Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας: Το «μάτι» του κράτους σε όλες τις επιχειρήσεις!

 Με τεχνολογίες ΓΕΩΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ το κράτος θα «βλέπει» on demand τους εργαζόμενους!

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ, με πρώτη φάση εφαρμογής στις ΔΕΚΟ στον χώρο της κοινής ωφέλειας, οι οποίες καλύπτουν τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων.

Η επέκτασή της στις ΔΕΚΟ θα ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο.


Σε συνέχεια της σχετικής δήλωσης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και μετά από συνεννόηση με τα Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται στις εξής ΔΕΚΟ:

ΟΣΕ ΑΕ

ΕΡΓΟΣΕ

Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ

ΟΣΥ

ΟΑΣΑ

ΟΣΕΘ

ΟΑΣΘ

Αττικό μετρό

Κτιριακές Υποδομές ΑΕ

Εγνατία Οδός ΑΕ

ΕΥΔΑΠ

ΕΛΤΑ

Σύμφωνα μάλιστα με το Υπουργείο Εργασίας:

«Ήδη, από το καλοκαίρι του 2022, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται στις τράπεζες και στα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους, ενώ, από τις 16 Φεβρουαρίου 2023, ξεκίνησε η εφαρμογή της σε δύο ακόμη επιχειρηματικούς κλάδους, τις ασφαλιστικές εταιρίες και τις εταιρίες παροχής ιδιωτικής προστασίας (security).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το μέτρο καλύπτει έως σήμερα περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται στους τέσσερις κλάδους, που προαναφέρθηκαν».

Στόχος, όπως ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, έχει πολλές φορές τονίσει είναι να επεκταθεί σε ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου και αριθμό εργαζομένων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ