Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Υπολογιστές θα κρίνουν ποιοι άνθρωποι είναι ρατσιστές και θα τους καταδίδουν

Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας και πάνω σε αυτή θα βασιστεί η παγκόσμια χούντα.

Μάλιστα, στο πλαίσιο προώθησης και αστυνόμευσης της πολυπολιτισμικότητας, κατασκευάστηκε υπολογιστής, ο οποίος θα μπορεί να αντιλαμβάνεται τις… προκαταλήψεις πολιτών «διαβάζει» την γλώσσα του σώματος αυτού που παρατηρεί.

Με λίγα λόγια θα σκανάρει τους ανθρώπους και θα αποφασίζει αν είναι «ρατσιστές» ή όχι και προφανώς θα τους παραδίδει στις Αρχές.

Και φυσικά «ρατσιστής», στις μέρες μας, θεωρείται κυρίως εκείνος που αντιστέκεται στην ισλαμοποίηση της Δύσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του New Scientist, το οποίο επικαλείται η «Ναυτεμπορική», στο πλαίσιο ερευνών:

«ζητήθηκε από 32 λευκούς φοιτητές να συμπληρώσουν δύο ερωτηματολόγια: Το ένα είχε να κάνει με τις προφανείς προκαταλήψεις τους ενώ το δεύτερο είχε σκοπό να εντοπίσει υποσυνείδητες τάσεις διακρίσεων που έχουν να κάνουν με την φυλή.

Ο καθένας συμμετείχε σε δύο συζητήσεις που καταγράφηκαν σε βίντεο: Μία με λευκό και μία με μαύρο. Το ζεύγος περνούσε τρία λεπτά συζητώντας ένα ουδέτερο θέμα και μετά άλλα τρία ένα πιο «ευαίσθητο», όπως η μετανάστευση. Οι κινήσεις τους παρατηρούνταν από κάμερα GoPro και
Microsoft Kinect, ενώ αισθητήρες παρακολουθούσαν τον χτύπο της καρδιάς και τις αντιδράσεις του δέρματος.

Αλγόριθμος που αναπτύχθηκε από επιστήμονες υπολογιστών του πανεπιστημίου αναζήτησαν συσχετισμούς μεταξύ των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια και της σωματικής συμπεριφοράς/ στάσης τους στις συζητήσεις: Κάποιοι, για παράδειγμα, κρατούσαν μεγαλύτερη απόσταση από τους μαύρους συνομιλητές τους. Από την άλλη, αυτοί που ήταν πιο άνετοι έτειναν να κάνουν περισσότερες παύσεις και να χρησιμοποιούν τα χέρια τους περισσότερο ενώ μιλούσαν.

Ο υπολογιστής στη συνέχεια δοκίμασε τα συμπεράσματά του εξετάζοντας ξανά τα δεδομένα και προσπαθώντας να προβλέψει ποιοι θα σημείωναν υψηλότερα ή χαμηλότερα σκορ στο τεστ των ‘κρυμμένων’ προκαταλήψεων. Πρόβλεψε σωστά στο 82% των περιπτώσεων».

Ετοιμαστείτε λοιπόν για υπολογιστές που θα μας σκανάρουν και θα μας αστυνομεύουν σε δημόσιους χώρους, στην εργασία ή ακόμα και στα ίδια μας τα σπίτια.

liakonews.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ