Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Η Κίνα καλεί τον ΟΗΕ Να Εκτοπίσει Τους Ανθρώπους Και Να Χρηματοδοτήσει Τον Φυσικό Κόσμο Στο Όνομα Της "Βιοποικιλότητας"

EarthBeat

Μετάφραση: Απολλόδωρος

| Rhoda Wilson | Διαβάστε το εδώ.

Ο υπουργός Οικολογίας και Περιβάλλοντος της Κίνας, μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε συλλογική προσπάθεια για την εφαρμογή ενός παγκόσμιου πλαισίου για τη βιοποικιλότητα. Ένα πλαίσιο που θα εκτοπίσει περίπου 300 εκατομμύρια ιθαγενείς και θα χρηματιστεί ο φυσικός κόσμος. Πρόκειται για μια τερατώδη και άνευ προηγουμένου επίθεση στον ζωντανό μας κόσμο με το πρόσχημα της βιοποικιλότητας.

Ο Κινέζος υπουργός, Huang Runqiu, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της COP15 - της 15ης συνόδου της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών ("ΟΗΕ") για τη Βιοποικιλότητα - μίλησε την Πέμπτη μέσω βίντεο σε μια ενημέρωση των μόνιμων αποστολών του ΟΗΕ στον ΟΗΕ. Η ενημέρωση οργανώθηκε από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ("UNEP"), τη Γραμματεία της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα ("CBD") και την Κίνα.

Ο Huang τόνισε την οικοδόμηση μιας κοινής κοινότητας κοινού πεπρωμένου μέσω του Παγκόσμιου Πλαισίου Βιοποικιλότητας Kunming-Montreal.

Η COP15 ενέκρινε το πλαίσιο του Kunming-Montreal, το οποίο "παρέχει ένα σχέδιο για την παγκόσμια διακυβέρνηση της βιοποικιλότητας, θέτει στόχους, αποσαφηνίζει την πορεία και

συγκεντρώνει συλλογικές προσπάθειες", δήλωσε ο Huang. Το προσχέδιο για την παγκόσμια διατήρηση της βιοποικιλότητας έχει συνταχθεί και έχει έρθει η ώρα να μεταφραστεί στην πραγματικότητα, είπε.

Κατά τα επόμενα δύο χρόνια, η Κίνα θα συνεχίσει να προεδρεύει, προτρέποντας όλα τα μέρη να προωθήσουν την εφαρμογή του πλαισίου του Kunming-Montreal και να εκτελέσουν τις αποφάσεις της διάσκεψης COP15, δήλωσε ο Huang.

Τα παραπάνω αντλήθηκαν από άρθρο με τίτλο "Κινέζος αξιωματούχος
 προτρέπει σε παγκόσμια προσπάθεια για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας"
που δημοσιεύθηκε από την China Daily στις 10 Ιουλίου 2023. 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

Σύμφωνα με το Ιθαγενικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο, "η COP15 έδωσε προτεραιότητα στην επέκταση των ψεύτικων λύσεων, των επιβλαβών μέσων και της χρηματιστικοποίησης της Μητέρας Γης έναντι της πραγματικής προστασίας της βιοποικιλότητας".

Εξέχουσα θέση στην ατζέντα της COP15 είχαν τα νέα χρηματοδοτικά μέσα που συνδέονται με τις εθνικά καθορισμένες συνεισφορές ("NDC") και το εξωτερικό χρέος, η επέκταση των λύσεων που βασίζονται στη φύση ("NBS"), συμπεριλαμβανομένων των αντισταθμίσεων βιοποικιλότητας μέσω του πλαισίου, καθώς και των πληροφοριών ψηφιακής αλληλουχίας ("DSI") και η επέκταση των τεχνολογιών γεωμηχανικής. Το τελικό κείμενο της COP15, το πλαίσιο του Kunming-Montreal, περιλαμβάνει μια σειρά από ψεύτικες λύσεις που απευθύνονται στην ιδιωτική χρηματοδότηση.

Αυτές οι ψεύτικες λύσεις περιλαμβάνουν τη NBS, τη χρηματιστικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της φύσης, τη γεωμηχανική και τα συστήματα αντιστάθμισης, καθώς και τη γενετική μηχανική με τις μορφές της συνθετικής βιολογίας και των γονιδιακών οδηγών.

Η χρηματοδότηση ήταν ένα άλλο μείζον θέμα της COP15. Τα ιδιωτικά συμφέροντα πίεσαν για την καθιέρωση ενός ενιαίου συστήματος προτύπων και μετρήσεων για τη μέτρηση του "φυσικού κεφαλαίου", το οποίο περιλαμβάνει τη βιοποικιλότητα, καθώς και για τη δημιουργία ενός νέου τύπου "πιστωτικών μονάδων βιοποικιλότητας" που θα εναρμονιστούν με άλλες αγορές άνθρακα στο μέλλον.

Το πλαίσιο του Kunming-Montreal θέτει επίσης τον Στόχο "30 προς 30", δηλαδή να παραχωρηθεί το 30% της γης και των ωκεανών ως "προστατευόμενες περιοχές", περιοχές εντός των οποίων η ανθρώπινη δραστηριότητα περιορίζεται ή απαγορεύεται. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, υπήρξε μια επιθετική ώθηση για να συμπεριληφθούν προσεγγίσεις που βασίζονται στην αγορά και, όσον αφορά την εφαρμογή, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος και απειλή για τη διασφάλιση της τήρησης των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων πληθυσμών επί των εδαφών, των υδάτων και των εδαφών τους. Η Survival International δήλωσε ότι ο Στόχος 30 έως 30 θα εκτοπίσει περίπου 300 εκατομμύρια ιθαγενείς από τα εδάφη και τα δάση τους στο όνομα της "διατήρησης".

Η Εκστρατεία "Καμία Συμφωνία για τη Φύση " (No Deal for Nature’ campaign) διερεύνησε και περιέγραψε λεπτομερώς την τερατώδη και πρωτοφανή επίθεση στον ζωντανό μας κόσμο υπό το πρόσχημα της βιοποικιλότητας. "Στο προσκήνιο βρίσκεται η επιταχυνόμενη απώλεια της βιοποικιλότητας, από την οποία εξαρτάται όλη η ζωή", αναφέρει η εκστρατεία, "αυτή η πολύ πραγματική απειλή διατίθεται τώρα στο εμπόριο και αξιοποιείται για την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας".

Επίσης, πίσω από την παγκόσμια ώθηση για την "προστασία και αποκατάσταση της φύσης" βρίσκεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ("WEF"), το οποίο σύναψε εταιρική σχέση με τον ΟΗΕ στις 13 Ιουνίου 2019 για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης ή Παγκόσμιων Στόχων ("ΣΒΑ"-“SDG”).

Από τη συνάντηση του WEF στο Νταβός το 2021, το WEF έχει συζητήσει δημοσίως τον τρόπο με τον οποίο οι στόχοι αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη της "Μεγάλης [οικονομικής] Eπανεκκίνησης" του βασιλιά Καρόλου (King Charles’ “Great [financial] Reset.”).

Τον Απρίλιο, το WEF ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συγκεντρωθούν τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους για να "επιταχύνουν την εφαρμογή της Ατζέντας 2030". Ο ΟΗΕ και το WEF εμφανίστηκαν απογοητευμένοι από την έλλειψη προόδου προς την κατεύθυνση της ιδεολογίας τους για τη "Μεγάλη Επαναφορά", παράλληλα με την Ατζέντα 2030, τον ιδεολογικό διάδοχο των αποτυχημένων "Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας" (“Millennium Development Goals” ). Στην ανακοίνωσή της, η WEF φάνηκε απελπισμένη να καλύψει τον χαμένο χρόνο και να επιβάλει τους στόχους του ΟΗΕ το συντομότερο δυνατό.

Η διατήρηση της βιολογικής ποικιλομορφίας είναι το θέμα του κεφαλαίου 15 της Ατζέντας 21 και έχει μεταφραστεί στην Ατζέντα 2030 ως SDG15. Μην ξεγελιέστε από τη χρήση της λέξης "διατήρηση", δεν έχει καμία σχέση με τη διατήρηση.

Μέσα σε τρία από τα ιδρυτικά έγγραφα του ΟΗΕ είναι θαμμένοι οι πραγματικοί στόχοι του SDG15. Αυτά τα τρία έγγραφα είναι η Συνθήκη για τη Βιοποικιλότητα του 1992, το Πρόγραμμα για τις άγριες περιοχές του 1992 και η Παγκόσμια Αξιολόγηση της Βιοποικιλότητας του 1995. Ίσως αφού διαβάσετε το προηγούμενο άρθρο μας ΕΔΩ σχετικά με αυτά τα έγγραφα, να συμπεράνετε, όπως κι εμείς, ότι η μόνη αληθινή λέξη στη φράση "διατήρηση της βιολογικής ποικιλότητας" είναι το "της".

Θα πρέπει να ανησυχούμε για την "πράσινη" οικονομική απάτη που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται απλώς για μια οικονομική απάτη, αλλά για μια από τις μεγαλύτερες αρπαγές φυσικών πόρων στην ιστορία του πλανήτη μας. Το πουλάνε στους ανθρώπους με κολεκτιβιστική ορολογία και προπαγάνδα, ισχυριζόμενοι ότι πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί για να σώσουμε τον πλανήτη. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν σώζουμε τον πλανήτη.

"Αν συμφωνήσουμε με αυτό, παραδίδουμε [τον πλανήτη] σε ασημένιο πιάτο σε ανθρώπους που θα τον καταστρέψουν και θα μας καταστρέψουν ως είδος", δήλωσε η Whitney Webb στον James Corbett, όταν συζητούσε το έργο της για τον "πράσινο" μετασχηματισμό του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη χρήση των εταιρειών φυσικών περιουσιακών στοιχείων ("NACs") και της Glasgow Financial Alliance for Net Zero ("GFANZ").

Το Ίδρυμα Rockefeller - οι Rockefeller , οι οποίοι θεωρούν τον ΟΗΕ ως τον δικό τους μικρό οργανισμό - έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των NACs τον Σεπτέμβριο του 2021. Ο απώτερος στόχος των NACs είναι να αποσπάσουν σχεδόν απεριόριστα κέρδη από τις φυσικές διαδικασίες που επιδιώκουν να ποσοτικοποιήσουν και στη συνέχεια να νομισματοποιήσουν. Οι επικεφαλής της GFANZ - ο John Kerry, η Janet Yellen, ο Mark Carney και ο Larry Fink της BlackRock - είναι από καιρό ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές των NACs και άλλων σχετικών προσπαθειών για τη χρηματιστικοποίηση του φυσικού κόσμου. Ο Fink έχει επίσης διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση αυτής της χρηματιστικοποίησης ως απαραίτητης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η GFANZ έχει ενώσει τις ισχυρότερες ιδιωτικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου πίσω από αυτό που θεωρεί, πρώτα και κύρια, ως "μια τεράστια εμπορική ευκαιρία", την εκμετάλλευση της οποίας προωθεί ως "πλανητική επιταγή". Τα ισχυρά τραπεζικά συμφέροντα που απαρτίζουν αυτή την ομάδα πιέζουν για την αναδημιουργία ολόκληρου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελός τους με το πρόσχημα της προώθησης της βιωσιμότητας.

Παρόλο που η GFANZ έχει περιβληθεί με την ευγενική ρητορική της "σωτηρίας του πλανήτη", τα σχέδιά της ισοδυναμούν τελικά με ένα πραξικόπημα υπό την ηγεσία των επιχειρήσεων, το οποίο θα καταστήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ακόμη πιο διεφθαρμένο και ληστρικό και θα μειώσει περαιτέρω την κυριαρχία των εθνικών κυβερνήσεων στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Περαιτέρω ανάγνωση: Ο οικοφασίστας Mark Carney
 προσπαθεί να ελέγξει τον κόσμο μέσω της πράσινης οικονομίας

---Δικτυογραφία :

China calls for the UN to displace people and financialise the natural world in the name of “biodiversity” – The Expose

https://expose-news.com/2023/07/11/china-calls-for-the-un-to-financialise-the-natural-world/

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »