Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

TA WIKILEAKS «ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ



Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, καθώς αν και με καθυστέρηση ενός περίπου έτους, επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που ψιθύριζαν όλοι οι Ελληνες, αλλά δεν ήθελαν κατά βάθος να παραδεχθούν: Πως η απόφαση του ελληνικού λαού αλλοιώθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις, με τον Α. Τσίπρα να παίζει έναν σκοτεινό και δόλιο ρόλο.

Στις 5 Ιουλίου του 2015 έλαβε χώρα το δημοψήφισμα και τα τελικά αποτελέσματα της Επικράτειας έδειξαν συντριπτική επικράτηση του «ΟΧΙ», με τους Έλληνες να στέλνουν μήνυμα αντίστασης.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Α. Τσίπρας, επιχείρησαν να αλλοιώσουν αυτό που υποστήριζαν με θέρμη.

Μέσα σε μόνο λίγες ημέρες, Τσίπρας και Καμμένος έκαναν μία απίστευτη πολιτική κυβίστηση, μετατρέποντας το περήφανο «Όχι» της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε ταπεινωτικό «Ναι».

Τα έγγραφα λοιπόν που το Wikileaks έφερε στην δημοσιότητα, αποδεικνύουν περίτρανα πως η κυβέρνηση έλαβε εντολές ή
πιέσεις για να κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου, όπου ακόμα κι αν ισχύει και το δεύτερο ενδεχόμενο, σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνει άφεση αματιών, καθώς πολύ απλά υπέκυψε και οδήγησε μία ολόκληρη χώρα στα τάρταρα για τις επόμενες δεκαετίες.
Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Ομπάμα προσέγγισε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Κλίντον, Τζον Ποντέστα, προκειμένου αυτός να λειτουργήσει ως σύνδεσμος με τον πρώην πρόεδρο. Το αίτημα της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν απλό και ξεκάθαρο: να μεσολάβήσει ο Μπιλ Κλίντον προς την ελληνική κυβέρνηση, μεταφέροντας την επιθυμία του Λευκού Οίκου για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους. Με άλλα λόγια ο Λευκός Οίκος ήθελε να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο.

Η απάντηση της πλευράς Κλίντον ήταν θετική, ζητούσε, όμως, περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση αλλά και για το εάν αντίστοιχη πίεση θα ασκούταν και προς την πλευρά του Βερολίνου.

ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΜΑΙL

«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να έρθει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Μπιλ Κλίντον ο Ποντέστα.

Από το γραφείο του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον η απάντηση ήταν η εξής: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι “θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;” Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;»

TO ΕΓΓΡΑΦΟ

wikileaks_tsipras_clinton wikileaks_tsipras


Ο πρωθυπουργός καλείται να απαντήσει άμεσα, είτε να διαψεύσει, είτε να επιβεβαιώσει καθώς οι σκιές είναι πολλές, αν αναλογιστούμε και την πρόσκληση του Μπιλ Κλίντον στον Α. Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του 2015 σε εκδήλωση του ιδρύματος Κλίντον.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Αρνείται ότι υπήρξε επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, τα κρίσιμα 24ώρα μετά το δημοψήφισμα, το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, οι δύο άνδρες όντως μίλησαν τηλεφωνικώς το καλοκαίρι του 2015 αλλά σε χρόνο πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου και, σε καμία περίπτωση, στις 10 Ιουλίου όταν, με βάση email που αποκαλύπτει το Wikileaks, ο Λευκός Οίκος φέρεται να ζήτησε τη συνδρομή του πρώην Προέδρου προκειμένου να πειστεί ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωζώνη για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.
ΟΤΑΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΠΙΛ

Σεπτέμβριος 2015. Το Ίδρυμα Κλίντον (Clinton Global Initiative), οργανώνει το 10o ετήσιο συνέδριό του. Το συνέδριο είχε θέμα «η κρίσιμη καμπή, προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Την εκδήλωση μετέδιδε ζωντανά το CNN, και συμμετείχαν επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτςι, η Λούκα Κατσέλη ο… περίφημος ”επενδυτής” Τζωρτζ Σόρρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ας κρατήσουμε ένα χαρακτηριστικό σημείο της ομιλίας του Α. Τσίπρα: «Τώρα έχουμε πολιτική σταθερότητα. Δώσαμε μεγάλη μάχη και πήραμε μια δύσκολη απόφαση να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Με τη συμφωνία, η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα».

«Είναι επίσης ανάγκη να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις. Ξέρω ότι θα έχουμε υποστήριξη παγκόσμια, με συμμαχίες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και αλλού, όπως την Αμερική, όπου θα θέλουν να βοηθήσουν την εθνική μας προσπάθεια».

”Όπως και την Αμερική, όπου θα θέλουν να βοηθήσουν της εθνική μας προσπάθεια.” Λογικά αναφέρεται στην διαμεσολάβη του Μπιλ Κλίντον. Και τελικά ποιά ήταν η βοήθεια που έλαβε η χώρα μας; Μην ξεχνάμε και το τονίζουμε αυτό ξανά, πως η συνάντηση έγινε λίγες εβδομάδες μετά την ”βοήθεια” του Μπιλ προς τον Αλέξη.

Η… ”ΑΓΑΠΗ” ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

‘Οπως όλα δείχνουν, ύστερα και από την τελευταία αποκάλυψη των Wikileaks, η οικογένεια Κλίντον, έχει… έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά τεκταινόμενα.

Πριν περίπου ένα χρόνο, μετά το γνωστό σκάνδαλο με τα email της υποψηφίου για την Προεδρία των ΗΠΑ Χ. Κλιντον, αποκαλύφθηκε ο έντονος ζήλος της Χίλαρυ για την ελληνική πολιτική σκηνή.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε τα πιο σημαντικά στοιχεία:

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009, στις 8.58 το πρωί, ο Στρόουμπ Τάλμποτ (επί σειρά ετών στέλεχος του περιοδικού «Time», υφυπουργός Εξωτερικών το 1994-2001 επί Μπιλ Κλίντον και από τον Δεκέμβριο του 2011 Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) γράφει στη Χίλαρι: «Συγχαρητήρια για τη συμφωνία διπλωματικών σχέσεων Αρμενίας – Τουρκίας. Δύσκολο πράγμα, ξέρω. Μεγάλο επίτευγμα. Είμαι στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Π. (σ.σ.: εννοεί προφανέστατα τον Γιώργο Παπανδρέου, που έχει κερδίσει τις εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα) θα είναι μεγάλη βοήθεια».

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο κ. Τάλμποτ, ο οποίος επισκεπτόταν την Αθήνα υπό την ιδιότητα του προέδρου του Brookings Institution, είχε ήδη καταλήξει στη χρησιμότητα του Γ. Παπανδρέου για τα αμερικανικά συμφέροντα, αν και ακόμα δεν είχε μιλήσει μαζί του. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, και τα διαμειφθέντα περιέχονται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας, που είχε διαρρεύσει από τα WikiLeaks. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο Γ. Παπανδρέου εξηγεί στον Τάλμποτ και τον τότε πρεσβευτή Ντ. Σπέκχαρντ την πολιτική του για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Ο κ. Τάλμποτ, «παλιά καραβάνα» στην πολιτική, δεν φαίνεται να ασχολείται και τόσο πολύ με όσα λέει ο Ελληνας πρωθυπουργός, καθώς το μόνο αποτέλεσμα της συνομιλίας τους είναι η συμφωνία ανταλλαγής ιδεών σε θέματα ίντερνετ και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Περίπου μία ώρα αργότερα, στις 10.08, η Χίλαρι Κλίντον απαντά στο e-mail του Τάλμποτ για τη χρησιμότητα του Γιώργου Παπανδρέου: «Ευχαριστώ. Μόλις μίλησα με τον Γιώργο από το αεροπλάνο, πριν προσγειωθώ στο Δουβλίνο, και συμφωνώ. Να έχεις ασφαλή ταξίδια».

Η ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ Ο ”ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ” ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ

Όπως διαβάζουμε στο ethnos.gr, ο Marc Mezvinsky, σύζυγος της μοναχοκόρης Κλίντον, στοιχημάτιζε για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και όπως αποδείχτηκε έχασε αρκετά εκατομμύρια. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, ο Mezvinsky δημιούργησε το 2012 ένα παράκτιο fund με 325 εκατομμύρια δολάρια υπό την εταιρία Eaglevale Partners –μέσω μιας ειδικής συμφωνίας με την τράπεζα Goldman Sachs. To fund αυτό έχασε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια όταν στοιχημάτισε ότι η διάσωση των ελληνικών τραπεζών θα ανεβάσει την αξία των βαρύτατα χτυπημένων ελληνικών ομολόγων.

Emails της Κλίντον από το 2012, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι αντάλλασε μηνύματα για την Ελλάδα με τον σύμβουλο του Ιδρύματος Κλίντον Sidney Blumenthal και φέρεται ότι μοιράστηκε μαζί του απόρρητες πληροφορίες για το πώς έβλεπε η γερμανική κυβέρνηση την διάσωση της Ελλάδας. Όπως ισχυρίζεται το Fox News, οι εμπιστευτικές αυτές πληροφορίες έφτασαν στο σύζυγό της Μπιλ αλλά και τον γαμπρό της. Παρότι είναι λογικό η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα εκείνη την εποχή, ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει οι απόρρητες πληροφορίες να… μεταφέρονται σε τρίτους.

Κύριε Τσίπρα καλείστε να δώσετε απάντηση, επηρεαστήκατε μετά το δημοψήφισμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Ο ελληνικός λαός θέλει απαντήσεις…

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ