Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Οι Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις επαναπροσδιορίζουν τον όρο «ρατσιστής» ώστε να περιλαμβάνουν όλους όσους είναι εν ζωή…

Οι Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις επαναπροσδιορίζουν τον όρο «ρατσιστής» ώστε να περιλαμβάνουν όλους όσους είναι εν ζωή…

Σαν το «προπατορικό αµάρτηµα» της Woke προπαγάνδας εξελίσεται ο ρατσισμός, αφού φαίνεται πως ρατσιστές είμαστε όλοι, απο την μέρα που γεννιόμαστε. Αν δεν αναγνωρίζουμε τον έμφυτο ρατσισμό μας ώστε να το καταπολεμήσουμε, σημαίνει πως παραμένουμε ρατσιστές.

Οι Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις (CAF) δημοσίευσαν ένα νέο «αντιρατσιστικό» έγγραφο που ορίζει ως ρατσιστή οποιονδήποτε δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με τον αυτοστοχασμό για να δει πόσο ρατσιστής είναι πραγματικά και να το καταπολεμίσει.

Το έγγραφο αυτό ονομάζεται « Ρατσισμός ή Συμμαχία ;» και κάνει μερικά εντυπωσιακά άλματα.

Στην πρώτη ενότητα όπου ορίζει τον ρατσισμό, παραθέτει μια σειρά από κουκκίδες με παραδείγματα «ανθρώπων που είναι ρατσιστές».

Είσαι ρατσιστής αν…

Πιστεύεις ότι υπάρχουν «βιολογικές διαφορές σε όλο το ανθρώπινο φάσμα;»

– Αν κοιτάξω σε όλο τον κόσμο, βλέπω ότι διαφορετικές ομάδες ή φατρίες ανθρώπων μοιράζονται κάποιες βιολογικές διαφορές. Άρα εγώ τουλάχιστον μόλις κρίθηκα πως είμαι ρατσιστής…

Η κυβέρνηση του

προέδρου Τζο Μπάιντεν ισχυρίστηκε πέρυσι ότι ο ρατσισμός είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στα δυσανάλογα υψηλά ποσοστά άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ μεταξύ των μη λευκών Αμερικανών.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS), στην ετήσια έκθεσή του για τη διαχείριση του Αλτσχάιμερ και των σχετικών άνοιών, υποστήριξε ότι ο «εδραιωμένος συστημικός ρατσισμός» πρέπει να αντιμετωπιστεί και να δοθεί προτεραιότητα σε σχέση με τις ατομικές συμπεριφορές. Για να αντιμετωπιστούν οι αποκλίσεις στα ποσοστά της νόσου του Αλτσχάιμερ, ο Γραμματέας του HHS Xavier Becerra ζήτησε «παρεμβάσεις», προσαρμόζοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες «με πρωταρχικό στόχο την πολιτιστική ικανότητα και την ισότητα».

Τι συμβαίνει με τον αντιρατσισμό;

Το να πεις ότι δεν υπάρχει ρατσισμός είναι επίσης ένα μεγάλο άλμα… γιατί όμως προσπαθούν να το ορίσουν ως ασθένεια; Ίσως αν κοιτάξουμε κάποια πράγματα να καταφέρουμε να ενώσουμε τις κουκίδες.

Κίνημα πολιτικής ορθότητας στις ΗΠΑ έβγαλε από σχολείο τον Όμηρο επειδή είναι… σεξιστής:

Παράδειγμα αποτελεί το κίνημα #DisruptTexts (Διακόψτε κείμενα) που έχει αναπτυχθεί στις ΗΠΑ, οι οπαδοί του οποίου πιστεύουν ότι οι μαθητές δεν πρέπει να διδάσκονται πολλά από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας καθώς περιέχουν αναφορές που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι ρατσιστικές, σεξιστικές, αντισημιτικές κλπ.

Κεντρικό τους σύνθημα είναι ότι στη σημερινή εποχή δεν έχουν καμία θέση στην εκπαίδευση κείμενα που γράφτηκαν πριν από δεκάδες, ή εκατοντάδες ακόμη, χρόνια, τα οποία περιγράφουν βίαια γεγονότα, περιστατικά ρατσισμού και μισογυνισμού ή εμπεριέχουν αναφορές που σήμερα θεωρούνται απαγορευμένες.

Ισχυρίζονται, ως εκ τούτου, ότι τα παιδιά θα πρέπει να διαβάζουν μόνο έργα που παραπέμπουν στη γλώσσα και την συμπεριφορά που χρησιμοποιούμε σήμερα και να γυρίσουν την πλάτη τους ακόμα και σε μεγάλες δημιουργίες του ανθρώπινου πνεύματος.

«Τα παιδιά δεν θα πρέπει να διαβάζουν ιστορίες που είναι γραμμένες σε οποιαδήποτε άλλη πλην της καθομιλουμένης γλώσσας, ειδικά μάλιστα ιστορίες στις οποίες «ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η προκατάληψη απέναντι στους ανάπηρους, ο αντισημιτισμός και άλλες μορφές μίσους είναι ο κανόνας», αναφέρει η συγγραφέας εφηβικής λογοτεχνίας Πάντμα Βενκατραμάν σε άρθρο της στη σχολική επιθεώρηση School Library Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σε ένα σχολείο της Μασαχουσέτης, το κίνημα φαίνεται πως πέτυχε τον στόχο του. Η Οδύσσεια του Ομήρου αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα διδασκαλίας!

χμμμ ίσως βγάζει ένα νόημα τώρα…

…γιατί διαγραφή της ιστορίας των μεγάλων έργων περιορίζει την ικανότητα των παιδιών να μορφωθούν σωστά. Εάν υπάρχει κάτι κακό στην κλασική λογοτεχνία, πηγάζει από τη μη διδασκαλία της.

«Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η Oδύσσεια αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» φέρεται να δήλωσε η Χίδερ Λέβιν, καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκειο «Lawrence» της Μασαχουσέτης, που έκοψε την Οδύσσεια από το Δημοτικό , θεωρώντας ότι ο Όμηρος γράφει με τρόπο… σεξιστικό και ρατσιστικό…

Και δεν είναι μόνο οι παραπάνω. Τη «μαύρη λίστα» των οπαδών της προσπάθειας επαναφοράς των κοινωνιών στον… σωστό δρόμο, συμπληρώνουν συγγραφείς και φιλόσοφοι όπως ο Νίτσε, ο Χάιντεγκερ, ο Σελίν, ο Κόνραντ, Ντίκενς, ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, και πολλοί άλλοι…

Αλλάγη της γλώσσας

Πρόσφατα, μια εταιρεία τεχνολογίας ευαισθητοποιήθηκε με τις προσπάθειες της Woke προπαγάνδας και αποφάσισε να την ενισχύση περισσότερο. Η εταιρία Golden State με έδρα την Καλιφόρνια σχεδιάζει να αντικαταστήσει φράσεις και ιδιωματισμούς στην καθημερινή γλώσσα που φέρεται να είναι «βίαιες».

«Ο οδηγός απευθύνεται σε αυτούς που θα ήθελαν να αντικαταστήσουν ιδιωματισμούς που έχουν ως επί το πλείστον βίαιο πλαίσιο με πιο θετική και περιεκτική γλώσσα», δήλωσε η Taylor. Πρότεινε αρκετές αντικαταστάσεις για ορισμένα ιδιώματα που φαίνονται αρκετά χαζά, ώστε να ταιριάζουν καλύτερα με την Woke προπαγάνδα

Αντί για «σκοτώστε δύο πουλιά με μια πέτρα», πρότεινε τη χρήση «ταΐστε δύο πουλιά με μια πέτρα…». Το βίαιο «γρονθοκοπώ» πρέπει να αντικατασταθεί με το «προχωρώ» το οποίο προτάθηκε ως αντικατάσταση (προφανώς) για να «απαλύνει το χτύπημα».

Το βίαιο “take a guess” που σημαίνει “μάντεψε” προτάθηκε να αντικατασταθεί με το “to take a shot in the dark” που σημαίνει “ρίξε μια βολή στο σκοτάδι” (;) Οι εργαζόμενοι έλαβαν οδηγίες να «στέλνουν» email σε συναδέλφους αντί να «πυροβολούν» email όπως χρησιμοποιείται σαν έκφραση στην Αμερική… 

Τον Ιούνιο του 2021, το Summit News ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Brandeis στη Μασαχουσέτη απαγόρευσε ορισμένες λέξεις που θεωρεί ως «βίαιες» ή «ρατσιστικές». Αντιθέτως, πρότεινε ήπιες εναλλακτικές λύσεις στις απαγορευμένες λέξεις για να αποφευχθεί η προσβολή οποιουδήποτε.

Το πιο αξιοσημείωτο ήταν η απαγόρευση του όρου «προειδοποίηση σκανδάλης», ο οποίος απαγορεύτηκε επειδή η λέξη «σκανδάλη» έχει συνδέσεις με όπλα για πολλούς ανθρώπους. Αντιθέτως, πρότεινε τις φράσεις “προειδοποίηση περιεχομένου” ή “απόθεση” ως εναλλακτικές.

Το προφητικό πια βιβλίο “1984” του Όργουελ (αφού έχουν αντιγράψει σχεδόν τα πάντα) φωτίζει με το συγκεκριμένο απόσπασμα το θέμα της γλώσσας, όπως διαμορφώνεται στη νέα εποχή, που φτάσαμε να την διανύουμε σήμερα.

Απόσπασμα απο το 1984: “Η πενία της γλώσσας έχει σκοπό την σύνδεσή της με το στένεμα της σκέψης”, κάτι που ακούγεται εφιαλτικό αλλά το βλέπουμε να συμβαίνει.

Είναι πιθανό οι επόμενες γενιές να μη γνωρίσουν πολλούς συγγραφείς;

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ναι, αν αυτοί οι άνθρωποι κατακτήσουν τις θέσεις εξουσίας στο μέλλον, που απ ότι φαίνεται προβλέπεται δυσοίωνο. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καταργηθούν και όλες οι θρησκείες και τα φιλοσοφικά ρεύματα του παρελθόντος. Κάτι που θα ναι λίγο δύσκολο αν δούμε το γελοίο πρόσωπο της Woke προπαγάνδας, πρέπει να κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να το καταφέρουν.

Βέβαια, αν στη σημερινή εποχή πεις πως πρέπει να προβούμε σε «μαζική αυτοκτονία» των ηλικιωμένων είναι πολιτικά ορθό, ή ακόμα και επιστημονικά τεκμηριωμένο, και δεν παραπέμπει σε βία όπως για παράδειγμα η φράση: «δεν κάνετε για την ομάδα» ή «εμπειρικός κανόνας» που παραπέμπουν σε βία.

Οπότε η γελοιότητα υπάρχει ήδη στο κόσμο μας και ο τρόπος να την καταπολεμήσουμε είναι πολύ απλός. Απλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πως 1 + 1 κάνουν 2.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ