Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

ΑΚΙΝΗΤΑ: Καμία πώληση/ενοικίαση χωρίς ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναβάθμιση! Τι ψηφίστηκε σήμερα

Επιβεβαιώνεται, όπως όλα δείχνουν, η “καταιγίδα” που είναι έτοιμη να ξεσπάσει στην αγορά ακινήτων.

Έτσι μετά το διπλό ισχυρό σοκ της πανδημίας και της τρομακτικής αύξησης των ενοικίων τα τελευταία χρόνια ΠΑΝΤΟΥ, ένας νέος πονοκέφαλος έρχεται για χιλιάδες ενοικιαστές και ενοικιαζόμενους.

Ο λόγος για τον νέο ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ που ψηφίστηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι στόχοι του οποίου είναι δεσμευτικοί για όλα τα κράτη-μέλη.

Αναλυτικά τι μεταδίδεται από τις Βρυξέλλες:

.

«Σήμερα Τρίτη το Κοινοβούλιο ενέκρινε μέτρα για την αύξηση του ρυθμού των ανακαινίσεων με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η προτεινόμενη αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων έχει ως στόχο να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας στον κτιριακό τομέα της ΕΕ έως το 2030 και να

καταστήσει τον τομέα κλιματικά ουδέτερο έως το 2050. Στόχος είναι επίσης να αυξηθεί το ποσοστό ανακαίνισης των ενεργειακά μη αποδοτικών κτιρίων, καθώς και να παρέχονται καλύτερες πληροφορίες όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων γενικότερα.

Από το 2028 όλα τα καινούρια κτίρια θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η αντίστοιχη προθεσμία για κτίρια που στεγάζουν, χρησιμοποιούνται ή ανήκουν σε δημόσιες αρχές θεσπίζεται για το 2026. Όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες συλλογής ηλιακής ενέργειας έως το 2028, εφόσον αυτό είναι τεχνικά και οικονομικά εφικτό, ενώ τα κτίρια κατοικιών που υποβάλλονται σε μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση θα έχουν προθεσμία έως το 2032.

Στην κλίμακα ενεργειακής απόδοσης από το Α έως το G, τα κτίρια κατοικιών θα πρέπει να επιτύχουν την κατάταξή τους, τουλάχιστον, στην κατηγορία Ε έως το 2030 και στην D έως το 2033. Η κατηγορία G αντιστοιχεί στο 15% των κτιρίων ενός κράτους μέλους με τις χειρότερες επιδόσεις. Τα μη οικιστικά και τα δημόσια κτίρια θα πρέπει να ανήκουν στις σχετικές κατηγορίες έως το 2027 και το 2030 αντίστοιχα. Η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης (η οποία μπορεί να λάβει τη μορφή μονωτικών εργασιών ή βελτίωσης του συστήματος θέρμανσης) θα πραγματοποιείται όταν ένα κτίριο πωλείται ή υποβάλλεται σε σημαντική ανακαίνιση ή, εάν ενοικιάζεται, όταν υπογράφεται νέο συμβόλαιο μίσθωσης.

Τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη αυτών των στόχων θα καθοριστούν από τα κράτη μέλη στα λεγόμενα εθνικά σχέδια ανακαίνισης.

.

Άνθρωποι της αγοράς ακινήτων έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία για τους για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα έχουν οι τόσο δεσμευτικοί στόχοι.

Είναι δεδομένο ότι άπαξ και αρχίσουν να “τρέχουν” τα χρονοδιαγράμματα της Ε.Ε., η ελληνική αγορά ακινήτων θα έρθει αντιμέτωπη με νέο κύμα αύξησης των ενοικίων, όχι μόνο λόγω του κόστους των αναβαθμίσεων αλλά και λόγω του ότι χιλιάδες ακίνητα αυτομάτως θα βρεθούν ΕΚΤΟΣ αγοράς!!

Κι αυτό γιατί, όπως είχαμε γράψει σε άρθρο του 2021, τα ακίνητα που για οποιονδήποτε λόγο δεν πιάνουν τους ενεργειακούς στόχους, δεν θα επιτρέπεται ούτε να πωληθούν ούτε να ενοικιαστούν!!!

Θυμηθείτε:

Εφόσον οι «πράσινες προϋποθέσεις» που θα προβλέπει η κοινοτική οδηγία δεν τηρηθούν στον χρόνο τους (με τα σημερινά στοιχεία μέχρι το 2027), τότε τα «κόκκινα» ακίνητα δεν θα μπορούν ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΟΥΝ!!!!

Αυτό θα οδηγήσει χιλιάδες και ίσως εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων να πουλήσουν πριν τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε μαζικά σε τιμές εξευτελιστικές τις ίδιες τους τις ιδιοκτησίες προκειμένου να μην τους…μείνουν στα χέρια!

Αξίζει να σημειωθεί πως -σύμφωνα με την απογραφή του 2011- το 71,5% των δηλωμένων κατοικιών (περί τα 3 εκατομμύρια) ανήκουν σε ενεργειακή κατηγορία στην οποία θα καθίσταται απαγορευτική η αγοραπωλησία τους.

Στο τέλος οι ιδιοκτήτες θα καταλήξουν να πουλάνε (ΣΕ ΠΟΙΟΝ άραγε;;;;) οικειοθελώς άρον άρον «κοψοχρονιά» τα ίδια τους τα σπίτια, για να μην πληρώσουν τα «πράσινα υπερ-χαράτσια».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »