαν να είμασταν ότι κατώτερο υπάρχει στην πλανήτη; 

Εσείς, που στυλώσατε την μηχανή του κιμά, τολμάτε και ζητάτε να σας σταθούμε αλληλέγγυοι τώρα που ήρθε η σειρά σας να σας αλέσει; 

Εσείς, που αφήσατε να αλωθούν οι κοινωνίες, εσείς που δεν ακούγατε όταν φωνάζαμε ότι δεν βλέπετε ότι πρώτα θα σας αλώσουν και μετά θα σας αλέσουν, ζητάτε συμπαράσταση τώρα που ήρθε η σειρά σας; 

Χωρίς καν να ζητήσετε μια γ@μημένη συγγνώμη, για όσα φριχτά διαπράξατε ή βλέπατε απλά να συμβαίνουν και το κάνατε τουμπεκί ψιλοκομμένο; 

Είναι εύκολο από τον βιαστή, να ζητάει κατανόηση από το θύμα. Θράσος λέγεται, απλά. Το αντίστροφο, δεν είναι καν ανθρώπινο. 

Δεν χαιρόμαστε για ότι σας συμβαίνει. Δεν συμφωνούμε με ότι σας συμβαίνει. Αλλά σας είπαμε ότι θα συμβεί. Ίσως τώρα, να ανοίξουν τα ερμητικά κλειστά μάτια σας. Ίσως, να ξαναβρείτε την ακοή σας. Ίσως, ίσως, ίσως. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι είναι πολύ αργά. Για όλους μας. Χάρη σε σας. Όσοι από εσάς, σπείρατε το μίσος, τον διαχωρισμό, τους διωγμούς και τους αποκλεισμούς, περιμένατε να φυτρώσουν λουλούδια με την κοπριά σας;


Από Πέτρος Αργυρίου

..........

Βλέπω και κάποιους μορφωμένους που αντιδρούν τώρα στην υποβίβαση του πτυχίου των ηθοποιών. "Ντροπή" λένε!


Καλώς τους!! Τι έγινε παιδιά σας πείραξε η αδικία τώρα; Όταν οι υγειονομικοί έφτυναν αίμα δε σας είδα να πάρετε θέση πουθενά και να φωνάξετε "Ντροπή".


Όταν τα διευθυντικά στελέχη τολμούσαν και έβαζαν χέρι στους υφισταμενους τους δεν είδα πουθενά την ανθρωπιά σας. Η ευαισθησία και το αίσθημα δικαίου δε λειτουργούν επιλεκτικά όποτε μας κατέβει ή όποτε μας αγγίξει κάτι προσωπικά.


Λυπάμαι μόνο για τις φωτεινές εξαιρέσεις των οποίων η φωνή πνίγηκε μέσα στο βούρκο και τους παίρνει η μπάλα. Αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες επαγγελματικές ομάδες, και στους νομικούς και στους γιατρούς. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο φασισμός είναι ένα τέρας που μόλις ανεχτούν να φάει το διπλανό τους θα στραφεί εναντίων τους. Karma is a bitch.

To ίδιο ισχύει και για την εστίαση. Σου έλεγε "εμείς τηρούμε το νόμο, δε ρισκάρουμε, δε φταίμε". Θα πάνε να εμβολιαστούν και θα τους ξαναχουμε πελάτες. Αμ δε! Δεν τα υπολογίσατε καλά, πουλάκια μου. Όταν σας λέγαμε ότι δε σας έχουμε ΕΜΕΙΣ ανάγκη χαζογελούσατε, νομίζατε ότι είμαστε μεμονωμένες περιπτώσεις. Είμαστε ένα κομμάτι της κοινωνίας που το έχετε ανάγκη και το διώξατε. Και για να μην έχετε αυταπάτες δεν είμαστε μόνο οι ανεμβολίαστοι, μαζί μας είναι και άνθρωποι που κατάλαβαν εκ των υστέρων πόσο καταστροφικό και επικίνδυνο είναι αυτό που συνέβη. Και αν προσθέσεις σε αυτό ότι η χούντα κατέστρεψε οικονομικά τους ανθρώπους, υπάρχει επιπροσθέτως και ένα μέρος της κοινωνίας που παρόλο που δεν ξύπνησε, δε θα μπορεί - πρακτικά - να σας στηρίξει και να έρθει στα εστιατόριά σας. Επομένως οι χαμένοι είστε εσείς.


Εμείς αντέχουμε και σπίτι μας τρώγοντας ψωμί και ντομάτα ΑΝ χρειαστεί. Σας το είχαμε πει κι αυτό και πάλι γελούσατε. Αλλά εμείς το εννοούσαμε, you know...


Ήμασταν όσο αποφασισμένοι ήταν και οι υγειονομικοί γονείς μας. Το ίδιο λάθος με τον Πλεύρη κάνατε, πιστέψατε ότι μέσα σε κανα 2 βδομάδες θα κάνουμε πίσω και όλα θα είναι όπως παλιά. Ούτε πίσω κάναμε και τίποτα δε θα είναι πια όπως παλιά.


Κάνατε την επιλογή σας, μας λέγατε κάποιοι, ορισμένοι είχατε και το θράσος να το λέτε και στους γονείς μας που έδιναν αγώνα για επιβίωση.


Ωραία λοιπόν, για ό,τι έρθει στο εξής...να θυμάστε ότι κι εσείς κάνατε την επιλογή σας. Και ΟΛΕΣ οι επιλογές έχουν συνέπειες.


Η αντίσταση στην τυραννία έχει το τίμημα της.


Αλλά το ίδιο ισχύει και για την υποταγή.


Θα το καταλάβετε πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ