Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γκουτέρες ενεργοποιεί το άρθρο 99 για όσα γίνονται στη Γάζα και προκαλεί την οργή του Ισραήλ

Το Ισραήλ θα επιτρέψει να εισέρχεται «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας που κρίνει ότι είναι «απαραίτητη για να αποφευχθεί η κατάρρευση» των υπηρεσιών ανθρωπιστικής φύσης και το «ξέσπασμα επιδημιών» στον παλαιστινιακό θύλακο όπου διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το βράδυ το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η ελάχιστη ποσότητα θα καθορίζεται περιοδικά από το πολεμικό (υπουργικό) συμβούλιο», ανάλογα με «την ανθρωπιστική κατάσταση», διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του κ. Νετανιάχου μέσω X (του πρώην Twitter).

Η ανακοίνωση αυτή καταγράφεται με φόντο την αυξανόμενη διεθνή πίεση, την ώρα που οι μάχες κλιμακώνονται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και καθώς ο ΟΗΕ προειδοποιεί εναντίον της «πλήρους κατάρρευσης της δημόσιας τάξης προσεχώς εξαιτίας των απελπιστικών συνθηκών».

Χθες Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τόνισε πως φοβάται πως γίνεται πλέον «αδύνατη» η διανομή «ακόμη και περιορισμένης ανθρωπιστικής βοήθειας», υπογραμμίζοντας τους «συνεχείς βομβαρδισμούς» του στρατού του Ισραήλ και

την «απουσία καταφυγίου» και των «στοιχειωδέστερων» αγαθών για την «επιβίωση» των Γαζαίων.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες χρησιμοποίησε —για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε την ηγεσία του διεθνούς οργανισμού το 2017— το άρθρο 99 του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, το οποίο «εφιστά την προσοχή» του Συμβουλίου Ασφαλείας σε κάποιο ζήτημα που «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

 

Αντιδρώντας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ χαρακτήρισε «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη» τη «θητεία» του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Το αίτημά του να ενεργοποιηθεί το άρθρο 99 (σ.σ. του Χάρτη του ΟΗΕ) και η έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αποτελούν υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και υποστήριξη στις δολοφονίες ηλικιωμένων, στις απαγωγές βρεφών και στους βιασμούς γυναικών», ανέφερε ο Έλι Κόεν μέσω X (του πρώην Twitter).

Οι ηγέτες των κρατών της G7, συμπεριλαμβανομένων συμμάχων-κλειδιών για το Ισραήλ, κάλεσαν χθες να υπάρξει «πιο επείγουσα» δράση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Νετανιάχου έγινε δυο ημέρες μετά την παρότρυνση του κυριότερου συμμάχου του Ισραήλ, των ΗΠΑ, να αφεθεί να εισέρχεται μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμων στον παλαιστινιακό θύλακο, με την αμερικανική διπλωματία να κάνει λόγο για «πολύ ειλικρινείς» συνομιλίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, 16.248 άνθρωποι, το 70% και πλέον εκ των οποίων ήταν γυναίκες, παιδιά και έφηβοι, σκοτώθηκαν μέσα στους δυο μήνες του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ χαρακτηρίζει τη θητεία του ΓΓ του ΟΗΕ «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ χαρακτήρισε «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη» τη «θητεία» του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, λίγες ώρες αφού ο Αντόνιο Γκουτέρες κίνησε σπάνια διαδικασία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το αίτημά του να ενεργοποιηθεί το άρθρο 99 (σ.σ. του Χάρτη του ΟΗΕ) και η έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αποτελούν υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και υποστήριξη στις δολοφονίες ηλικιωμένων, στις απαγωγές βρεφών και στους βιασμούς γυναικών», ανέφερε ο Έλι Κόεν μέσω X (του πρώην Twitter).

το είδα

1 σχόλιο:

  1. Οι άνθρωποι που στερούνται ιστορικής συνείδησης αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν συνδέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και του Καγκανάτου των Χαζάρων από μια χιλιετία πριν. Η ιστορική αφήγηση συσκοτίζεται.

    Στις περιοχές που θυμίζουν την Khazaria, όπου εκτυλίσσονταν οι τρέχουσες εχθροπραξίες, επικρατούσαν μια σειρά από σκοτεινές πρακτικές όπως δολοφονίες, απαγωγές, σκλαβιά, ληστείες, ληστείες, αποκρυφιστικές δραστηριότητες, σατανισμός, κανιβαλισμός και παιδεραστία. Η έλλειψη ιστορικής μελέτης συμβάλλει στην περιορισμένη κατανόηση του γιατί ο Ρώσος Πρίγκιπας Όλεγκ (ο Μεγάλος Πρίγκιπας των Ρωσιών του Κιέβου/Βίκινγκς) μπορεί να είχε επιλέξει να εκδικηθεί τους «αιματοβαμμένους Χαζάρους» σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
    Η Χαζαρία έλαβε έλεος από Τούρκους, Πέρσες και Ρώσους, για θυσίες, μαγεία, ληστείες... Ο Χαζάρ έπρεπε να διαλέξει μια νέα θρησκεία, Χριστό, Ιουδισίμ ή Μουσουλμάνο, διάλεξε την Εβραϊκή, παραβίασαν ξανά τους κανόνες, έχασαν τη χώρα τους, τώρα μισούν τους Ρώσους εξαιτίας αυτού.

    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ
    https://twitter.com/JackStr42679640/status/1733259192306471387

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »