Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Ξέφυγε το πράγμα: Μια Νορβηγίδα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως τριών ετών για ρητορική μίσους, αφού ισχυρίστηκε ότι ένας άνδρας δεν μπορεί να γίνει λεσβία…

 Ξέφυγε το πράγμα: Μια Νορβηγίδα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως τριών ετών για ρητορική μίσους, αφού ισχυρίστηκε ότι ένας άνδρας δεν μπορεί να γίνει λεσβία…

Όπως αναφέρει Το Infowars: Η Tonje Gjevjon, καλλιτέχνης και η ίδια λεσβία, ενημερώθηκε στις 17 Νοεμβρίου ότι βρισκόταν υπό αστυνομική έρευνα για ρητορική μίσους, αφού έκανε μια ανάρτηση στο Facebook κατά των ανδρών που αυτοαποκαλούνται «λεσβίες». Τώρα αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις και θα μπορούσε να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα για έως και τρία χρόνια.

Η ανάρτηση έγραφε: «Είναι αδύνατο για τους άνδρες να γίνουν λεσβίες, όπως και να μείνουν έγκυοι», προσθέτοντας: «Οι άνδρες είναι άντρες ανεξάρτητα από τα σεξουαλικά φετίχ τους».

Η καλλιτέχνις εξήγησε αργότερα ότι η ανάρτησή της υποκινήθηκε από την επιθυμία να επιστήσει την προσοχή στον νόμο της Νορβηγίας για τη ρητορική μίσους, ο οποίος άλλαξε το 2020. Εκείνη την εποχή, το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε να καταστήσει παράνομη ρητορική μίσους εναντίον ατόμων που προσδιορίζονται ως τρανς.

Η Tonje Gjevjon ξεχώρισε επίσης τις προσωπικές επιθέσεις στις οποίες είχε υποβληθεί από τρανς ακτιβιστές, ιδιαίτερα απο τη Νορβηγίδα τρανς ακτιβίστρια, Christine Jentoft. Ο σύμβουλος για τη διαφορετικότητα των φύλων για τη νορβηγική οργάνωση LGBT+ Foreningen FRI είναι ένας άνδρας που προσδιορίζεται ως λεσβία μητέρα. Η Tonje Gjevjon είναι γνωστό ότι κατέθεσε καταγγελία στην αστυνομία φέτος κατά της Christina Ellingsen, εκπροσώπου της Women’s Declaration International (WDI) της Νορβηγίας.

Η Gjevjon ταλαιπωρήθηκε από αυτή τη δήλωση ότι οι άνδρες δεν μπορούν να είναι λεσβίες ούτε μητέρες, μετά απο αστυνομική έρευνα που ξεκίνησε με την κατηγορία της «τρανσφοβίας» μετά απο μήνυση της Ellingsen. 

Αναλογιζόμενη τις επιθέσεις στις οποίες είχε υποστεί απο τρανς ακτιβιστές για τη στάση της, όπως την αποκήρυξη από τον κόσμο της τέχνης το 2017 και την ακύρωση των εκθέσεων της, η Tonje Gjevjon είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:

«Δεν ήμουν προετοιμασμένη για το πόσο οργανωμένες ήταν οι queer οργανώσεις, πολιτικοί και ακτιβιστές δαιμονοποίησαν μια λεσβία καλλιτέχνη που δεν είχε καν δημόσιο λόγο. Οι τρανς ακτιβιστές επικοινωνούν με άτομα τα οποία συνεργάζομαι, παρουσιάζοντάς με ως γυναίκα μίσος και προειδοποιώντας να μην συνδέονται μαζί μου».

πηγή 

1 σχόλιο:

  1. Κι αυτή Μυτηληνιά;Ε ρε τί τραβάμε εμείς οι Λέσβιοι επειδή ένας βρωμιάρης Φρόυδ που τό παιζε ψυχολόγος μισούσε ό,τι Ελληνικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ