Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

To ρεπορτάζ των "Financial Times" που δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει η δεύτερη πιο φτωχή χώρα της Ε.Ε. αποδεικνύει ότι η σοσιαλδημοκρατική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ανίκανη να δημιουργήσει πλούτο και ότι το περίφημο ελληνικό success story που προωθούν τα συστημικά ΜΜΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα χοντροκομμένο παραμύθι για αφελείς.

Tilemachos Chormovitis

To ρεπορτάζ των "Financial Times" που δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει η δεύτερη πιο φτωχή χώρα της Ε.Ε. αποδεικνύει ότι η σοσιαλδημοκρατική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ανίκανη να δημιουργήσει πλούτο και ότι το περίφημο ελληνικό success story που προωθούν τα συστημικά ΜΜΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα χοντροκομμένο παραμύθι για αφελείς.

Αποδεικνύει όμως και κάτι ακόμη : οι προσδοκίες πως το Μνημόνιο θα έφερνε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με συνέπεια η οικονομία να απογειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν διαψευσθεί οικτρά. ( "σε 2 χρόνια από σήμερα η Ελλάδα θα καλπάζει", έγραφε ο καθεστωτικός διανοούμενος Χρήστος Χωμενίδης το 2011). 

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα χρόνια οι Έλληνες πολίτες υπερφορολογήθηκαν και φτωχοποιήθηκαν για να μείνει αλώβητη η εγχώρια κλεπτοκρατία και οι κρατικοδίαιτοι σύμμαχοί της. Ελάχιστες σημαντικές μεταρρυθμίσεις έγιναν, το μεγάλο παρασιτικό κράτος έμεινε αλώβητο στην θέση του, οι χιλιάδες νόμοι και κανονισμοί που πνίγουν τις ελληνικές επιχειρήσεις ολοένα και πληθαίνουν, η Ελλάδα όχι μόνο δεν έγινε πιο φιλελεύθερη οικονομικά αλλά έχει κατρακυλήσει σε όλους τους δείκτες οικονομικής ελευθερίας από το 2010 και

μετά και έτσι η άνευ προηγουμένου οικονομική καθίζηση των πρώτων χρόνων του Μνημονίου (πρωτόγνωρη για δυτική χώρα) δεν ακολουθήθηκε από μια δυναμική οικονομική ανάκαμψη αλλά από τη στασιμότητα στον πάτο . 

Τον λόγο για την οικονομική αποτυχία του Μνημονίου τον είχαν προβλέψει οι φιλελεύθεροι οικονομολόγοι ανά τον κόσμο (πλην Ελλάδος) από την πρώτη στιγμή της κρίσης : όσο τρέχει το παραδάκι από έξω (είτε με τη μορφή των μνημονιακών δανείων αλλά και πιο μετά με τα διάφορα πακέτα στήριξης των Βρυξελλών), όσο επιδοτείται η οικονομική ανευθυνότητα , ένα πολιτικό σύστημα δεν έχει κανένα απολύτως κίνητρο για να κάνει αλλαγές και θα συνεχίσει στον ίδιο, καταστροφικό δρόμο. (κάποιοι τα γράφαμε από το 2010, http://blemilo.blogspot.com/2010/11/blog-post_01.html )  


1 σχόλιο:

  1. OYΔΕΝ ΚΤΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ……
    ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ …ΠΑΝΤΑ
    ΠΕΡΙΕΧΕΙ PDF το βιβλίο του ΙΑΤΡΟΥΙωάννη Παΐζη "Η Μάχη της Κρήτης, Τα μετά την μάχη. Η Αντίστασις"

    https://greeknewsondemand.com/2024/04/30/βομβα-στενη-συνεργατησ-των-αρχων-τησ-γ/

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »