Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ σε βάρος των Ελλήνων το 2022 με τον ηλεκτρισμό, έργο Μητσοτάκη βεβαίως-βεβαίως!

 Το 2023 είναι χρονιά εκλογών. Πολλοί βολευτές θα σας θυμηθούν ως υποψήφιοι και μη ξεχάσετε να τρίψετε στη μούρη όλων την πιο εικόνα, που προέρχεται απ' το euenergy.live. Είναι πραγματικά απίστευτο και πέραν πάσης φαντασίας πως για σήμερα, 30/12/2022, στην Ισπανία η τιμή ηλεκτρισμού στη χονδρική αγορά είναι μόλις 6€/MWh, στη Γερμανία 15 και στην Ελλάδα ...228€/MWh! Ακόμα και στις διπλανές μας Βουλγαρία και Ρουμανία είναι στα 55€/MWh, τέσσερις φορές κάτω! Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία πως αυτές τις διαφορές όλοι εμείς θα πληρώσουμε, είτε απευθείας στους λογαριασμούς είτε έμμεσα, μέσω του χρήματος που δίνει η κυβέρνηση στους "παρόχους".

Η τεράστια διαφορά βεβαίως οφείλεται στον τρόπο οργάνωσης του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, που είναι έργο Μητσοτάκη βεβαίως-βεβαίως! Στον ηλεκτρισμό μας έχουν φλομώσει στο παραμύθι, τη μια πως "ο λιγνίτης είναι ακριβός", την άλλη πως "οι "Α"ΠΕ είναι φθηνές", την τρίτη πως "για την ακριβή ενέργεια φταίει ο Πούτιν". Κανένας άλλος όμως δεν φταίει παρά ο Μητσοτάκης κι η Νέα Μεταξική Δικτατορία του, που έχουν οργανώσει μια ...


τεράστια αναδιανομή απ' το κοινωνικό σύνολο προς τους δήθεν "παρόχους". Φυσικά πάντα "νομότυπα", με την αγαστή συνεργασία της δήθεν Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Δηκεωσίνυς, της δήθεν Επιτροπής Ανταγωνισμού και, βεβαίως, της Κομισιόν, που βρίσκεται πίσω από κάθε βρωμιά. 

Όλα τα πιο πάνω βεβαίως έχουν την ιστορική αφετηρία στην "απελευθέρωση" και ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρισμού, που από δημόσιο κοινωνικό αγαθό μετατράπηκε σε χρηματιστηριακό προϊόν. Κι αποτελούν ιστορική δικαίωση για όσους στα τέλη της δεκαετίας του 1970 φωνάζαμε "Όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων!".

Για όσους τυχόν αμφισβητήσουν την ακρίβεια των πιο πάνω στοιχείων, μπορείτε να τους τρίψετε στη μούρη τον ίδιο χάρτη όπως τον δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αυτή που είναι ασφαλώς συνυπεύθυνη για την καταρράκωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μέσω του πανάκριβου ηλεκτρισμού. Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα ο επικεφαλής της θα είχε πάει σπίτι του εδώ και πάνω από ένα χρόνο, από τότε που εμφανίστηκε στους λογαριασμούς το έκτρωμα της "ρήτρας αναπροσαρμογής". Αλλά όχι εδώ, που είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε κι η Σικελική Μαφία δεν πιάνει μία μπροστά στους δικούς μας "άρχοντες".

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Και για όσους εξακολουθούν να καταπίνουν αμάσητο το σανό πως "για όλα φταίει ο Πούτιν", το πιο πάνω διάγραμμα της εξέλιξης της τιμής του φυσικού αερίου Dutch TTF την τελευταία διετία μας δείχνει ξεκάθαρα πως η τιμή του αερίου έχε επιστρέψει σε επίπεδα αρκετών μηνών ΠΡΙΝ την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Το πανάκριβο αέριο είναι έργο Γερμανών, για να πουλήσουν εργοστάσια παραγωγής πανάκριβου υδρογόνου με ηλεκτρόλυση, δεν είναι έργο Ρώσων! Η έναρξη αύξησης της τιμής του αερίου ταυτίζεται απολύτως με τη δημοσίευση Γερμανικής έκθεσης για το πώς θα γίνει ανταγωνιστικό το δήθεν "πράσινο" υδρογόνο, αυτό που παράγεται με ηλεκτρόλυση χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό από "Α"ΠΕ! Κι ο υπεύθυνος της δημοσίευσης έγινε Υφυπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση Σολτς!

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό! 

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »