Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ποιος ζει και μάχεται στο ανατολικό Χαλέπι;

Ενώ τα δυτικά κράτη και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ομιλούν για 250 έως 300.000 κατοίκους στο ανατολικό Χαλέπι, οι συριακές αρχές μιλούν για 25 έως 30.000 άτομα. Ποιος λέει τη αλήθεια;

Ενώ τα δυτικά κράτη και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ διαβεβαιώνουν ότι οι επί τόπου μαχητές είναι συριακής υπηκοότητας και είναι μετριοπαθείς που αγωνίζονται για τη δημοκρατία, οι κάμερες του Russia Today έδειξαν την παρουσία σημαιών της Αλ Κάιντα και του Ντάες/Daesh στη περιοχή.

Προπαντός, κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο σημερινός επικεφαλής των μαχητών στο ανατολικό Χαλέπι δεν είναι Σύρος· είναι ο σεΐχης Abdullah al-Muhaysini (φωτογραφία), ο ανώτατος δικαστής του Δικαστηρίου της Σαρία του Στρατού της Κατάκτησης (Jaish al Φατάχ, ένας συνασπισμός που επίσημα περιλαμβάνει τα μελή της Αλ Κάιντα. Αποτελείται από ξένους τζιχαντιστές, κυρίως Σαουδάραβες, Κουβεϊτιανούς, Τυνησίους, Ρώσους και Κινέζους, και μερικούς Σύρους συνεργαζόμενους.

Στους λόγους του, ο Σαουδάραβας σεΐχης Abdullah al-Muhaysini ορίζει τον εχθρό: σύμφωνα με τον ίδιο, είναι όλοι οι σιίτες Ιμαμίτες (Δωδεκατιστές), ή όχι (δηλαδή όχι μόνο οι Ιρανοί σιίτες ή η λιβανική Χεζμπολάχ, αλλά και οι Αλαουίτες και οι Δρούζοι). Σε πολλές περιπτώσεις, κάλεσε να τους σφάξουν όλους, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και παιδιών.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια της «παύση των εχθροπραξιών» και
ενώ 200 άμαχοι είχαν διαφύγει από το ανατολικό Χαλέπι με τη βοήθεια των ρωσικών δυνάμεων, το Δικαστήριο της Σαρία του Στρατού της Κατάκτησης ανακοίνωσε ότι θα πυροβοληθεί κάθε κάτοικος του ανατολικού Χαλεπιού -ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο του- που θα προσπαθήσει να φτάσει στο έδαφος που βρίσκεται στα χέρια των κυβερνητικών στρατευμάτων. Περί των σαράντα ατόμων δολοφονήθηκαν πράγματι από ελεύθερους σκοπευτές, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Αυτός είναι ό, τι ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ονομάζει «Σύρο μετριοπαθή ηγέτη».



Μια Βρετανή δημοσιογράφος αποκαλύπτει τη γιγαντιαία μιντιατική παραπληροφόρηση στο Χαλέπι

Read more at http://reseauinternational.net/syrie-une-journaliste-britannique-revele-la-gigantesque-intox-mediatique-sur-alep/#7U4d2ipgPErkjbrT.99

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ