Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τέσσερα έντομα για μαζική παραγωγή και αναμένεται να εγκριθούν άλλα οκτώ για… να σώσουμε τον πλανήτη!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τέσσερα έντομα για μαζική παραγωγή και αναμένεται να εγκριθούν άλλα οκτώ για… να σώσουμε τον πλανήτη!

Εγκρίθηκαν τέσσερα έντομα απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για μαζική παραγωγή και αναμένεται να εγκριθούν άλλα οκτώ, σύνολο 12, με σκοπό να αντικαταστήσουν το κρέας και να σώσουμε τον πλανήτη απο την ανθρωπογενή κλιματική καταστροφή…

Αυτό που στην ουσία μας λένε είναι να μην τρώμε κρέας γιατί βλάπτουμε το περιβάλλον και να τρώμε έντομα για να βλάπτουμε τον εαυτό μας… Ισχυρίζονται πως η παραγωγή κρέατος (εννοούν τα ζώα), ρυπαίνει και απαιτεί πολύ χώρο και πόρους για την τροφή τους. Για να προστατεύσουμε τον πλανήτη, πρέπει επομένως να βρούμε νέες πηγές πρωτεΐνης.

Όπως, αναφέρει στην σχετική σελίδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «εναπόκειται στους καταναλωτές να αποφασίσουν αν θέλουν να τρώνε έντομα ή όχι. Η χρήση των εντόμων ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης δεν είναι καινούργια και τα έντομα καταναλώνονται τακτικά σε πολλά μέρη του κόσμου».

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως τα έντομα, ως τροφή, απορρίπτονται από τους Ευρωπαίους και τους Βορειοαμερικανούς ως μη βρώσιμα και αηδιαστικά. Τακτικά τα τρώνε μόνο περί τα 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στην Ασία, την Αφρική, τη Νότια Αμερική. Επομένως πρέπει να

ξεκινήσει η προπαγάνδα για να αποδεχτούν οι δυτικές χώρες αυτές τις ανθυγυεινές τροφές για τον άνθρωπο!

Επίσης, για όσους χρησιμοποιούν make up, το πιο πιθανό είναι να αλείφετε θρυμματισμένα έντομα στο δέρμα & τα χείλη σας.

Ακόμα και μέσα στα σχολεία…

Το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα δεν είναι σχεδιασμένο για να τρώει έντομα, χώρια που είναι γεμάτο από επιβλαβή παράσιτα!

Έρευνα αναφέρει πως η χιτίνη που βρίσκεται στα έντομα (και δυστυχώς την τρώμε χρόνια σε πολλά προϊόντα) είναι ακατάλληλη για το πεπτικό σύστημα των ανθρώπων. Άλλη έρευνα συνδέει το αλτσχάϊμερ με την χιτίνη.

Το πρόβλημα είναι στα προϊόντα που δεν είναι τόσο διακριτικά και πρέπει να τα ψάξεις στα ψιλά γράμματα για τυχόν συστατικά με βάση τα έντομα. Δείτε εδώ τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε.

πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ