Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΒΕΤΙΑ: Καντόνι ψηφίζει υπέρ του τοπικισμού και του οικονομικού εθνικισμού

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι του Ticino (Τιτσίνο), του νοτιότερου καντονιού της Ελβετίας, ψήφισαν για την προστασία των ντόπιων εργατών ενάντια στις πιέσεις του φθηνού ξένου εργατικού δυναμικού. Η πρωτοβουλία που ονομάστηκε «Πρώτα οι Δικοί Μας » που πρότεινε το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε το 58% των ψήφων σε ένα τοπικό δημοψήφισμα για το θέμα. 

Η πρωτοβουλία είχε σκοπό να αναγκάσει τις επιχειρήσεις να δώσουν προτεραιότητα στους ντόπιους που αναζητούν εργασία εις βάρος των αλλοδαπών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ήδη το 27% του πληθυσμού και ένα επιβλητικό 44% του εργατικού δυναμικού. Η ψηφοφορία αψήφησε την ευρωπαϊκή πολιτική των «ανοικτών συνόρων» της Σένγκεν, η οποία επιτρέπει τους Ιταλούς μετακινούμενους εργαζόμενους (που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού), να ρίξουν τους μισθούς και να εξασφαλίσουν μια σταθερή ροή  χρημάτων από το ιταλόφωνο Τιτσίνο προς την Ιταλία. Ωστόσο, όπως έκαναν στο εθνικό δημοψήφισμα του 2014 για την μετανάστευση, οι ψηφοφόροι του Τιτσίνο έδειξαν για άλλη μια
φορά σοφία σε αυτή την χαλιναγώγηση του ξένου μεριδίου της αγοράς εργασίας. 


Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του Τιτσίνο, Ιταλοί εργαζόμενοι σε εστιατόρια και άλλες συναφείς επιχειρήσεις, εργάζονται την ημέρα στην πόλη με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ημερομίσθια για τους ντόπιους αλλά και να αυξάνονται τα ποσοστά της ανεργίας. 

Τα βράδια οι Ιταλοί εργαζόμενοι επιστρέφουν στη χώρα τους, στην οποία το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο, ενώ στην Ελβετία τα ημερομίσθια που λαμβάνουν είναι 50% υψηλότερα από την πατρίδα τους. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα διασχίζουν τα σύνορα για να εργαστούν στο ιταλόφωνο καντόνι 62.000 Ιταλοί! 

Ο οικονομικός εθνικισμός αντιστέκεται στη ατζέντα της παγκοσμιοποίησης και για αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, οι αριστεροί ήδη γκρινιάζουν ότι το μέτρο είναι "αντισυνταγματικό". 

Η Ελβετία έχει είκοσι έξι καντόνια, τα οποία είναι διοικητικές υποδιαιρέσεις της Ελβετικής Συνομοσπονδίας. Κάθε καντόνι έχει το σύνταγμα, το νομοθετικό σώμα, την κυβέρνηση και τα δικαστήριά του.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »