Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Κλιματικό χουντο-νόμο που στοχεύει βιομηχανίες πέρασε η Αυστραλία

 Έστω και αυτές τις λίγες που έμειναν.

Η Αυστραλία υιοθέτησε σήμερα νόμους για το κλίμα εναντίον των μεγαλύτερων ρυπαντών, οι οποίοι θα αναγκάσουν τα ανθρακωρυχεία, τα χυτήρια και τα διυλιστήρια να μειώνουν κατά περίπου 5% κάθε χρόνο τις εκπομπές τους.

«Είναι η πρώτη φορά που η μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου εγγράφεται στην αυστραλιανή νομοθεσία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμι Γουίντμαν, ειδικός στην αειφόρο ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Αυτοί οι νόμοι ισχύουν για περίπου 215 μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις -καθεμιά παράγει ετησίως πάνω από 100.000 τόνους αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου – και αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της δέσμευσης που ανέλαβε η Αυστραλία να φθάσει σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

Υποχρεώνοντας τις εγκαταστάσεις αυτές να μειώνουν τις εκπομπές τους κατά 4,9% το χρόνο, η κυβέρνηση πιστεύει πως θα μπορέσει να εμποδίσει την απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα 200 εκατ. τόνων άνθρακα στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας.

«Είναι προφανώς κάτι

καλό. Έχουμε τώρα μια κλιματική πολιτική», δήλωσε ο Γουίντμαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κυβέρνηση δήλωσε πως αυτό το σχέδιο θα βάλει τέλος σε μια δεκαετία πολιτικών διενέξεων, οι οποίες έκαναν επανειλημμένα να αποτυγχάνουν οι απόπειρες μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Κατέληξε σε μια συμφωνία για τον μηχανισμό έπειτα από εβδομάδες δύσκολων διαπραγματεύσεων με το αριστερό κόμμα των Πρασίνων.

Για τον επικεφαλής των Πρασίνων Άνταμ Μπαντ, είναι η πρώτη φορά που περιλάμβάνεται στον νόμο η υποχρέωση για τους πετρελαϊκούς ομίλους και τους ομίλους φυσικού αερίου να μειώσουν τις εκπομπές τους.

Οι Πράσινοι, που ήταν προηγουμένως επιφυλακτικοί ενώ η υποστήριξή τους ήταν απαραίτητη για την υιοθέτηση των νόμων, δέχθηκαν να υποστηρίξουν το σχέδιο για τον άνθρακα αφού έπεισαν την κυβέρνηση να ορίσει ένα αυστηρό όριο για τις εκπομπές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »