Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ιταλία και Ουγγαρία πετάνε έξω τις πρωτεΐνες εντόμων από τα τρόφιμα για να προστατέψουν τους πολίτες τους

Δύο ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν ότι δεν θα φάνε τα έντομα, αψηφώντας την ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η Ιταλία και η Ουγγαρία ψήφισαν νόμους την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους πολίτες τους από την προσπάθεια της ΕΕ να διαθέσει τα έντομα στην αγορά ως τρόφιμα.

Ο υπουργός Γεωργίας της Ουγγαρίας István Nagy ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ψήφισε κανονισμούς που απαιτούν τα τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες εντόμων να φέρουν την ετικέτα “Προσοχή! Τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες εντόμων” και να εμφανίζονται χωριστά από άλλα προϊόντα.

“Εκείνοι για τους οποίους είναι σημαντικό να αγοράζουν τρόφιμα ουγγρικής προέλευσης δεν θέλουν να τρώνε έντομα”, ανέφερε η ουγγρική εφημερίδα Origo.

“Επιπλέον, οι Ούγγροι αγρότες παρέχουν πάντα στον ουγγρικό πληθυσμό πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, φρέσκα και υψηλής ποιότητας τρόφιμα και δεν χρειάζεται να φοβόμαστε ελλείψεις τροφίμων ή πρωτεϊνών”, υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι

η Ουγγαρία ήταν το μόνο κράτος μέλος που δεν υποστήριξε την πρωτοβουλία της ΕΕ να επιτραπεί η εμπορία εντόμων ως τροφίμων και συστατικών τροφίμων στην ΕΕ.

Και η Ιταλία απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα το αλεύρι εντόμων από τα ζυμαρικά της, επικαλούμενη την “έντονη αντίδραση” που προκάλεσε στη χώρα.

“Η αυξανόμενη χρήση στη μαγειρική του αλεύρου που παρασκευάζεται από γρύλους, ακρίδες και προνύμφες εντόμων συνάντησε σφοδρή αντίθεση στην Ιταλία, όπου η κυβέρνηση πρόκειται να απαγορεύσει τη χρήση του στην πίτσα και τα ζυμαρικά και να το διαχωρίσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ”, ανέφεραν οι Sunday Times.

Ο Francesco Lollobrigida, υπουργός Γεωργίας, πρόσθεσε: “Είναι θεμελιώδες να μην συγχέονται αυτά τα άλευρα με τρόφιμα που παρασκευάζονται στην Ιταλία”.

Πρόκειται για μια νίκη ενάντια στους εντομοφάγους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και της Επιτροπής της ΕΕ, η οποία ψήφισε νέους κανόνες το 2020 στο πλαίσιο της. “Farm-to-Fork” στρατηγικής για τη σταδιακή εισαγωγή των εντόμων ως μέρος της κανονικής προσφοράς τροφίμων.

Πηγή: Infowars

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »