Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση για την κρίση - Η μαζική απόσυρση καταθέσεων ως πρόσχημα για οικονομικό lockdown

Also available on Azra Dale

[Τραπεζικό ξέσπασμα είναι όταν ένας μεγάλος αριθμός πελατών μιας τράπεζας ή άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος αποσύρει τις καταθέσεις του ταυτόχρονα λόγω φόβων για τη φερεγγυότητα της τράπεζας.]

Ο Covid ήταν μια οικονομική κρίση - η 3η του επέτειος δεν πρέπει να αποσπάσει την προσοχή από το παρόν σενάριο.

Μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης συνεχίζει να ζει στο 2020, αναμασώντας την πανδημία του Covid όπως τα μηρυκαστικά ζώα.

Είναι κατανοητό - η αντίδραση του Covid ήταν σκληρή, ασυνεπής, σχεδιασμένη να προκαλέσει σύγχυση.

Ωστόσο, στην τρίτη επέτειο της πανδημίας του Covid τα γεγονότα επιταχύνονται.

Οι κρατικοί προπαγανδιστές συζητούν για διαρροές από εργαστήρια και για lockdown, αλλά σιωπούν για τις στρατιωτικές έρευνες.

Αγνοούν τη διασύνδεση του Covid με τις πόλεις των 15 λεπτών, την Ατζέντα 2030, την ψηφιακή ταυτότητα και το δελτίο τροφίμων.

O Covid ήταν μια προσωρινή γεύση για τα lockdonws - τώρα έπεται ένα αιώνιο, για τη «διάσωση» του κλίματος.

Το ερώτημα είναι ποια καταστροφή θα χρησιμεύσει ως πρόσχημα; Μια

τραπεζική κατάρρευση, ίσως... Το να σας στερήσουν τα χρήματα και τα τρόφιμα ώστε μέσω μιας προσφορά που δεν θα μπορείτε να αρνηθείτε, να εξαγοράσουν τη συμμόρφωση σας;

Φαίνεται να συμβαίνει. Οι Καλιφορνέζοι έκαναν ουρές έξω από τις τράπεζες μετά την μαζική απόσυρση καταθέσεων στην τράπεζα της Σίλικον Βάλεϊ.


Μάρτιος 12, 2023

Την Παρασκευή, η Silicon Valley Bank ανέστειλε τις αναλήψεις μετά από μαζικές αναλήψεις. Οι Καλιφορνέζοι έκαναν ουρά το Σάββατο έξω από την First Republic. Υπάρχουν φόβοι για το τι μπορεί να προαναγγείλει το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάντε μια παύση. Θυμηθείτε τους ανθρώπους που έλεγαν ότι ο Covid ήταν ένα οικονομικό γεγονός. Η αυστηρότερη προειδοποίηση προήλθε από τον καθηγητή Richard Werner, οικονομικό εμπειρογνώμονα σε θέματα τραπεζών και διακυβερνητικών θεσμών και συγγραφέα του βιβλίου Princes of the Yen (2003).

Οι τύποι των Εναλλακτικών Μέσων Ενημέρωσης ενδιαφέρονται πολύ για το ποιος είναι μέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) - λοιπόν, ο Werner ήταν ένας νέος παγκόσμιος ηγέτης, μέχρι που ο Klaus Schwab τον απέβαλε ουσιαστικά. Όπως και ο αείμνηστος David Graeber, ο Werner παρείσφρησε στο WEF απο χαμηλά. Ανατρέπει όλες τις παραδοχές πίσω από τις οποίες οι τράπεζες συγκαλύπτουν τις δραστηριότητές τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τράπεζες βρίσκονται σε κρίση. Αν και φαίνεται απίθανο και αντιφατικό - τι θα γινόταν αν η ανταπόκριση στον Covid ήταν η δεύτερη χειρότερη επιλογή: να καταρρεύσει η κοινωνία για να σωθεί από μια ακόμη χειρότερη κατάρρευση; Για τους θεσμούς και τις γραφειοκρατίες, να το θυμάστε, η δική τους επιβίωση έχει προτεραιότητα.

Μπορεί να νομίζετε ότι οι τράπεζες είναι ένα πρόσθετο, ένα προαιρετικό κομμάτι της κοινωνίας, αλλά είναι το αίμα και οι αρτηρίες ενός κόσμου που είναι προσανατολισμένος στην κατανάλωση και τροφοδοτείται από παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού - και κάθε θρόμβος στο κυκλοφορικό σύστημα μπορεί να σημάνει εγκεφαλικό επεισόδιο. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες έχουν τη δύναμη να μας περιορίζουν σαν βόας σφιγκτήρας.

Το φθινόπωρο του 2019 οι τράπεζες σταμάτησαν να δανείζουν η μία την άλλη λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης. Αυτό πάγωσε την αγορά επαναγοράς τίτλων ή αλλιώς repo, μέσω της οποίας οι τράπεζες συναλλάσσουν χρήματα μεταξύ τους εν μία νυκτί. Η οικονομική ιστοσελίδα Seeking Alpha τον Νοέμβριο του 2019 έγραψε «πώς η κρίση των repos (επιστροφής τίτλων) πολλαπλασιάστηκε σαν ιός μέσα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα». Οι συντάκτες του δεν είχαν επίγνωση της προφητείας τους.

Οι τράπεζες είχαν προσφύγει στις κυβερνήσεις για διάσωση το 2008, αλλά τα χρήματα των φορολογουμένων δεν κατάφεραν να καλύψουν το κενό. Το πρόβλημα είναι ότι οι τράπεζες τζογάρουν με τις καταθέσεις, αποκομίζοντας κέρδη σε καλές εποχές, αλλά όταν η αγορά πέφτει, δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα οταν υπάρχει ζήτηση.

Η διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων BlackRock, η οποία επενδύει τον πλούτο των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη, γνώριζε ότι μια διάσωση από τους φορολογούμενους δεν θα λειτουργούσε ξανά. Σκέφτηκε μια διπλή στρατηγική, την οποία παρουσίασε στις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες του κόσμου τον Αύγουστο του 2019: να κλειδώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να ελαχιστοποιήσει τη ζήτηση για χρηματοδότηση - και στο μεταξύ να διοχετεύσει τα χρήματα των φορολογουμένων κυρίως προς τις μεγαλύτερες εταιρείες.

Αυτό θα περιόριζε την οικονομία, δίνοντας στις τράπεζες χώρο για να κινηθούν - όπως παραδέχονται τώρα τα ΜΜΕ, με τα mea culpa των πολιτικών για τα lockdowns.

Η στοχευμένη βοήθεια θα έσωζε τις μεγάλες εταιρείες, τους ιδιοκτήτες, τους επενδυτές, τους πετρελαιάδες-τραπεζίτες, όπως κι αν ορίσετε τους πλουσιότερους και ισχυρότερους. Αν αμφιβάλλετε ότι αυτή ήταν η πρόθεσή τους, διαβάστε τι πρόκειται να συμβεί με τις τράπεζες.


Ο πανικός των καταθετών

Η Silicon Valley Bank δεν είναι μια συνηθισμένη τράπεζα. Χορηγεί δάνεια σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, μια αγορά που έχει παγώσει εδώ και μερικούς μήνες, καθώς υπάρχουν λιγότερα κέρδη από τις πωλήσεις μετοχών και τις αρχικές δημόσιες προσφορές.

Ωστόσο, έχει κάτι κοινό με άλλες τράπεζες, καθώς έχει πληγεί από την απότομη πτώση της αξίας των ομολόγων και των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, τα οποία διατηρεί ως κεφάλαιο για να αντισταθμίσει πιθανές ζημίες. Οι τιμές των ομολόγων πέφτουν καθώς αυξάνονται τα επιτόκια. Την ώρα που η SVB ετοιμαζόταν να αντλήσει κεφάλαια για να καλύψει το κενό των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι καταθέτες αποφάσισαν να αποσύρουν τα χρήματά τους: 42 δισεκατομμύρια δολάρια.


Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε τράπεζα

Το ερώτημα είναι πώς αντιδρούν οι τράπεζες. Στο πρόσφατο παρελθόν οι κυβερνήσεις διέσωσαν τις τράπεζες με χρήματα των φορολογουμένων. Αλλά τα τεράστια ποσά δεν ήταν αρκετά για να αναχαιτίσουν τις απώλειες των τραπεζών και έτσι οι κυβερνήσεις θέσπισαν νομοθετικά τα bail-in: όπου οι τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιήσουν χρήματα από τους καταθέτες και τους ομολογιούχους - οι οποίοι είναι μη εξασφαλισμένοι πιστωτές - για να αναδιαρθρώσουν το κεφάλαιό τους ώστε να παραμείνουν στη ζωή. Με απλά λόγια, μπορούν να μετατρέψουν το χρέος τους σε μετοχές για να αυξήσουν τις κεφαλαιακές τους απαιτήσεις.

Έντεκα χώρες έχουν «κουρέψει» τους πελάτες τους, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, της Ιρλανδίας, της Ουγγαρίας και της Αργεντινής. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να αξιοποιήσει τα κεφάλαια συνταξιοδότησης ύψους 25 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Πελάτες από τη Νιγηρία έως τις ΗΠΑ έχουν παραπονεθεί τον τελευταίο χρόνο για την εξαφάνιση χρημάτων από τους λογαριασμούς τους - ιδίως της Bank of America.

Οι νομοθετικές αρχές υποτίθεται ότι προστατεύουν τους πελάτες - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέχρι 100.000 ευρώ και στις ΗΠΑ η Federal Deposit Insurance Corporation, μέχρι 250.000 δολάρια.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα ταξικό σύστημα, μια κάστα. Οι πλούσιοι θα γνωρίζουν για μια επικείμενη κατάρρευση πριν από το ευρύ κοινό.

Ένα βίντεο της FDIC που διέρρευσε τον Ιανουάριο αποκάλυψε αυτό που δεν θέλουν να γνωρίζει το κοινό.

Η καταγραφή μιας συνάντησης του Νοεμβρίου μεταξύ μελών του διοικητικού συμβουλίου της FDIC και εκπροσώπων τραπεζών είναι σκανδαλώδης: οι τραπεζίτες λένε ότι μόνο όσοι έχουν «επαγγελματική ανάγκη να γνωρίζουν» θα πρέπει να ενημερώνονται για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι τράπεζες και οι καταθέσεις σε αυτές. «Σχεδόν σκέφτομαι, ότι θα τρομάζατε το κοινό», λέει ένας συμμετέχων:

«Αν η ασφαλιστική μου εταιρεία δεν μου πει τι κάνουν με τα περιουσιακά μου στοιχεία, απλά υποθέτω ότι θα πληρώσουν την αξίωση απο αυτά. Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείτε τις ακούσιες συνέπειες της δημοσιοποίησης, [προς το κοινό] που έχει περισσότερη πίστη και εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα από ό,τι ίσως οι άνθρωποι σε αυτή την αίθουσα [οι συμμετέχοντες γελάνε]...

Υπάρχει ένα επιλεγμένο πλήθος ανθρώπων από την πλευρά των θεσμικών οργάνων και αν θέλουν να το καταλάβουν αυτό θα βρουν έναν τρόπο να το επιτύχουν. Υπάρχουν ένα σωρό δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούνται σε αυτό το δωμάτιο και άνθρωποι που χρεώνουν με την ώρα για να το εξηγήσουν αυτό στον κόσμο... Δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά θα ήμουν προσεκτικός σχετικά με τις ακούσιες συνέπειες της δημοσίευσης αυτού του γεγονότος στο ευρύ κοινό». [1]

Ένας άλλος εκπρόσωπος της FDIC μίλησε για αναμονή μέχρι το βράδυ της Παρασκευής για να κλείσουν οι τράπεζες. Η απάντηση θα ήταν μάλλον παρόμοια με την πρόταση της BlackRock: μείωση της χρήσης χρήματος από τους μικρομεσαίους με «στοχευμένες εγγυήσεις για να διασκορπισθούν οι ανησυχίες σχετικά με την υπερβολική χρήση μετρητών» στο πλαίσιο του Τίτλου ΙΙ του νόμου Dodd-Frank Act.

Η FDIC διαθέτει μόνο 125 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποθέματα, και μια πιστωτική γραμμή 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να καλύψει 9 τρισεκατομμύρια δολάρια ασφαλισμένων καταθέσεων. Αυτό είναι το 1,38% των καταθέσεων που καλύπτονται. Έτσι, αν και όλες οι καταθέσεις προστατεύονται, τα χρήματα μπορεί να μην είναι διαθέσιμα.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της FDIC οι καταθέτες είναι επομένως πιθανό να «διασωθούν» - όπως συνέβη στην Κύπρο το 2018. Εκεί επιβλήθηκε ένα «κούρεμα» 70% στους κατόχους ελληνικού χρέους, το οποίο εξαφάνισε ένα μεγάλο κομμάτι των αποταμιεύσεων μιας ζωής, των αποταμιεύσεων για τις σπουδές και των συντάξεων χιλιάδων Ελλήνων της μεσαίας τάξης.

Η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτει ακόμη και έναν εύχρηστο οδηγό για την κλοπή των καταθέσεων των πελατών, «Executing bail-in: an operational guide from the Bank of England». [2]

Ο μηχανισμός που θα προτιμούσε η FDIC είναι το μετατρέψιμο μακροπρόθεσμο χρέος (TLAC) για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των συνταξιούχων και των κατόχων ομολόγων, για να αποπληρωθούν με κουπόνι σε βάθος χρόνου. Οι επικριτές λένε ότι αυτό δεν αντισταθμίζει μια διάσωση, επειδή οι κυβερνήσεις θα δέχονταν πολιτική πίεση για να αποζημιώσουν τους συνταξιούχους και τους ομολογιούχους. Με άλλα λόγια, οι τράπεζες εξακολουθούν να διασώζονται, απλώς μέσω μιας πιο κυκλικής οδού.

Δεν υπάρχει υποκατάστατο των κεφαλαιακών απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών θυγατρικών από τις οποίες επωφελούνται οι τράπεζες. Η κουλτούρα της ιδιωτικοποίησης των κερδών και της κοινωνικοποίησης των ζημιών πρέπει να τερματιστεί. Δυστυχώς βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε.


Ο Covid ως κλιματική και ως οικονομική κρίση

Τον Μάρτιο του 2021 το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πραγματοποίησε μια επιτραπέζια άσκηση για το κλίμα και την περιβαλλοντική ασφάλεια, ονόματι Elliptic Thunder. Όπως και με τις πανδημίες, αυτό απαιτούσε μια προσέγγιση του συνόλου της κυβέρνησης (το δόγμα της συγχώνευσης που συγχωνεύει για παράδειγμα, την αντιμετώπιση των ψυχικών προβλημάτων μεταξύ αστυνομίας, κοινωνικών λειτουργών και εκπαιδευτικών).

Προέβλεπε αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των περιφερειακών δυνάμεων και την ανάγκη να δημιουργηθούν ικανότητες και ανθεκτικότητα και να αντιμετωπιστεί η παραπληροφόρηση ενόψει «σύνθετων και αλυσιδωτών γεγονότων» - η ίδια συνταγή με αυτή του Covid.

Οι χαμένοι και οι ωφελημένοι από τα μέτρα του Covid, από την οικονομική επανεκκίνηση και από τα κλιματικά lockdowns είναι οι ίδιοι: οι πλουσιότεροι ιδιοκτήτες-επενδυτές, οι πετρελαιάδες-τραπεζίτες.

Αν αυτό ισχύει, γιατί δεν φαίνεται να το γνωρίζουν περισσότεροι άνθρωποι;


Εσκεμμένη τύφλωση

Τα Εναλλακτικά Μέσα Ενημέρωσης δεν θα έπρεπε να επιτίθενται στους δικούς τους, αλλά υπάρχει ένα είδος νοσηρής εμμονής με την ίδια την πανδημία - μια περιέργεια που μοιάζει με το σύνδρομο Μινχάουζεν, που αναλώνεται στα συμπτώματα, αλλά αγνοεί το ευρύτερο πλαίσιο, φροντίζοντας να μη λαμβάνει υπόψη της τους ισχυρισμούς περί βιολογικών όπλων, ή ακόμη και τα εμβόλια, πόσο μάλλον την εμπλοκή του δυτικού στρατού.


Κλοπή ταυτότητας - ή κλεμμένη συνείδηση - θα μπορούσατε να το αποκαλέσετε

Το Event Covid ήταν απίστευτα πολύπλοκο - ακόμη και εκ των υστέρων - και, όπως και οι διαρκώς μεταβαλλόμενοι νόμοι και κανονισμοί, είχε σκοπό να προκαλέσει σύγχυση. Ακόμη και όταν ο Covid φάνηκε ότι είναι σαν την κοινή γρίπη, έγινε σύντομα προφανές οτι υπήρχαν πολλά άλλα επίπεδα, και αυτά αποσπούσαν την προσοχή και ήταν χρονοβόρα. Προοριζόταν να είναι το αντίθετο της επιστήμης: αδιαπέραστο, σκοτεινό (αποκρυφιστικό), τελετουργικό, να εμπνέει φόβο και να είναι τρομακτικό, καταπιεστικό και να οδηγεί στην υποταγή του ατόμου στην ομάδα - και της ομάδας στην κυβέρνηση.

Ενώ ο Covid και το lockdown του προορίζονταν να είναι προσωρινά - οι κλιματικοί περιορισμοί και το lockdown προορίζονται να είναι μόνιμα. Σκεφτείτε τη διαδρομή. Πήγαμε από:

το οτι οι πολιτικές ελευθερίες είναι το θεμέλιο της κοινωνίας στο να εγκαταλείψετε την ελευθερία σας προσωρινά, να παραδώσουμε την ελευθερία μας μόνιμα για να σώσουμε τη Γη.

Το κλίμα έχει πρόσθετα επίπεδα:

Την πόλη των 15' λεπτών

ατομικό όριο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα

ψηφιακή ταυτότητα με καθολικό (παγκόσμιο) βασικό εισόδημα

CBDC (Central Bank Digital Currency / Ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας)

Κάθε διαδοχικό βήμα συνεργάζεται με το προηγούμενο: για παράδειγμα, η πόλη των 15 λεπτών μας συνηθίζει να μη μετακινούμαστε ποτέ περισσότερο από 5 χιλιόμετρα από το σπίτι μας. Έκπληξη! Έκπληξη! Είναι η ίδια πολιτική με την καραντίνα του Covid.

Η παρατήρηση αυτή οφείλεται στον Chris Sky, ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος του Τορόντο. [Κάποιοι μπορεί να τον επικρίνουν, αλλά - χειρότερα από τους εν ενεργεία πολιτικούς; - Ελάτε τώρα.] [3]

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΗΕ, το ετήσιο όριο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα κάθε ατόμου θα είναι 2.000 κιλά. Η τρέχουσα εκτίμηση για έναν Αμερικανό είναι 20.000 κιλά. Μια πτήση μεγάλων αποστάσεων θα χρησιμοποιούσε 500 kg, δηλαδή το ένα τέταρτο του ατομικού σας ορίου.

Κάθε άτομο θα πληρώνει επίσης φόρο εκπομπής άνθρακα για ό,τι αγοράζει. Ο φόρος αυτός θα υπολογίζεται σε 170 δολάρια ανά τόνο στον Καναδά. Ζώντας με τον σημερινό τρόπο ζωής, αυτό θα είναι επιπλέον 3.500 δολάρια το χρόνο για ένα άτομο. Μια τετραμελής οικογένεια θα πληρώσει τετραπλάσιο ποσό, λέει ο κ. Sky.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο αναγνώστης μπορεί να δει ότι οι υπερπλούσιοι και οι ερωμένες  τους  θα είναι σε θέση να εξαγοράζουν για να παρακάμψουν αυτούς τους κανόνες. Για τις μάζες, ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας, συνδεδεμένο με την ατομική ταυτότητα, θα επιτρέπει στους τραπεζίτες να εντοπίζουν, να περιορίζουν και να φορολογούν κάθε συναλλαγή.


Το εξαιρούμενο

Ωστόσο, κάποιος πρέπει να εφαρμόσει το κλιματικό  lockdown και οι δισεκατομμυριούχοι έχουν εξαγοράσει τη συμμόρφωση των γραφειοκρατών.

Πρόκειται για τους διακυβερνητικούς υπηρέτες της τραπεζικής υπερτάξης, οι οποίοι έχουν ήδη ευρεία ασυλία από το νόμο, συμπεριλαμβανομένων των συνοριακών ελέγχων, και οι οποίοι μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλο τον κόσμο. Βλέπε την Corey Lynn (Corey's Diggs) και την κατάχρηση της διπλωματικής ασυλίας από τις τράπεζες, αρχής γενομένης από την BIS. [4]

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική έρευνα . Δεν πρόκειται για εντελώς νέες πληροφορίες, αλλά η ίδια τις έχει αναλύσει λεπτομερώς έως και τους σχετικούς υποοργανισμούς και εργολάβους.

Γιατί οι τραπεζίτες (κυρίως) έχουν ασυλία που υπερβαίνει εκείνη των διπλωματών (ο πατέρας της συγγραφέως ήταν Βρετανός διπλωμάτης, οπότε τα όρια στην κυβερνητική υπηρεσία είναι γνωστά);

Αυτό αποδεικνύει, σχεδόν περίτρανα, ότι η Μεγάλη Επανεκκίνηση του Klaus Schwab είναι μια ιστορία συγκάλυψης... και ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι ένας φιλοσοφικός συλλογισμός ως προς τα που οδεύει η Γή αλλά μια μπανάλ ληστεία από τους τραπεζίτες.

Αυτό θα εξηγούσε γιατί οι κυβερνήσεις τυπώνουν και ξοδεύουν χρήματα σαν να είναι νερό, χωρίς καμία διαφάνεια για το πού πηγαίνουν, με την προσδοκία ότι απλά θα λανσάρουν τα ψηφιακά νομίσματα των Κεντρικών Τραπεζών και θα εξαφανίσουν το χαρτί.

Ο Schwab μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο ο γόνος των Ναζί και περισσότερο μια μαριονέτα που συγκαλύπτει τους τραπεζίτες του ελβετικού κρησφύγετου του.


Όπως τόσα πολλά αλυσιδωτά γεγονότα, οι διοργανωτές συνδέονται μεταξύ τους, τυχαία ή σχεδιασμένα, μέσω αφοσίωσης ή μέσω οικογενειακών δεσμών, αν έχετε τη θέληση να ψάξετε θα τα βρείτε.

Μεγαλύτερη ενδείξη για κάτι ύποπτο αποτελεί η συνεχιζόμενη χημική καταστροφή του τρένου στο Οχάιο. Οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι βρίσκουν περισσότερες χημικές ουσίες από ό,τι υποπτεύονταν αρχικά, ωστόσο οι διαδικασίες για επικίνδυνα υλικά (Hazardus material procedures) σε οποιαδήποτε βιομηχανία απαιτούν καταλόγους και οι πλήρεις λεπτομέρειες θα ήταν διαθέσιμες μέσα σε λίγα λεπτά.

Γιατί επιτράπηκε στους ανθρώπους να επιστρέψουν τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα, οι οποίοι αποφάσισαν ότι μια «ελεγχόμενη καύση», που εξαπλώνει το δηλητήριο στην παροχή νερού και στην ατμόσφαιρα, ήταν η κατάλληλη αντίδραση;

Ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος που επιτρέπουν στην EPA να δεσμεύει κάθε σπίτι ή αγρόκτημα που απολυμαίνει;

Δεκαετίες σχολικής εκπαίδευσης και ακαδημαϊκής ομαδικής σκέψης έχουν τυφλώσει δύο γενιές απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και της ουράνιας σχεδίας σημαιών που κυματίζουν στο πέρασμά της. Όσοι πιστοί προσέλεθετε και θάνατος στην πατριαρχία. (εκτός από τους δισεκατομμυριούχους άντρες που κάνουν κουμάντο).

Η αριστερή WSWS βλέπει τη χείρα των ληστρικών βαρόνων, αλλά επιμένει ότι αφορά μόνο το κέρδος και εξακολουθεί να αρνείται να εξετάσει αυτά που η μετανθρωπιστική ατζέντα θέλει:

την αντικατάσταση της κυβέρνησης και των ρυθμιστικών μηχανισμών της,

την εταιρική αναδιαμόρφωση της κοινωνίας,

μαζική μείωση του εργατικού δυναμικού και του πληθυσμού,

το υπέρτατο έγγραφο του «περιβαλλοντισμού» είναι η Σύμβαση για τη βιοποικιλότητα.

Θα ήταν υπερβολικό για την WSWS να εξετάσει τις συνέπειες και το νόημα της Σύμβασης και των τριών αρχών της.

Η διατήρηση της βιολογικής ποικιλομορφίας:

Η «υποβάθμιση» των ανθρώπων, ιδίως των Ευρωπαίων, έναντι των φυτών, των ζώων και της Γης,

Η βιώσιμη χρήση των συστατικών της - βιωσιμότητα σημαίνει πληθυσμιακή μείωση,

Η δίκαιη και ισότιμη κατανομή των προνομίων που προκύπτουν από τη γενετική (ευγονική) επιστήμη.

Σημειώστε ότι σε αντίθεση με τα (εξωγήινα / κατασκοπευτικά) μπαλόνια, τα Μέσα Ενημέρωσης αγνοούν σε μεγάλο βαθμό την περιβαλλοντική καταστροφή στο Οχάιο. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται για εσκεμμένο αντιπερισπασμό από την Ουκρανία, το φορητό υπολογιστή του Hunter, τη διαφθορά του Biden και το κέρδος της Pfizer από την έρευνα λειτουργίας - αλλά μάλλον η δηλητηρίαση έχει κάποιο σκοπό.

Όπως και η καταστροφή του αγωγού Nord Stream, το Οχάιο αποκαλύπτει την υποκρισία των κλιματικών ακτιβιστών, των πολιτικών και των Μέσων Ενημέρωσης. Τα αέρια των αγελάδων είναι καταστροφικά, αλλά η μεγαλύτερη διαρροή μεθανίου όλων των εποχών δεν έχει σημασία.

Πολλαπλές χημικές ουσίες σε επικίνδυνους συνδυασμούς μεταφέρονται σε όλη τη χώρα από μια σιδηροδρομική βιομηχανία που καταστρέφει τις συνθήκες εργασίας μέχρι το κόκαλο - τα μέσα ενημέρωσης είναι αυτάρεσκα. Η καύση οποιουδήποτε δηλητηρίου φαίνεται να είναι εντάξει αν το κάνουν οι αξιωματούχοι - αλλά μην το διαπράξεις εσύ, πολίτη, - αν βάλεις φωτιά σε φύλλα ή ανάψεις μια ξυλόσομπα ή μια σόμπα αερίου.

Μια «ελεγχόμενη απελευθέρωση» επικίνδυνων χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένου του καρκινογόνου χλωριούχου βινυλίου, σκοτώνει σκύλους, αλεπούδες, πουλιά και ψάρια - αλλά στους ανθρώπους λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία, λέει η EPA.

Ίσως όταν η περιβαλλοντική πολιτική δεν βγάζει νόημα, να μην έχει σκοπό να το κάνει. Πράγματι, πίσω από τα Ηνωμένα Έθνη και τις υποτιθέμενες ανθρωπιστικές πολιτικές τους κρύβεται αρκετή εωσφορική και νεοεποχίτικη σκέψη.

Οι πόλεις των 15 λεπτών μοιάζουν με ανακατασκευή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο αρχικός πολεοδομικός σχεδιασμός των Μπολσεβίκων ήταν να υπάρχει το εργοστάσιο σε κοντινή απόσταση με τα πόδια και να χτίζονται οι κατοικίες γύρω από αυτό.

Κάπου στη Βρετανία, όταν εργαζόταν στην περιοχή Μίντλαντς (Midlands), ο συγγραφέας επισκέφθηκε μια πρότυπη πολυκατοικία της δεκαετίας του 1920 που είχαν χτίσει οι Βρετανοί κοινωνικοί σχεδιαστές. Είχε μια μικροσκοπική μπανιέρα που λειτουργούσε και ως νεροχύτης της κουζίνας.


Το χρήμα πάνω από την ύλη

Αντιπαραβολλή δύο ιδεών: οι άνθρωποι εδώ και πιθανώς εκατομμύρια χρόνια έχουν θριαμβεύσει επί παθογόνων μικροοργανισμών και δηλητηρίων - δεν θα ήμασταν εδώ αν δεν το είχαμε κάνει. Κανένα νομισματικό σύστημα δεν έχει επιβιώσει για περισσότερο από μερικές δεκαετίες.

Ωστόσο, το νομισματικό/τραπεζικό/χρηματοπιστωτικό σύστημα θεωρεί ότι ελέγχει τη μοίρα μας: έτσι πρέπει να επιβάλει τη δική του αδύναμη γενετική στους ανθρώπους.

Αν και εμείς οι άνθρωποι έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανθεκτικοί, η παράταξη των τραπεζιτών πρέπει να μας «επανεκκινήσει», γιατί διαφορετικά η ίδια η επανεκκίνηση του νομισματικού συστήματος θα οδηγήσει στην κατάρρευση και την ασημαντότητα του, και η παράταξη των τραπεζιτών θα χάσει τον πλούτο, την επιρροή και τον έλεγχο.

Έτσι, ο τραπεζίτης εισάγει μια ψεύτικη ευπάθεια - γιατί ο άνθρωπος δεν είναι ευάλωτος και επομένως ο ιός πρέπει να είναι εξ ορισμού ψεύτικος.

Σε αυτό το σημείο μπορεί να διαφωνήσετε με την εστίασή μου στους τραπεζίτες. Αλλά αν κοιτάξετε τα γεγονότα γίνεται σαφές:

Οι ζωονοσογόνες ασθένειες που μεταπηδούν από τα ζώα στον άνθρωπο είναι πολύ σπάνιες. Κα εκείνες που μεταπηδούν στη συνέχεια από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι αδύνατες, όπως κατέθεσε αυτή την εβδομάδα ο πρώην επικεφαλής του CDC.

Μας λένε ότι οι άνθρωποι μαστίζονται από ζωονόσους: τρελές αγελάδες, γρίπη των χοίρων, γρίπη των πτηνών, γρίπη των νυχτερίδων - και η απάντηση είναι... ... ...

Ψηφιακά διαβατήρια, καθολικό βασικό εισόδημα, ψηφιακά νομίσματα.... ε; Ένα νέο οικονομικό σύστημα;

Δεν υπάρχει όριο στο βαθμό που μπορεί κανείς να περιορίσει την ανθρώπινη ζωή κάτω από εξαναγκασμό. Μάθαμε την περασμένη εβδομάδα ότι κάποιοι από τους εξεγερθέντες της 6ης Ιανουαρίου πέρασαν χρόνια στην απομόνωση για το έγκλημα ότι έγιναν δεκτοί στο Καπιτώλιο από την αστυνομία και οδηγήθηκαν σαν τουρίστες.

Μας δουλεύουν όλους σαν να είμαστε αφελείς φοιτητές που κάνουν το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς τη μαμά και τον μπαμπά.

Κινδυνεύουμε να μας στερήσουν, όχι μόνο τα χρήματα των διακοπών μας, αλλά και τα σπίτια μας.


[1] Jamie White, Jan 1, 2023 - FDIC Bankers Discuss 'Bail-Ins' To Deal With Impending Market Collapse

[2] BOE - Executing bail-in: an operational guide

[3] Chris Sky για δήμαρχος του Τορόντο

[4] Ντιγκς του Κόρι - Ξέπλυμα με ασυλία

Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να σχολιάσω στο εξαιρετικό άρθρο του MC είναι σε σχέση με την εγκληματική αμέλεια του εκτροχιασμού του τρένου της Norfolk Southern. Σε αντίθεση με όσα είπε η Norfolk Southern και παπαγάλισαν τα ΜΜΕ, δεν ήταν "ελεγχόμενη καύση". Στη συνέχεια δημιούργησαν μια ανεξέλεγκτη καύση της λίμνης των χημικών που είχαν ρίξει σε ένα βιαστικά σκαμμένο λάκκο. Αυτό περιελάμβανε χλωριούχο βινύλιο.

Όπως δήλωσε εν μέρει ο Adam Gaertner στο ιστολόγιό του που παρατίθεται παρακάτω:

Το χλωριούχο βινύλιο είναι τοξικό σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες. Συγκεκριμένα, ο μεταβολίτης οξείδιο του χλωροαιθυλενίου συνδέεται με τη γουανίνη στο DNA μας, καταστρέφοντας πλήρως και σε βάθος κάθε προσβεβλημένο DNA. Χρειάζεται μόνο η παραμικρή έκθεση για να είναι πρακτικά εγγυημένοι σοβαροί τύποι καρκίνου, ιδίως σάρκωμα του ήπατος, όπου παράγεται για πρώτη φορά αυτός ο πιο τοξικός μεταβολίτης.

Έχουν επίσης παραχθεί ανυπολόγιστες ποσότητες διοξίνης: αν το χλωριούχο βινύλιο είναι ο αργυρός νικητής της καρκινογένεσης, η διοξίνη είναι ο χρυσός, και είναι πολύ πιο ανθεκτική στο περιβάλλον ακόμη και από το χλωριούχο βινύλιο.

Μια γιγαντιαία πυρκαγιά εκατομμυρίων γαλονιών χλωριούχου βινυλίου είναι η χειρότερη χημική και περιβαλλοντική καταστροφή που μπορεί να φανταστεί κανείς. Αν το σύνολο της λίμνης Μίσιγκαν είχε μετατραπεί ως δια μαγείας σε αέριο VX - έναν ταχέως θανατηφόρο νευροπαραλυτικό παράγοντα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - και πάλι δεν θα ήταν ούτε κατά διάνοια τόσο κακό.


ΛΗΨΗ PDF

ΑΣΚΗΤΗΣ


1 σχόλιο:

  1. Το WEF Insider παραδέχεται ότι η κατάρρευση της τράπεζας της Silicon Valley είναι μια «μεγάλη απάτη επαναφοράς»

    ttps://rumble.com/v2czrom-wef-insider-admits-silicon-valley-bank-crash-is-a-great-reset-scam.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »