Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Οι επενδύσεις του Σόρος στο «προσφυγικό», εργαλείο για την υπονόμευση της κυριαρχίας των λαών


Τον τελευταίο καιρό βγαίνουν στη φόρα αποκαλύψεις για την εγκληματική δραστηριότητα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής ελίτ και των διαφόρων Σόρος (βλ. DC leaks), στην υποδαύλιση εμφυλίων πολέμων μέσα στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες και τη νομιμοποίηση των κανονικών πολέμων ενάντια στις ανατολικές—βλ. Συρία, Λιβύη κλπ.. Οι ΜΚΟ και τα ιδρύματα «φιλάνθρωπων» εγκληματιών, όπως ο Σόρος, αλωνίζουν ανενόχλητα στις ενταγμένες στη Νέα Διεθνή Τάξη χώρες, όπως το ελληνικό προτεκτοράτο της ΕΕ, πρωτοστατούν σε πολύχρωμες «επαναστάσεις» και πολιτικά πραξικοπήματα (Ουκρανία, Ρωσία, Ιράν κ.α.) καθώς βέβαια και στην πλήρη εκμετάλλευση της «κότας με τα χρυσά αβγά» του «προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος», που οι ίδιοι βασικά δημιούργησαν!

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο RT και μεταφράσαμε, αποκαλύπτει μερικούς από τους μηχανισμούς και τα δόλια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο Σόρος, προκειμένου να δικαιολογήσει τη νέα παχυλή επένδυση του στο «προσφυγικό», τα «ανοιχτά σύνορα» και απευθείας στους μετανάστες και πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρώπη. Οι επενδύσεις και οι μπίζνες των Σόρος δημιουργούν έτσι μια στρατιά απόλυτα εξαρτημένων (οικονομικά και πολιτικά) υπηκόων/«απασχολούμενων», που θα ανταγωνίζονται τους εξαθλιωμένους ντόπιους, σε χώρες όλο και λιγότερο ελεγχόμενες από τους λαούς τους. Ο βασικός στόχος, όπως προειδοποιεί το άρθρο, είναι το ουσιαστικό ξεπούλημα των χωρών, η κατάλυση της εθνικής, οικονομικής και πολιτιστικής κυριαρχίας των λαών, προς όφελος των ωφελημένων της παγκοσμιοποίησης.

* Ο Σόρος δεν έχει αναστολές να απευθύνει σήμερα γενικό κάλεσμα εναντίον της Ρωσίας που διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στο Χαλέπι της Συρίας, καλώντας σε πανστρατιά για να σταματήσουν οι δήθεν στοχευμένες επιθέσεις κατά αμάχων από τους «κακούς» Ρώσους και τον Ασάντ. Σε αυτό το γκεμπελικό κάλεσμα, που αντιστρέφει την πραγματικότητα για το
τι γίνεται στην περιοχή, ήδη έχουν συστρατευτεί ΜΚΟ φιλικές προς τους «μετριοπαθείς εξεγερμένους» μακελλάρηδες, που εγκατέστησε η Δύση και οι σύμμαχοι της στη Συρία, όπως η διαβόητη “White Helmets” (Λευκά Κράνη), αλλά και «αριστερές» οργανώσεις παγκόσμια. Προλειαίνουν έτσι και ηθικά το έδαφος για ολομέτωπη επέμβαση της Υπερεθνικής Ελίτ κατά του αντιστεκόμενου Συριακού καθεστώτος και λαού, πιθανότατα μετά από μια εκλογή της αρχι-εγκληματία Χίλλαρυ στις ΗΠΑ.




Ο Σόρος «πιάνει την καλή» με την Ευρωπαϊκή «εξαναγκασμένη μετανάστευση»


(02.10.2016)

Sam Gerrans


Ο φιλάνθρωπος Τζορτζ Σόρος δημοσίευσε πρόσφατα μια επιστολή στην εφημερίδα Wall Street Journal με τίτλο «Γιατί επενδύω 500 εκατομμύρια δολάρια στους Μετανάστες». Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω αυτό το γράμμα και θα διαχωρίσω τι εννοεί από αυτό που φαίνεται να λέει.

Η επιστολή του Σόρος αρχίζει ως εξής: «Ο κόσμος έχει αναστατωθεί από ένα κύμα εξαναγκασμένης μετανάστευσης. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι στο πόδι προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις πατρίδες τους, καθώς ψάχνουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Μερικοί δραπετεύουν τον εμφύλιο πόλεμο ή καταπιεστικά καθεστώτα. Άλλοι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από την ακραία φτώχεια, δελεαζόμενοι από τη δυνατότητα της οικονομικής ανέλιξης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.»


Αυτό είναι αλήθεια. Και ο Σόρος θα πρέπει να το γνωρίζει από τη στιγμή που η δεξαμενή σκέψης του (think tank) είναι πλήρως συντεταγμένη με την εν λόγω «εξαναγκασμένη μετανάστευση». Ο Σόρος είτε την έχει ξεκινήσει είτε την έχει διευκολύνει και, σύμφωνα με τον Βικτόρ Ορμπάν, τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας (η οποία σήμερα διενεργεί δημοψήφισμα για το αν θα δεχθεί τις ποσοστώσεις των μεταναστών, όπως απαιτεί η ΕΕ), όπως αναφέρει το Bloomberg: «Το όνομά του [Σόρος] είναι ίσως το ισχυρότερο παράδειγμα όσων υποστηρίζουν οτιδήποτε αποδυναμώνει τα εθνικά κράτη, όσων υποστηρίζουν το κάθε τι που αλλάζει τον παραδοσιακό ευρωπαϊκό τρόπο ζωής […] Αυτοί οι ακτιβιστές που υποστηρίζουν τους μετανάστες ακούσια γίνονται μέρος αυτού του διεθνούς δικτύου παράνομης διακίνησης ανθρώπων.»

Οι υποστηριζόμενοι από τον Σόρος ακτιβιστές βρίσκονται στο κέντρο αυτού του δικτύου.

Ο Σόρος συνεχίζει: «Η συλλογική αποτυχία μας να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε αποτελεσματικές πολιτικές για να διαχειριστούμε την αυξημένη ροή συνέβαλε σημαντικά στην ανθρώπινη δυστυχία και την πολιτική αστάθεια, τόσο στις χώρες από τις οποίες φεύγουν άνθρωποι, όσο και στις χώρες που τους φιλοξενούν, ηθελημένα ή όχι. Οι μετανάστες συχνά αναγκάζονται σε ζωές μάταιης απόγνωσης, ενώ οι χώρες υποδοχής αδυνατούν να αποκομίσουν το αποδειγμένο όφελος που θα μπορούσε να φέρει η μεγαλύτερη ενσωμάτωση.»

Έχω ασχοληθεί με τις ψυχολογικές ιδιαιτερότητες του Σόρος αλλού: Παρά τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά του, θα υποθέσω ότι εδώ δεν χρησιμοποιεί το «εμείς» ως πληθυντικό μεγαλοπρεπείας. Με αυτό ως δεδομένο, για ποιον μιλάει όταν μιλάει για «συλλογική αποτυχία μας να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε αποτελεσματικές πολιτικές»; Αν μιλάει για τις κυβερνήσεις, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι εκλεγμένος στην κυβέρνηση κανενός έθνους, ούτε έχει εκλεγεί ποτέ.

Αυτό δεν τον εμποδίζει, όμως, από την ανάμιξη του στις εσωτερικές υποθέσεις τους και την υποστήριξη εξεγέρσεων, όπως οι λεγόμενες έγχρωμες επαναστάσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών στη Γεωργία και την Ουκρανία, και της πρόκλησης χάους μέσω του BLM (Black Lives Matter) στις ΗΠΑ.

Επίσης, είναι πασίγνωστο ότι επιτέθηκε στη βρετανική λίρα, κάνοντας πλουσιότερο τον εαυτό του κατά ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Κάνοντας χρήση του «μας», επιθυμεί από τον αναγνώστη να θεωρήσει τον εαυτό του ενταγμένο, «μέσα στα πράγματα». Αλλά εμείς δεν είμαστε ενταγμένοι. Εμάς απλά μας λένε τι πρόκειται να συμβεί.

Στη συνέχεια γράφει για «το αποδεδειγμένο όφελος που θα μπορούσε να φέρει η μεγαλύτερη ενσωμάτωση». Αυτό είναι ένα σχεδόν ρητορικό αίνιγμα. Αυτός και οι δικηγόροι του αναμένουν –όχι χωρίς λόγο– ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα δώσουν τη δική τους ερμηνεία σε ό,τι λένε τα λόγια στη σελίδα. Ισχυρίζεται ότι υπάρχει απόδειξη, αλλά δεν παρέχει καμία –και αυτή είναι μια σημαντική παράλειψη δεδομένου ότι αναμένεται από εμάς να εμπιστευτούμε ολόκληρο το πολιτιστικό και οικονομικό μέλλον μας στους ισχυρισμούς του.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Κίνας, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη, είναι εξαιρετικά προσεκτικές σχετικά με το πού χορηγούν υπηκοότητα. Αν είχαν αποδειχθεί τα οφέλη που αξιώνει ο Σόρος, σίγουρα θα ήταν μαζί του, επίσης.

Για να συνεχίσει: «Οι κυβερνήσεις πρέπει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης με τη δημιουργία και τη διατήρηση επαρκών φυσικών και κοινωνικών υποδομών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αλλά είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας η τιθάσευση της δύναμης του ιδιωτικού τομέα.

Αναγνωρίζοντας το αυτό, η κυβέρνηση Ομπάμα ξεκίνησε πρόσφατα μια “Πρόσκληση για Δράση”, ζητώντας από τις εταιρείες των ΗΠΑ να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η εξαναγκασμένη μετανάστευση. Σήμερα, οι ηγέτες του ιδιωτικού τομέα συναντώνται στα Ηνωμένα Έθνη για να προβούν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.»


Ο Σόρος, φυσικά, δεν κοκκινίζει όταν μας λέει τι «πρέπει» οι κυβερνήσεις μας να κάνουν.

Ο όρος «εξαναγκασμένη μετανάστευση» “κολλάει” έξυπνα στο μυαλό. Να είστε σίγουροι ότι τον δούλεψε για ώρες και απορρίφτηκαν πολλοί εναλλακτικοί όροι. Η δύναμή του έγκειται στο γεγονός ότι δηλώνει τόσο μια αδυναμία μπροστά σε μια ασταμάτητη εξωτερική δύναμη, όσο και το αναπόφευκτο του αποτελέσματος – ενώ την ίδια στιγμή περιφρονεί τις αιτίες.

Για κάθε ενδιαφερόμενο, οι αιτίες περιλαμβάνουν: Επιθέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε χώρες που δεν τους έκαναν κανένα κακό. Την ανοιχτή πρόσκληση της Ανγκέλα Μέρκελ στον Τρίτο Κόσμο να μετακινηθεί στην Ευρώπη. Υλική και πληροφοριακή υποστήριξη από οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος.

Ο Σόρος συνεχίζει: «Ως απάντηση, έχω αποφασίσει να δρομολογήσω 500 εκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις που θα απευθύνονται συγκεκριμένα στις ανάγκες των μεταναστών, των προσφύγων και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν. Θα επενδύσω σε εταιρείες startup, σε αναγνωρισμένες εταιρείες, σε πρωτοβουλίες με κοινωνική απήχηση και σε επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους μετανάστες και πρόσφυγες. Αν και το βασικό μου ενδιαφέρον είναι να βοηθήσω τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη, θα αναζητώ καλές επενδυτικές ιδέες που θα επωφελήσουν τους μετανάστες σε όλον τον κόσμο.»

Θα μεταφράσω ως εξής: «Τώρα που η εισροή μεταναστών έχει στηθεί, πρόκειται να επενδύσω 500 εκατομμύρια δολάρια για να κάνω την διαδικασία ασταμάτητη, ατελείωτη και αυτο-χρηματοδοτούμενη, και την ίδια στιγμή να βγάλω πολλά λεφτά για τον εαυτό μου. Και αφού αυτό θα πλασάρεται με τη γλώσσα της συμπόνοιας, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να πεις εναντίον του.»

Πίσω στο γράμμα του Σόρος: «Αυτή η δέσμευση περί επενδύσεων σε μετοχές θα συμπληρώσει τις φιλανθρωπικές συνεισφορές που έχουν κάνει οι οργανώσεις μου για να αντιμετωπίσουν την εξαναγκασμένη μετανάστευση, που αποτελεί ένα πρόβλημα που το δουλεύουμε παγκοσμίως για δεκαετίες και για το οποίο έχουμε αφιερώσει ιδιαιτέρως σημαντικές οικονομικές πηγές.»

Απλά αφαιρέστε τις λέξεις «φιλανθρωπικές» (η οποία δεν σημαίνει αυτό που νομίζετε ότι σημαίνει στο επίπεδο των ελίτ) και μπορείτε να καταλάβετε ότι το «για να αντιμετωπίσουν» σημαίνει για τον Σόρος «διευκολύνουν», και θα αντιληφθείτε την πρόταση καλύτερα. Αυτή είναι μία προσεκτικά κατασκευασμένη πολιτική δήλωση.

Συνεχίζει: «Θα αναζητήσουμε επενδύσεις σε πληθώρα τομέων, ανάμεσά τους στην αναδυόμενη ψηφιακή τεχνολογία, η οποία μοιάζει ιδιαιτέρως υποσχόμενη ως ένα τρόπος να παρέχει λύσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους. Η πρόοδος σε αυτόν τον τομέα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση πιο αποτελεσματικά σε κυβερνητικές, νομικές, οικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίας υγείας. Ιδιωτικές επιχειρήσεις ήδη επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια να αναπτύξουν τέτοιες επιχειρήσεις για κοινότητες μη μεταναστών.

Γι’ αυτό τον λόγο τα χρήματα μετακινούνται πλέον ακαριαία από το ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι στο άλλο, οι οδηγοί βρίσκουν πελάτες χρησιμοποιώντας μόνο ένα κινητό, και ένας γιατρός στη Βόρεια Αμερική μπορεί να δει έναν ασθενή στην Αφρική σε πραγματικό χρόνο. Προσαρμόζοντας και επεκτείνοντας αυτές τις καινοτομίες για να εξυπηρετούν τους μετανάστες, θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής για εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο.

Όλες οι επενδύσεις που κάνουμε θα ανήκουν στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις μου. Προορίζονται να είναι πετυχημένες – επειδή θέλω να δείξω πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο βοηθώντας τους μετανάστες–και όποια κέρδη (υπάρξουν) θα πάνε στην χρηματοδότηση προγραμμάτων του Open Society Foundations, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων που ωφελούν μετανάστες και πρόσφυγες.»


Έτσι, όποιος το επιθυμεί θα είναι σε θέση να συνδεθεί στο σύστημα που εσείς και οι οικογένειές σας πληρώνατε μια ζωή, και να αποκτήσει πρόσβαση στις βασικές του αρτηρίες, με τίποτα παραπάνω από ένα κινητό τηλέφωνο. Εν τω μεταξύ ο Σόρος βγάζει ένα σωρό περισσότερα χρήματα, τα οποία θα μπορεί τότε να διοχετεύει στις ίδιες αυτές οργανώσεις, που θα κάνουν σίγουρο ότι η εισροή μεταναστών δεν σταματάει ποτέ.

Ο Σόρος προχωρά παραπάερα υποστηρίζοντας: «Ως μακρόχρονοι νικητές της κοινωνίας των πολιτών, εμείς θα επικεντρωθούμε στο να εξασφαλίσουμε ότι οι επενδύσεις μας θα οδηγήσουν σε προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά θα ωφελούν τους μετανάστες και τις κοινότητες που τους φιλοξενούν».

Αφήνοντας παραδίπλα το τι ίσως εννοεί ο Σόρος με τον όρο «κοινωνία των πολιτών», στρέφομαι στη χρήση της λέξης «ωφελούν». Όφελος σε σχέση με ποιον; Σε σχέση με τον Τζόρτζ Σόρος–έναν άνθρωπο ο οποίος αποσταθεροποιεί κυρίαρχα κράτη ως μέρος του τρόπου λειτουργίας του.

Ο Σόρος καταλήγει: «Θα εργαστούμε, επίσης, κοντά με οργανώσεις όπως το Γραφείο της Υψηλής Επιτροπείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, για να καθιερώσουμε αρχές που θα κατευθύνουν τις επενδύσεις μας. Ο στόχος μας είναι να τιθασεύσουμε, για το κοινό καλό, τις καινοτομίες που μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παρέχει.

Εύχομαι ότι η αφοσίωσή μου θα εμπνεύσει και άλλους επενδυτές να κυνηγήσουν την ίδια αποστολή.»


Αυτό που εννοεί εδώ είναι: «Η τράπουλα είναι σημαδεμένη, και τώρα όλοι εσείς τα μικρά ψάρια που είστε πολύ κάτω στην τροφική αλυσίδα μπορείτε να πιάσετε καλό χρήμα από το τίποτα, ξεπουλώντας τις χώρες σας, γιατί αν κάτι τέτοιο δεν ήταν σίγουρο, εγώ δεν θα συμμετείχα».

Αυτό αποτελεί πολιτιστική εκκαθάριση και εθνο-κάθαρση με επιχειρηματικό κοστούμι. Είναι ο ντε φάκτο σφετερισμός του έθνους κράτους ως μια κοινωνική κατασκευή για τους λαούς της Ευρώπης, ως τμήμα ενός πολέμου με πολλούς στόχους, που σχεδιάστηκε για να καταστρέψει κράτη πλούσια σε πετρέλαιο και κάθε κράτος χωρίς κεντρική τράπεζα, ενώ ταυτόχρονα θα αποσαρθρώνει κυρίαρχα κράτη.

Ωστόσο, αυτό που θέλω να πω εδώ δεν έχει να κάνει με την μαζική μετανάστευση – αν και με την αναπόφευκτη, τελική εκμηδένιση της μεσαίας τάξης στις χώρες υποδοχής του Σόρος, οι αυθεντικοί πρόσφυγες δεν θα έχουν πουθενά να πάνε. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι φορολογούμαστε χωρίς ούτε το φύλλο συκής της αντιπροσώπευσης, όσο άνθρωποι σαν τον Σόρος μπορούν να δημιουργούν και να υπαγορεύουν ανοιχτά πολιτικές.

Ο Σαμ Γκέρρανς είναι Άγγλος συγγραφέας, μεταφραστής, σύμβουλος υποστήριξης και ακτιβιστής. Έχει επίσης επαγγελματική κατάρτιση στα μίντια, στις στρατηγικές τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία. Τον οδηγεί η δέσμευση του για το υπέρτατο νόημα, και επικεντρώνεται σε αυθεντικές προσεγγίσεις επάνω στο θέμα της αποκάλυψης και της «ρεαλπολιτίκ». Είναι ο ιδρυτής του Quranite.com – όπου το Κοράνι ερευνάται στη βάση του λόγου παρά της παράδοσης – και προσφέρει ιδιαίτερη εκμάθηση γλώσσας και προσωπικής υποστήριξη και συμβουλευτική στο SkypeTalking.com.

Πηγή: RT.com
το είδα

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΤΕΚΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΝΊΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΆΚΗΣ · 9 ΝΟΈ. 2015

    http://nikosxeiladakis.gr/εντεκα-δισ-ευρω-απο-τον-σοροσ-για-να-με/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ