Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ο Μαυρίδης, Τα μεθύσια του Προέδρου και οι πολιτικές του ποδαριού.

του Όμηρου Αλεξάνδρου


Στα μαλακά έπεσε το περιεχόμενο του εμαιλ του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη που μου είχε στείλει σε σχέση με τα μεθύσια του Προέδρου Αναστασιάδη. Ούτε το Προεδρικό, ούτε το κόμμα του Προέδρου, ούτε το κόμμα του κυρίου Μαυρίδη, αλλά ούτε φυσικά και τα χειραγωγημένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ασχολήθηκαν με το σοβαρότατο αυτό θέμα. Το πιο κάτω εμαιλ, σας το είχα αποκαλύψει μεταξύ άλλων, με πρόσφατο άρθρο μου με τίτλο ‘’Ο Κώστας Μαυρίδης και η κατάντια της πολιτικής ζωής της Κύπρου’’:

<
To: Omiros Alexandrou
Subject: Re: Τί τρέχει με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη;

Για δική σου ενημέρωση και αξιοποίηση

Αγαπητέ Όμηρε,

σου μεταφέρω μια πληροφορία σχετικά με την συμπεριφορά του ΠτΔ, στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ. Ο δικός μας (εννοεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη) ήταν στρακόττον στο μεθύσι και έλεγε ανοησίες. Μάλιστα τα

παραπατήματα του καταγράφηκαν σε κάμερες τις οποίες όμως ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος με διάφορα επιχειρήματα, από πιέσεις και κολακείες μέχρι επίκληση …. εθνικών συμφερόντων, κατάφερε να μην προβληθούν.>>

Βλέπετε κανένα δεν βολεύει να δοθεί μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα για να μην διασαλευτούν κάποιες ισορροπίες που διέπουν την λειτουργία και συνύπαρξη του αμαρτωλού κομματικού κατεστημένου. Η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή είναι χρυσός στο συγκεκριμένο θέμα μόνο για τους κατέχοντες πόστα εξουσίας, όχι όμως και για την Κύπρο και τον λαό της, που βιώνει μια άνευ προηγουμένου κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και ανασφάλεια, ως αποτέλεσμα των παρανομιών και παραλήψεων που το άθλιο και διεφθαρμένο κατεστημένο, το οποίο οι πιο πάνω κύριοι, με η χωρίς εισαγωγικά, αντιπροσωπεύουν.

Πολλοί από του αναγνώστες μου που λαμβάνουν τα άρθρα μου, είτε μέσω εμαιλ είτε μέσω Face Book, είναι εξοργισμένοι και απαιτούν κάποιες εξηγήσεις για σοβαρό αυτό θέμα. Με προέτρεψαν δε να επαναφέρω το θέμα και να απαιτήσω να λάμψει η αλήθεια, καθ’ ότι η ομολογία αυτή προέρχεται από έναν Ευρωβουλευτή και αφορά τον Πρόεδρο της Κύπρου, την οποία οι πολιτικοί και τα κόμματα τους έχουν πτωχεύσει και την οδηγούν μέσω της λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) σε πλήρη τουρκοποιήση.

Κάτι που επίσης πρέπει να αναφερθεί είναι ότι, ο κύριος Μαυρίδης δεν μου έστειλε το πιο πάνω εμαιλ, γιατί ανησυχεί πραγματικά ότι η κατάσταση του Προέδρου μπορεί, με τον έναν τρόπο η τον άλλο, να οδηγήσει την Κύπρο σε θανάσιμους κινδύνους και περιπέτειες. Το εμαιλ το έστειλε σ’ εμένα, αλλά απ’ ότι γνωρίζω και σε άλλους, για να μας χρησιμοποιήσει και να προσπορισθεί πολιτικό όφελος. Είναι φανερή, από το περιεχόμενο του εμαιλ, η πρόθεση του να εκμεταλλευθεί την τόλμη μου να αναδεικνύω σκληρές αλήθειες χωρίς να φοβάμαι. Η έμμεση παρότρυνση του δε σε εμένα να το αξιοποιήσω, αποσκοπούσε στο να αποκομίσει ο ίδιος και το κόμμα του πολιτικά οφέλη, και αυτό αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και τον φτηνό τρόπο με τον οποίο οι πολικοί μας ενεργούν για να πλήξει ο ένας τον άλλον.

Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος έχει πρόβλημα με το αλκοόλ είναι πλέον κοινό μυστικό, το γνωρίζω από χρόνια, και αρκετές φορές στο παρελθόν το έχω καταγράψει στα άρθρα μου, και προφανώς δεν χρειαζόμουν την παρότρυνση του κυρίου Μαυρίδη για να το κάνω. Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος παραδέχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή (Εκπομπή Τετ-Α-Τετ του ΡΙΚ με το Τάσο Τρύφωνος) ότι το ποτό του αρέσει και προέτρεψε μάλιστα στην ίδια εκπομπή τον κυπριακό λαό να πίνει καθημερινά 2 με 3 ουισκάκια για να χαλαρώνει και να κοιμάται καλύτερα. Μη χειρότερα κύριε Πρόεδρε, αυτός και αν είναι ο απόλυτος ξεπεσμός του πολιτικού βίου σε αυτήν την δύσμοιρη χώρα!!!

Οι στόχοι και οι επιδιώξεις μεταξύ εμού και του κυρίου Μαυρίδη, ευτυχώς για εμένα, είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι καθότι εγώ, ότι κάνω, το κάνω από γνήσια αγάπη προς την πατρίδα, αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος και τους κινδύνους, ενώ ο κύριος Μαυρίδης, στις πλείστες των περιπτώσεων, ότι κάνει το κάνει κυρίως για να αποκομίσει προσωπικά και πολιτικά οφέλη. Αν ο κύριος Μαυρίδης ανησυχούσε πραγματικά και ήθελε να προστατεύσει την Κύπρο από ένα πρόεδρο που μεταβαίνει στις συναντήσεις του υπό την επήρεια αλκοόλ, θα μπορούσε κάλλιστα να επικαλεστεί το άρθρο 44 του Συντάγματος και να υποχρεώσει τον Πρόεδρο να παραιτηθεί και όχι να παροτρύνει τους πολίτες να τον υποσκάψουν για λογαριασμό του. Το ίδιο θα έπρεπε επίσης να κάνει και με τον θείο του τον Δημήτρη Χριστόφια, τα προβλήματα υγείας, ο δογματισμός και η ξεροκεφαλιά του οποίου μας πρκάλεσαν πολύ μεγάλα δεινά. Δυστυχώς ούτε ο κ. Μαυρίδης άλλα ούτε το κόμμα του και κυρίως ο πρόεδρος του επιθυμούν να κάνουν κάτι για να απομακρύνουν προβληματικούς και ανίκανους από την εξουσία. Προτιμούν αυτοί να παραμένουν στις θέσεις τους να ζημιώνουν τον τόπο για να τους αντιπολιτεύονται για να τους φθείρουν και να προβάλουν οι ίδιοι σαν από μηχανής θεοί για να αρπάξουν την εξουσία. Ας μην ξεχνάμε ότι κάτι ανάλογο έκαμε, όχι μόνο το ΔΗΚΟ, αλλά και ο Αναστασιάδης με το ΔΗΣΥ, αναδεικνύοντας στην εξουσία τον Χριστόφια, τον οποίο ανέχθηκαν και το άφησαν να καταστρέψει την Κύπρο για να φέρουν στην εξουσία έναν Αναστασιάδη. Αυτό εγώ δεν το θεωρώ υπεύθυνη πολιτική στάση, αλλά πολιτική διαστροφή και προδοσία.

Με δεδομένη την στάση του Νίκου Αναστασιάδη στο Σχέδιο Ανάν το 2004, τις εξαρτήσεις που αυτός έχει από το αλκοόλ, καθώς επίσης και το γεγονός ότι το Δικηγορικό του Γραφείο έχει αρκετές φορές στο παρελθόν εμπλακεί σε περιπτώσεις συγκάλυψης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος (Εκβιασμός του από αμερικανούς αξιωματούχους, για την δίκη εναντίον του γραφείου του στην «Υπόθεση Λεμπέντεφ» για να ενδώσει σε Τουρκική Λύση του Κυπριακού) με ανησυχεί φοβερά.

Ενδεικτική της προβληματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Πρόεδρος είναι και οι χθεσινές του δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής που αυτός είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί. Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με το θέμα του αριθμού των εποίκων που θα παραμείνουν μετά την λύση, είπε: ‘’Οι χθεσινές μου δηλώσεις, ότι θα παραμείνουν 90 χιλ. έποικοι μετά την λύση ήταν “δηλώσεις του ποδαριού”, λόγω κόπωσης, (η μήπως λόγω κατανάλωσης αλκοόλ κύριε Πρόεδρε;) δόθηκαν κάποια λανθασμένα στοιχεία που προκάλεσαν δικαιολογημένες αντιδράσεις. Τελικά, ο αριθμός των εποίκων που θα παραμείνουν θα ανέρχεται στις 40 χιλιάδες, πολύ λιγότεροι δηλαδή, από όσους είχε αποδεχτεί η δική μας πλευρά στο παρελθό’’. Εννοεί το σχέδιο Αναν το οποίο ο ίδιος ξεσχίστηκε για να μας πείσει να το ψηφίσουμε. Έλεος πια αυτά δεν είναι ισορροπημένα πράγματα…

Αλλοπρόσαλλη και, όντως ‘’πολιτική του ποδαριού’’, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος ανέφερε, είναι η πολιτική που ακολουθήθηκε, όχι μόνο στο κυπριακό αλλά και στην οικονομία , με αποτέλεσμα να πτωχεύσουμε. Για δεκαετίες τώρα, ο εκάστοτε πρόεδρος με την εκλογή του, και με την στήριξη της εκάστοτε συμπολίτευσης, εφάρμοζε πολιτικές του ποδαριού και του άρπα κόλα. Είναι για αυτό τον λόγο που διολισθαίνουμε σταδιακά στις τουρκικές θέσεις, με την επιδιωκόμενη λύση στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), που είναι καθαρά λύση τουρκικών προδιαγραφών.

Ο κύριος Μαυρίδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κάνουν και αυτοί ‘’αντιπολίτευση του ποδαριού’’ σε αντιδιαστολή με την ‘’Πολιτική του ποδαριού’’ του Νίκου Αναστασιάδη και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά με τον στείρο τρόπο που αντιπολιτεύονται τον Πρόεδρο και τα κόμματα που τον στηρίζουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Κλασσική περίπτωση είναι η επίσημη θέση του ΔΗΚΟ στο θέμα της λύσης του Κυπριακού. Δεν απορρίπτουν την ΔΔΟ αλλά υποστηρίζουν την ΔΔΟ με ‘’Το σωστό περιεχόμενο’’ …… η μαλακία που σας δέρνει, υπάρχει βρε αχάπαροι, σωστό περιεχόμενο σε μια τόσο ρατσιστική, αντιδημοκρατική και τουρκικών προδιαγραφών λύση;

Να σας πω όμως γιατί ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι άλλοι Δηκοικοί ‘’πατριώτες’’ δεν απορρίπτουν την ΔΔΟ. Το κάνουν γιατί ποσώς δεν τους νοιάζει αν η λύση θα είναι οικονομικά βιώσιμη και δημοκρατική η όχι. Αυτό που ενδιαφέρει τα κοπέλια της ΠΟΡΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και ιδιαίτερα τον γιό του Τάσου, είναι πώς, σκορπώντας τα λεφτά του μπαμπά και της μαμμάς (Δικά του χρήματα ποτέ δεν είχε γιατί ποτέ δεν εργάστηκε) να κατακτήσει την εξουσία. Ο Νικόλας γνωρίζει πολύ καλά ότι η λύση που προκρίνουν οι ξένοι, είναι η ΔΔΟ και για αυτόν δεν την απορρίπτει για να είναι αρεστός σε αυτούς και πιθανή επιλογή τους σαν υποψήφιος Πρόεδρος, πράγμα που θα τον βοηθήσει να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Εγώ αυτό το αποκαλώ εθνική μειοδοσία και πολιτική αισχρότητα.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το κοπέλλι του ο Κώστας Μαυρίδης, γνωρίζουν πολύ καλά και κάτι άλλο, που ο ανώριμος πολιτικά λαός δεν το γνωρίζει. Ότι δηλαδή, τα τρία μεγάλα κόμματα εξουσίας, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, μετέτρεψαν την Κύπρο, με τις προδοτικές τους ενέργειες, αποικία χρέους και ότι την Κυπριακή γη δεν την ρίζουν οι πολίτες της αλλά οι δανειστές της. Τους δανειστές μας, τους ενδιαφέρει πρώτιστα να ελέγχουν την Κύπρο οι σύμμαχοι τους οι τούρκοι, που έχουν ισχυρό στρατό για να εμποδίσουν τους Ρώσους να κατέβουν στην Μεσόγειο. Γι’ αυτό άλλωστε οι Αγγλοαμερικάνοι πιέζουν την δική μας πλευρά να παραμείνουν τουρκικά στρατεύματα και μετά την λύση τα οποία στρατεύματα θα υπαχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ο Κυπριακός Λαός πρέπει να γνωρίζει καλά τι του μαγειρεύουν πίσω από την πλάτη του οι Μυστικές Υπηρεσίας της Βρετανίας(Intelligence Service) και των ΗΠΑ (ΣΙΑ) σε συνεργασία με κάποιους επίορκους πολιτικούς του. Οι ξένοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ΔΔΟ δεν είναι βιώσιμη λύση και ότι θα αποτύχει, αλλά όπως ανέφερα ποσώς δεν τους νοιάζει. Το πιο αισχρό της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι αν τοποθετηθεί εναντίων της ΔΔΟ, οι ξένοι δεν θα τον αφήσουν να διεκδικήσει εξουσία, και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο ο ίδιος και τα κοπέλια του υποστηρίζουν την ΔΔΟ με το ‘’δήθεν σωστό περιεχόμενο’’. Ας το εμπεδώσει επιτέλους ο κυπριακός λαός και ας πράξει ανάλογα από εδώ και εμπρός. Οι Μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, των ΗΠΑ και η Νέα Τάξη Πραγμάτων ΝΤΠ στο παρελθόν πάντα εγκλώβιζαν τον κυπριακό λαό στις δικές τους επιλογές υποψήφιων Προέδρων και ο Λαός δυστυχώς αναγκάζετο να τις ακολουθήσει είτε ψηφίζοντας ειτε μη ψηφίζοντας. Ο Λαός επιβάλλεται να κινηθεί έγκαιρα αφ’ ενός μεν για να απομακρύνει από την εξουσία έναν άκρως επικίνδυνο Πρόεδρο και να προστατεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και αφ’ εταίρου δε να φράξει μελλοντικά τον δρόμο σε κάποιους πολιτικάντηδες που δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της Κύπρου αλλά τα συμφέροντα αυτών που τους επιλέγουν.

Όμηρος Αλεξάνδρου

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ