Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Απογραφή 2021: Μείωση κατά 3,1% του πληθυσμού της χώρας σε μία 10ετία

 Και εκφράζονται φόβοι πως αυτό είναι ένα σχετικά αισιόδοξο ποσοστό.

Μείωση του πληθυσμού της χώρας κατά 3,1% προκύπτει μέσα από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με φόντο την…περίεργη (λόγω συνθηκών) απογραφή του 2021.

Ο εν Ελλάδι πληθυσμός ανέρχεται σε 10.482.487 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 5.356.510 είναι γυναίκες (51,1%) και 5.125.977 άνδρες (48,9%).

Η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού παρατηρείται για ακόμα μία φορά στην Δυτική Μακεδονία.

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ:

«Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους. Η απογραφή αποτελεί διαχρονικά την πλέον σύνθετη και ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία, καθώς καλύπτει όλη την επικράτεια της χώρας (ηπειρωτική, νησιωτική, παραμεθόριες περιοχές) όπου υπάρχουν κάτοικοι. Τα αποτελέσματα της απογραφής αποτελούν οδηγό για την άσκηση κατάλληλων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών και καλύπτουν μια σειρά από διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Η Απογραφή του 2021 αποτελεί ορόσημο, καθώς

είναι η πρώτη ψηφιακή απογραφή στην Ελλάδα με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συμμετοχής στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, ενώ ο πρωτοποριακός τρόπος συλλογής των δεδομένων επέτρεψε, παρά τις δυσκολίες, κυρίως, λόγω της πανδημίας της νόσου του κορονοϊού, τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων της χώρας μας σε αυτή».

Ιδού και η μείωση ανά περιφέρεια:

Δείτε ολόκληρη την έκθεση πατώντας ΕΔΩ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ