Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

ΕΝΤΟΜΑ στα τρόφιμα: Από το αλεύρι μέχρι τις σάλτσες – vid

 Η κερκόπορτα άνοιξε πριν τις 4/1/23

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η γενικότερη αναμπουμπούλα με την χρήση εντόμων στα τρόφιμα.

Θυμίζουμε ότι από τις 4/1/2023, η Ε.Ε. επέτρεψε την προσθήκη εντομοειδών σε προϊόντα αρτοποιίας, ζυμαρικά κ.α., όπως ρητά είχε προειδοποιήσει το ΕΛ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα έντομα όπως ο «οικιακός γρύλος» δεν είχαν ΗΔΗ εγκριθεί από τις Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή ενέκρινε την διάθεση στην αγορά ενός τέταρτου εντόμου, του Alphitobius diaperionus (λιγότερο αλευροσκουλήκι) , ως τροφή.

Ο όρος «λιγότερο αλευροσκουλήκι» αναφέρεται στην προνυμφική μορφή του Alphitobius diaperinus , ενός είδους εντόμου που ανήκει στην οικογένεια των Tenebrionidae (σκούρα σκαθάρια).

Η νέα τροφή αποτελείται από τις κατεψυγμένες, πάστες, αποξηραμένες και σκόνης μορφές του σπιτικού γρύλλου. Προορίζεται να διατεθεί στην αγορά ως συστατικό τροφίμων σε

διάφορα προϊόντα διατροφής για το γενικό πληθυσμό.

.

Αν και οι αρμόδιες αρχές…υπόσχονται ότι τα εν λόγω συστατικά θα αναγράφονται ρητά στις συσκευασίες των επίμαχων προϊόντων, γεννώνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις αγορές μας από εδώ και στο εξής, όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ αλλά ΠΑΝΤΟΥ!

Μεμονωμένα πολίτες μέσω των social media και ελάχιστα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης -γιατί κυβερνήσεις και μεγάλα ΜΜΕ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να το κάνουν- ενημερώνουν τους Ευρωπαίους πολίτες για την διατροφική «καταιγίδα» που ήδη μαίνεται, όχι απλά στα ράφια του γειτονικού σούπερ μάρκετ, αλλά στα ίδια τους τα σπίτια:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »