Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ WIKILEAKS: ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού

Στον καταιονισμό των εκρηκτικών, για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, e-mail της Wiki-Leaks, το σημαντικότερο ως τεκμήριο του πως κυβερνώνται πλέον οι ΗΠΑ, είναι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον John Podesta, συμπρόεδρο του μεταβατικού επιτελείου συμβούλων του νεοεκλεγέντος τότε στην Προεδρία Μπάρακ Ομπάμα, μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το μήνυμα έχει ως αποστολέα τον Μάικλ Φρόμαν, στέλεχος τότε της CITY BANK και αποκαλύπτει ότι αυτός ο κύριος κατήρτισε μόνος του τον κατάλογο των ανθρώπων που στη συνέχεια συγκρότησαν την κυβέρνηση Ομπάμα.

Τα ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε μάλιστα από την ιντερνετική διεύθυνση του Φρόμαν στη Σίτυ Μπανκ και περιλαμβάνει: « Κατάλογο Αμερικανών Αφρικανικής Λατινοαμερικανικής και Ασιατικής καταγωγής ως υποψηφίων για αξιώματα -σε φθίνουσα κλίμακα- υπουργού, υφυπουργού, βοηθού υφυπουργού και βοηθού του βοηθού και επιπλέον κατάλογο γηγενών Αμερικανών και Αραβο-Μουσουλμάνων ως και Αμερικανών αναπήρων.»

Με δική του πρωτοβουλία ο Φρόμαν πρόσθεσε και ένα
κατάλογο γυναικών, όπως εξηγεί στο μήνυμα στον Ποντέστα: «Μολονότι δεν μου το ζήτησες, ετοίμασα ένα παρόμοιο κείμενο για γυναίκες.»

Όπως ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα του εξαιρετικού αμερικανικού ενημερωτικού Δελτίου Zero Hedge, ο Φρόμαν προώθησε της πρωτοβουλία του ως την υπόδειξη του υπουργικού αξιώματος που θα άρμοζε για κάθε υποψήφιο του καταλόγου του. Έγραφε έτσι στο μήνυμά του: «Με κίνδυνο να φανώ θρασύς, εξέθεσα τον τρόπο συγκρότησης ενός συνόλου των υπουργικών διορισμών, ζυγίζοντας τις πιθανότητες διορισμού ανόμοιου υποψηφίου για κάθε αξίωμα…»

Όπως σημείωσε το περιοδικό «New Republic» οι υποδείξεις του Φρόμαν αποδείχθηκαν εύστοχες, σχεδόν στο σύνολό τους…

«Ο κατάλογος του Υπουργικού Συμβουλίου προέκυψε να είναι στο σύνολό του για τα λεφτά» –σχολιάζει το Zero Hedge. Σωστά προέβλεψε τον Έρικ Χόλντερ για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Τζάνετ Ναπολιτάνο για την Εσωτερική Ασφάλεια, τον Ρόμπερτ Γκέϊτς για την Άμυνα, τον Ραμ Εμμάνουελ για Επιτελάρχη της προεδρίας, τον Πήτερ Όρσζακ για το Υπουργείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, Άρνε Ντάνκαν για την Παιδεία, τον Έρικ Σινέσκυ για των Βετεράνων, την Κάθλιν Σεμπέλιους για το Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και ούτω καθεξής.

Για το υπουργείο Οικονομικών η λίστα του Φρόμαν περιείχε τρία ονόματα: Ρόμπερτ Ρούμπιν, Λάρρυ Σάμμερς και Τίμοθυ Γκάϊτνερ. (Σημ: Και οι τρείς, διαδοχικά, κατέλαβαν αυτό το υπουργείο στην οκταετία Ομπάμα.)

Ο κατάλογος υποβλήθηκε στις 8 Οκτωβρίου. Οι εκλογές έγιναν στις 4 Νοεμβρίου. Και ωστόσο ο Φρόμαν, στέλεχος της Σίτυ Γκρουπ, που αργότερα θα γινόταν ο μεγαλύτερος αποδέκτης κεφαλαίων διάσωσης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά την χρηματοπιστωτική κρίση, είχε σχεδιάσει ολόκληρη ουσιαστικά την κυβέρνηση Ομπάμα, ένα μήνα πριν μετρηθούν οι ψήφοι. Και σύμφωνα με την αλληλογραφία Φρόμαν-Ποντέστα, παρόμοιοι κατάλογοι περιφέρονταν ακόμη νωρίτερα.

Πολλοί υποπτεύονταν από τότε ότι ο Φρόμαν, παλαιός μυστικοσύμβουλος του Ομπάμα, έκανε τις κρίσιμες, για την οικονομική πολιτική, προσλήψεις, κατά την μεταβατική περίοδο. Αλλά δεν γνωρίζαμε πως είχε τόση επιρροή που να διορίζει στελέχη σε κρίσιμα πόστα, τόσο νωρίς και αθόρυβα, ενώ όλοι έτρεχαν για να εξασφαλίσουν την εκλογή του Ομπάμα.

Τα e-mail των WikiLeaks αποδεικνύουν και νωρίτερο σχεδιασμό: Από τον Σεπτέμβριο η μεταβατική ομάδα συμβούλων έπαιρνε εξουσιοδότηση να βοηθήσει τους υποψήφιους κυβερνητικούς αξιωματούχους στην σύνταξη των δηλώσεών τους του «Πόθεν ΄Εσχες».

Αddenta:

1.-Ο Τζων Ποντέστα είναι σήμερα ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου της Χίλλαρυ Κλίντον.

2.- Ο Μπάρακ Ομπάμα, εισάγοντας καινοτομία στην πολιτική δεοντολογία των ΗΠΑ, προβάλλει ως ο πρώτος εν ενεργεία Πρόεδρος της χώρας που κατεβαίνει στην προεκλογική αρένα, εξακοντίζοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς και κατηγορίες κατά του υποψηφίου του αντιπάλου κόμματος.

3.- Το Wiki Leaks, με χθεσινό μήνυμά του, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του Ισημερινού διέκοψε τη σύνδεση ίντερνετ του Τζούλιαν Άσσανζ, που έχει βρει άσυλο στην πρεσβεία του στο Λονδίνο. Το μήνυμα ανέφερε:

« Επιβεβαιώνουμε ότι ο Ισημερινός διέκοψε την πρόσβαση του Άσσανζ στο Ίντερνετ το Σάββατο, λίγο μετά την δημοσίευση των Ομιλιών της Χίλλαρυ Κλίντον στην συγκέντρωση της Γκόλντμαν Σακς.»

Οι ομιλίες αυτές, (στην Γκόλντμαν και άλλα συγκροτήματα της Γουώλ Στρητ) που πληρώνονταν έως και 250.000 δολάρια, αποδεικνύουν α)την εξάρτηση της Χίλλαρυ από το τραπεζικό σύστημα και β) την αξιοπιστία των προεκλογικών διακηρύξεών της εναντίον της πολιτικής κυριαρχίας του.

4.- Η ενέργεια της κυβέρνησης του Ισημερινού αποδίδεται σε αφόρητες πιέσεις της κυβέρνησης Ομπάμα, έρχεται σε περίοδο επιδείνωσης των οικονομικών της χώρας και ενεχυρίασης του χρυσού της στην . . . Γκόλντμαν Σακς, για την κάλυψη έκδοσης ομολογιών αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ