Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πωλούνται 200.000 σπίτια λόγω ΕΝΦΙΑ και «κόκκινων δανείων»

Ο αριθμός των ακινήτων προς πώληση έχει αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με πριν από μια διετία, λόγω της ανάγκης των ιδιοκτητών να απαλλαγούν από το πανάκριβο κεραμίδι.

Σε ένα απέραντο πωλητήριο έχει μετατραπεί η εγχώρια αγορά ακινήτων, με το στοκ των προς πώληση κατοικιών να ξεπερνά σήμερα τις 200.000, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής". Ο αριθμός τους, μάλιστα, φέρεται, σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς παράγοντες, να έχει αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με πριν από μία διετία, γεγονός που, όπως εξηγούν οι ίδιοι, εδράζεται στην ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη των ιδιοκτητών να απαλλαγούν από το πανάκριβο κεραμίδι.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο, πριν τον αντικαταστήσει με έναν άλλο φόρο στην ακίνητη περιουσία, λειτουργεί επιβαρυντικά στην απόφαση των ιδιοκτητών. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός τους δεν σηκώνει άλλα βάρη, το στοκ των προς διάθεση κατοικιών αναμένεται να εκτιναχθεί τους προσεχείς μήνες», σχολιάζουν χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ήδη έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να επιβάλλεται και το 2017, με
τη μόνη διαφορά ότι θα υπάρξουν κάποιες απαλλαγές, οι οποίες, όμως, θα αφορούν στους φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία.

Περίπου 99.000 κατοικίες διατίθενται προς πώληση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό για το σύνολο της χώρας να προσεγγίζει τις 110.000. «Τα στοιχεία αφορούν σε ακίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είτε ανέθεσαν την πώλησή τους σε μεσιτικά γραφεία είτε αποφάσισαν να... κυνηγήσουν αγοραστές με ίδια μέσα», σχολιάζει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Κτηματομεσιτικού ∆ικτύου E Real Estates, κ. Θεμιστοκλής Μπάκας και προσθέτει:
«Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιοι που έχουν την πρόθεση να πουλήσουν, χωρίς, όμως, να το δηλώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Εάν σε αυτούς προστεθούν και οι κατασκευαστές, τότε τα προς πώληση ακίνητα ξεπερνούν τις 200.000».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ακίνητα που... βγαίνουν στο σφυρί είναι ως επί το πλείστον δεύτερη κατοικία, η οποία είχε αγοραστεί με δάνειο και σκοπός των κατόχων τους ήταν η επένδυση.



Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ