Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Απο 1η Μαΐου, αυτοί που είναι υπεράνω νόμου αυστηροποιούν τις ποινές για το λαό – Θα μας κλέινουν φυλακή για «ψύλλου πήδημα»!

Παρά τις αντίθετες απόψεις σχεδόν του συνόλου των καθηγητών νομικής της χώρας μας, επιφανών δικαστών και εισαγγελέων, τις ενώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πολιτικού και δικηγορικού κόσμου, Η ΝΔ προχώρησε μόνη της στο να ψηφίσει το νέο ποινικό κώδικα που θα αφορά αυστηρότερες ποινές για όλους, εκτός φυσικά απο τους ίδιους…

Από την 1η Μαΐου και μετά, που θα ισχύουν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών γίνεται πιο αυστηρή αλλα παραμένει η “κουλτούρα ατιμωρησίας” για πολιτικούς.

Η βασική διάταξη του νέου ποινικού κώδικα, θα αφορά την υποχρεωτική φυλάκιση σε πλημμεληματικές ποινές από 2 έτη και πάνω.

Για αδικήματα της καθημερινότητας, δηλαδή αδικήματα που πολύ εύκολα και συχνά διαπράττονται από τους πολίτες, όπως π.χ. φορολογικές παραβάσεις, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, σωματική βλάβη τρίτων, υγειονομικές παραβάσεις, τα πράγματα δυσκολεύουν και επαπειλείται φυλάκιση για μέρος της ποινής.

Σκεφτείτε για παράδειγμα την καθαρίστρια που

είχε παρουσιάσει πλαστό πτυχίο δημοτικού για να επιβιώσει στη εργατική ζούγκλα και ο δικαστής την τιμωρησε με 10 χρόνια φυλακή… Θα ήταν αναγκασμένη να εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής.

Συγκεκριμένα, μόνο οι ποινές φυλάκισης έως ένα έτος θα μπορούν να αναστέλλονται, αν οι αμετάκλητες καταδίκες -εφόσον υπάρχουν στο ποινικό μητρώο- δεν υπερβαίνουν το ένα έτος τότε θα γλυτώσεις την φυλακή. Ωστόσο ο ποινικός μας κώδικας είναι ήδη πολύ αυστηρός και μπορείς να βρεθείς για «ψύλλου πήδημα» με ένα χρόνο φυλάκιση ή παραπάνω.

Οι ποινές φυλάκισης μέχρι δύο έτη θα εκτίονται πρωτίστως με εναλλακτικούς τρόπους έκτισης της ποινής. Δηλαδή με τη μετατροπή των ποινών σε χρηματικές ή σε παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Ενώ, οι ποινές φυλάκισης μέχρι τρία έτη θα μπορούν να εκτίονται σε σωφρονιστικό κατάστημα (από έναν έως έξι μήνες) και το υπόλοιπο της ποινής θα αναστέλλεται.

Για ποινές φυλάκισης άνω των 3 ετών προβλέπεται έκτιση σε σωφρονιστικό κατάστημα του συνόλου ή μέρους της ποινής από το 1/5 έως τα 2/5 αυτής, κατά την κρίση του δικαστηρίου.

Που αποσκοπεί η αυστηροποίηση των ποινών; Φυσικά είναι προς όφελος της κυβέρνησης και θα αφορά κυρίως τον έλεγχο διαδίκτυου και όποιον κάνει κριτική στο καθεστώς.

Όπως θα δείτε και στα λεγόμενα του νομικού Νίκου Καραβέλου στην εκπομπή Focus Fm

το είδα

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ…..
    ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ……του “πορτοκαλί πράκτορα”
    Agent Orange: Ο Έλληνας που Βοηθά τα Θύματα του Βιετνάμ

    https://m.youtube.com/watch?v=LxLjwQANEBE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eκθεση OTI το Agent Orange βλάπτει τον εγκεφαλικό ιστό με τρόπους παρόμοιους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
    PROVIDENCE, RI [Πανεπιστήμιο Μπράουν]
    https://www-brown-edu.translate.goog/news/2024-02-13/agent-orange?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el

    Y.Γ. ΓΙ`ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ Alzheimer’s……
    ΑΜ` ΠΩΣ…….

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »