Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Η Eχθρότητα Aυξάνεται : Οι Αγροτικές Κοινότητες είναι Έτοιμες Να Εκραγούν Ενάντια στην Αιολική & Ηλιακή Σφοδρή Επίθεση - Επιστολή Καταπέλτης προς τους Εκλεγμένους Πολιτικούς

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Μετάφραση: Απολλόδωρος

5 Απριλίου 2024 | StopTheseThings | Διαβάστε το εδώ


Επισκεφθείτε οποιαδήποτε αγροτική κοινότητα που στοχεύει σε βιομηχανικές ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες ή/και τις γραμμές μεταφοράς που απαιτούνται για την υποστήριξή τους, και η οργή είναι πραγματικά αισθητή.

Αντιμέτωποι με εκατοντάδες ανεμογεννήτριες ύψους 280 μέτρων και 300 τόνων που θα εκτοξευθούν σε παρθένα βλάστηση και πρωτογενή αγροτικά εδάφη, με θάλασσες από ηλιακούς συλλέκτες - που μοιάζουν να εκτείνονται μέχρι τον ορίζοντα - και με τον ιστό νέων γραμμών μεταφοράς που προορίζονται να συνδέσουν τις απομακρυσμένες περιστασιακές πηγές παραγωγής με την αγορά, η οργή στις περιοχές της Αυστραλίας (και σε κάθε άλλη αγροτική κοινότητα, για την ακρίβεια) είναι απολύτως κατανοητή. Πολύ περισσότερο, επειδή το όλο θέμα είναι εντελώς περιττό. Πριν αρχίσει η μεγάλη απάτη με την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, κανείς δεν είχε έλλειψη ενέργειας και σχεδόν όλοι μπορούσαν να την αντέξουν οικονομικά.

Η διατύπωση αυτής της (απολύτως δικαιολογημένης) οργής είναι κάτι που οι υπερασπιστές των κοινοτήτων άρχισαν επιτέλους να εμπεδώνουν.

Για πάρα πολύ καιρό, η συνήθης κριτική ξεκινούσε με το "είμαι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά...". Αυτή η ηλίθια παραχώρηση απλώς επέτρεπε στους αιολικούς και ηλιακούς ενοικιαστές και τους πολιτικούς τους υποστηρικτές να αντιτείνουν: "Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι κρίσιμες για το καθαρό ενεργειακό μας μέλλον, το δικό σας κομμάτι είναι εξίσου καλό με οποιοδήποτε άλλο, οπότε καταπιείτε το, κορίτσια μου!".

Ξεκινήστε με το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, που εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τον καιρό (και στην περίπτωση της ηλιακής ενέργειας, από το πού βρίσκεται ο ήλιος στον ουρανό), δεν θα αποτελέσουν ποτέ ουσιαστικές πηγές παραγωγής ενέργειας, και το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει σωστό μέρος για βιομηχανική αιολική και ηλιακή ενέργεια, οποτεδήποτε, οπουδήποτε, ποτέ.

Ο Stephen Wells, σε μια επιστολή προς τα μέλη της τοπικής του αυτοδιοίκησης στη Δυτική Αυστραλία, αφήνει να ξεσπάσει με αυτή την αιχμηρή και καλοδουλεμένη επιστολή, η οποία παρέχει το τέλειο πρότυπο για τους υπερασπιστές της κοινότητας, παντού.

Ανοιχτή Επιστολή προς τα Δημοτικά Συμβούλια μεταξύ Rockingham και Margaret River

Richardson Post, Stephen Wells, 18 Μαρτίου 2024

Αγαπητέ Εκλεγμένε Σύμβουλε,

Γράφω σε εσάς και σε κάθε έναν από τους συναδέλφους σας σε κάθε Συμβούλιο πάνω και κάτω από την ακτή της WA, των οποίων οι ψηφοφόροι επηρεάζονται άμεσα από την πρόταση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης να εγκρίνει σχεδόν 7.700km2 του Ωκεανού για την ανάπτυξη Αιολικών Τουρμπίνων μεταξύ Mandurah και του παρελθόντος Cape Naturalist. Αυτή είναι μια ανοιχτή επιστολή και θα υποβληθεί προς δημοσίευση στα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης και θα δημοσιευθεί επίσης μέσω εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης στο διαδίκτυο.

Σας γράφω για να σας παροτρύνω να αντιταχθείτε επίσημα στην πρόταση για το Αιολικό Πάρκο ως Συμβούλιο και ατομικά ως Σύμβουλος. Είναι σημαντικό να προστεθεί η επίσημη αντίθεση των τοπικών εκλεγμένων αντιπροσώπων στην ατομική αντίθεση, καθώς οι διαμαρτυρίες μεγάλων ομάδων ατόμων συχνά αγνοούνται από την κυβέρνηση, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο για μια βαθμίδα της κυβέρνησης να προωθήσει τα σχέδιά της εάν αντιτίθεται επίσημα μια άλλη βαθμίδα της κυβέρνησης.

Παρακαλούμε να καταθέσετε πρόταση στους συναδέλφους σας συμβούλους να αντιταχθείτε επίσημα στην πρόταση για το αιολικό πάρκο ως Συμβούλιο, να ψηφίσετε επί της πρότασης και αν λάβετε πλειοψηφία, να δώσετε εντολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο να γνωστοποιήσει την επίσημη αντίθεσή σας στα σχέδια της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης.

Εάν δεν καταφέρετε να συγκεντρώσετε πλειοψηφία στην ψηφοφορία, τότε σας καλώ να θέσετε και πάλι επίσημη αντίθεση στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την επίσημη θέση σας ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της κοινότητάς σας.

Η πρόταση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, αν εγκριθεί, θα δει περισσότερες από 1.300 ανεμογεννήτριες να απορρίπτονται στον Ωκεανό, οι οποίες θα υψώνονται 268 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Αυτό είναι 20 μέτρα ψηλότερο από το ψηλότερο κτίριο στο CBD του Perth και σχεδόν 4 φορές το ύψος του Rendevous Hotel στο Scarborough, το οποίο είναι σήμερα το ψηλότερο κτίριο στην ακτή της WA, με ύψος μόλις 70 μέτρα. Θα είναι ορατά από το βόρειο τμήμα του Rockingham και το νότιο τμήμα του Prevelly στο Margaret River. Ο πυθμένας του ωκεανού θα βρίσκεται έως και 100 μέτρα κάτω από το νερό και έτσι το συνολικό ύψος των ανεμογεννητριών θα είναι έως και 378 μέτρα από τον πυθμένα του ωκεανού έως τις κορυφές τους. Για να το θέσουμε αυτό σε προοπτική, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι της Γαλλίας έχει ύψος μόλις 300 μέτρα. Θα εγκρίνατε έστω και έναν Πύργο του Άιφελ να πεταχτεί στον ωκεανό, πόσο μάλλον 1.300 από αυτούς;

Καμία από αυτές τις ανεμογεννήτριες δεν θα προσθέσει ούτε ένα επιπλέον βατ ενέργειας στο δίκτυο. Αντίθετα, θα διπλασιάσουν τις υποδομές για την παροχή της ίδιας ποσότητας ενέργειας με την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα ή φυσικό αέριο που πρέπει να είναι συνεχώς σε λειτουργία, έτοιμη να υποστηρίξει τον άνεμο. Η αιολική ενέργεια μπορεί να πέσει στο μηδέν για μέρες και ο άνεμος μπορεί επίσης να φυσάει πολύ δυνατά για να είναι ασφαλής ώστε να επιτρέπει τη λειτουργία των ανεμογεννητριών. Για όσους από εσάς πιστεύουν ότι η αποθήκευση θα λύσει αυτό το ζήτημα, πρέπει να αντικρούσω αυτή τη σκέψη. Οι μπαταρίες (οι οποίες είναι πολύ πιο τοξικές από οτιδήποτε προέρχεται από την εξόρυξη ή την καύση άνθρακα και πρέπει να αντικαθίστανται συχνά) δεν μπορούν να παρέχουν περισσότερο από μία ή δύο ώρες εφεδρικής ενέργειας για ολόκληρο το σύστημα. Η πρόταση αιολικού πάρκου 20 GW για τα νοτιοδυτικά θα χρειαστεί 480 γιγαβατώρες (GWh) αποθηκευτικής ικανότητας μόνο για την υποστήριξη των ανεμογεννητριών για μία μόνο ημέρα.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, είναι δυνατόν να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα με ελάχιστο άνεμο. Η μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο πρόκειται να κατασκευαστεί στη NSW και θα παρέχει μόνο 2,4GWh αποθήκευσης με κόστος 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, αν θέλατε να παρέχετε μόλις 1 ώρα εφεδρεία για 20GW ανεμογεννητριών, τότε θα χρειαζόσασταν περισσότερες από οκτώ από αυτές με κόστος σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Εφεδρεία για μια ημέρα με 48 δισεκατομμύρια δολάρια και εφεδρεία για μια εβδομάδα με 3,36 Τρισεκατομμύρια δολάρια! Μην ξεχνάτε ότι, αν ο άνεμος φορτίζει την μπαταρία, η ενέργεια αυτή δεν παρέχει ενέργεια στο δίκτυο. Χρειάζεται ενέργεια και για τα δύο.

Το γεγονός είναι ότι οι μεγαμπαταρίες δεν χρησιμοποιούνται καθόλου για εφεδρική ενέργεια. Αντίθετα, χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση της συχνότητας, καθώς η ασταθής φύση του ανέμου μπορεί να προκαλέσει υπερτάσεις και βυθίσεις στην ισχύ, οι οποίες μπορούν να ανατινάξουν τους μετασχηματιστές και να προκαλέσουν διακοπές ρεύματος. Όσο περισσότερη όμως αιολική ενέργεια διοχετεύεται στο δίκτυο, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να διατηρηθεί σταθερή η ισχύς αυτή.

Όχι μόνο θα χρησιμοποιηθεί άνθρακας και φυσικό αέριο για να υποστηριχθεί ο άνεμος όταν δεν φυσάει ή όταν φυσάει πολύ δυνατά για να είναι ασφαλές, αλλά πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα απορρίπτοντας ενέργεια με τη μορφή ατμού στην ατμόσφαιρα. Πρέπει επίσης να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στις τουρμπίνες μεγάλο μέρος του χρόνου για να τις βοηθήσει να γυρίσουν.

Οι ανεμογεννήτριες είναι κατασκευασμένες από σκυρόδεμα, χάλυβα, ξύλο balsa και τοξική ρητίνη. Το ξύλο balsa κατασκευάζεται από την αποψίλωση των τροπικών δασών. Στη συνέχεια καλύπτεται με τοξική ρητίνη για την κατασκευή των πτερυγίων των ανεμογεννητριών, και αυτά τα πτερύγια πρέπει να αντικαθίστανται συχνά και δ̲ε̲ν̲ ̲μ̲π̲ο̲ρ̲ο̲ύ̲ν̲ ̲ν̲α̲ ̲α̲ν̲α̲κ̲υ̲κ̲λ̲ω̲θ̲ο̲ύ̲ν̲. Αντιθέτως, είτε απορρίπτονται στον ωκεανό είτε σε χώρους υγειονομικής ταφής όπου η ρητίνη διαρρέει αργά στον ωκεανό ή στα υπόγεια ύδατα και στο έδαφος.

Η νοτιοδυτική ακτή της WA είναι γεμάτη από απειλούμενη θαλάσσια ζωή, συμπεριλαμβανομένων κοραλλιών, δελφινιών και φαλαινών που μεταναστεύουν. Τα πουλιά είναι συχνό θύμα αυτών των γιγαντιαίων αναδευτήρων.

Η πρόταση αναφέρει ότι κάθε 2GW ανάπτυξης ανεμογεννητριών θα απαιτεί 6.000 εργαζόμενους για την κατασκευή και 3.000 εργαζόμενους για τη συντήρηση. Μπορούμε λοιπόν να εξάγουμε από αυτό το συμπέρασμα ότι για την κατασκευή 20GW θα απαιτηθούν 60.000 εργαζόμενοι και για τη συντήρησή τους θα χρειαστούν 30.000 άτομα. Οι άσχετοι με τα οικονομικά θα φωνάξουν "παρέχουμε θέσεις εργασίας!", αλλά θέλουμε λιγότερους ανθρώπους να παρέχουν την ενέργειά μας, όχι περισσότερους. Αν χρειάζεται 1 άτομο για να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε 100 άτομα και όλοι κερδίζουν το ίδιο, τότε θα απαιτηθεί μόνο το 1% του εισοδήματός μας για να τροφοδοτήσουμε τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας. Αν όμως απαιτούνται 10 άτομα ανά 100, τότε το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί στο 10% του εισοδήματός μας.

60.000 εργαζόμενοι θα χρειαστούν σπίτια για να ζήσουν. Πιθανότατα θα πρέπει να εισαχθούν από το εξωτερικό. Η στέγαση στα νοτιοδυτικά βρίσκεται ήδη υπό πίεση. Ποιος θα χτίσει όλα τα επιπλέον σπίτια που απαιτούνται; Ποιος θα κατασκευάσει όλους τους επιπλέον δρόμους που απαιτούνται; Η αναβάθμιση της λεωφόρου Bussell δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί μετά από 4 χρόνια. Πρέπει να υπομένουμε τα έργα οδοποιίας για πάντα;

Όλα αυτά εξαιτίας του λεγόμενου στόχου "Καθαρό Μηδενικό Άνθρακα" (“Net zero carbon” ), για την καταπολέμηση της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως "Καθαρός Μηδενικός Άνθρακας". Είναι μια αυθαίρετη επιλεκτική λίστα επιθυμιών που υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα διοχετεύει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, οι ανεμογεννήτριες όχι λιγότερο. Τόσο η παραγωγή σκυροδέματος όσο και η παραγωγή χάλυβα εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες στην ατμόσφαιρα. Όσον αφορά την "κλιματική αλλαγή", οποιοσδήποτε αξιωματούχος εξακολουθεί να πιστεύει ότι διατρέχουμε οποιονδήποτε κίνδυνο από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι ένοχος εγκληματικής αμέλειας. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία.

Έχει περάσει μια γενιά από τότε που ο Tim Flannery μας είπε ότι το Perth θα είναι η πρώτη πόλη-φάντασμα της κλιματικής αλλαγής στον κόσμο μέσα σε μια γενιά και έχουν περάσει 36 χρόνια από τότε που ο James Hansen, ο αυθεντικός απατεώνας του κλίματος, είπε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι έχουμε 10 χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη, αλλιώς μέσα σε 20 χρόνια η Νέα Υόρκη θα είναι κάτω από 10 πόδια νερό.

Αντί να συλλάβουν αυτούς τους απατεώνες, τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να σπρώχνουν την ημερομηνία της καταστροφής όλο και πιο μακριά στο μέλλον. Θα μπορούσα να σας πω πώς ολόκληρη η επιστήμη πίσω από αυτό είναι επίσης απάτη, αλλά θα έπρεπε να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο για να το καλύψω σωστά (θα σας δώσω ευχαρίστως ένα δωρεάν αντίγραφο αν μου το ζητήσετε! Ή μπορείτε να αναζητήσετε εμένα και τα βιβλία μου στο Amazon αν προτιμάτε).

Εάν τα παραπάνω δεν σας έχουν πείσει ότι το έργο αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε ίνα της ύπαρξής σας και κάθε ίχνος εξουσίας από το εκλεγμένο αξίωμά σας, τότε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι δεν είστε κατάλληλοι για αξίωμα. Ότι είτε η βλακεία, είτε η πλύση εγκεφάλου, είτε η διαφθορά σας έχουν καταστήσει ακατάλληλους.

Αν περιμένετε την "δημόσια υποστήριξη" πριν ενεργήσετε, τότε είστε επίσης ακατάλληλος για το αξίωμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο καταδικαστέο από έναν δειλό. Δεν ζούμε σε ένα σύστημα άμεσης δημοκρατίας, αλλά σε ένα σύστημα αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εκλέγουν κάποιον που πιστεύουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν για να πάρει αποφάσεις χωρίς αυτούς, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να ζουν την πολυάσχολη ζωή τους. Δεν έχουν χρόνο να ερευνήσουν την αλήθεια, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!!! Μόνο όταν προδίδετε αυτή την εμπιστοσύνη γεμίζοντας τις τσέπες σας ή κλείνοντας τα μάτια σε πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι είναι βλαβερά, το ευρύ κοινό ενδιαφέρεται για τις αποφάσεις σας.

Οπότε, λάβετε υπόψη σας. Η καταψήφισή σας μπορεί να μην είναι αρκετή για τον κοιμισμένο όχλο, ο οποίος προς το παρόν αρκείται στο να πηγαίνει στη δουλειά του από Δευτέρα έως Παρασκευή και να παρακολουθεί το ποδόσφαιρο στο ηλίθιο κουτί κάθε Σαββατοκύριακο. Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα ανθρώπων στην εξουσία που κατέρρευσαν επειδή υπέθεσαν ότι ο πειθήνιος πληθυσμός θα παραμείνει πάντα έτσι και θα μπορεί να κακοποιείται και να εκμεταλλεύεται κατά βούληση.

Τουλάχιστον, κινδυνεύετε να χάσετε την έδρα σας στις επόμενες εκλογές και να αντιμετωπίσετε μερικές χαρακτηριστικές κουβέντες από τους θυμωμένους κατοίκους αν δεν αντιταχθείτε επίσημα σε αυτές τις ανεμογεννήτριες.

Με εκτίμηση,

Stephen Wells (ενδιαφερόμενος πολίτης)

Υ.Γ. Θα μπορούσα να αναζητήσω ένα σωρό συνδέσμους για να υποστηρίξω όλους τους ισχυρισμούς μου, αλλά δεν θα πρέπει να χρειάζεστε κανέναν. Αν δεν έχετε αρκετή κοινή λογική για να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να παρέχετε ενέργεια κατ' απαίτηση με τον ακανόνιστο διακοπτόμενο άνεμο και ότι το να κολλήσετε έστω και έναν ουρανοξύστη στον ωκεανό είναι σκέτη τρέλα, τότε κανένας σύνδεσμος δεν θα σας αλλάξει γνώμη.

Richardson Post


---Δικτυογραφία :

Hostility Mounts: Rural Communities Ready to Explode Against Wind & Solar Onslaught – STOP THESE THINGS

https://stopthesethings.com/2024/04/05/hostility-mounts-rural-communities-ready-to-explode-against-wind-solar-onslaught/

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »