Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Δικηγόρος από το Άργος κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας LIDL για προβολή της Ελληνικής Σημαίας

Ο Αργείος δικηγόρος Δημήτρης Σαλαπάτας κατέθεσε μήνυση  κατά της εταιρείας LIDL γιατί αφαίρεσαν τον σταυρό από την ελληνική σημαία. Με λεπτομέρειες το περιεχόμενο της μήνυσης που κατατέθηκε σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δια του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου) ΜΗΝΥΣΗ  Του Δημητρίου Σαλαπάτα του Δημητρίου και της Μαρίας, Δικηγόρου, κατοίκου Άργους Αργολίδας και
επί της οδού Τημένου αρ. 2 ου  ΚΑΤΑ  Των νομίμων εκπροσώπων, διαχειριστών και ομορρύθμων εταίρων της εδρεύουσας στην Σίνδο Θεσσαλονίκης (Ο.Τ. 31, ΔΑ 13 Τ.Θ. 1032, ) ομόρρυθμης με την επωνυμία “LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε.» όπως νόμιμα εκπροσωπείται και η οποία είναι νομίμως καταχωρημένη στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης υπό τον αριθμό Μητρώου 23310 καθώς και κατά παντός υπευθύνου. —————————————————
Κύριε Εισαγγελέα

Με έκπληξη και αγανάκτηση .διαπίστωσα σε πρόσφατη, επίσκεψή μου στο διαδίκτυο ότι στο τελευταίο διαφημιστικό τεύχος της εν λόγω εταιρείας SUPER MARKET «LIDL» (γερμανικών συμφερόντων) έχουν αφαιρεθεί οι Ελληνικές σημαίες που σηματοδοτούσαν τα Ελληνικά προϊόντα και στη θέση τους έχουν αφεθεί μόνο γαλάζιες-λευκές ρίγες!!!

Η Ελληνική σημαία εμφανίζεται μάλιστα αλλοιωμένη και χωρίς σταυρό!!! Συνολικά τα προϊόντα με την παραποιημένη σημαία είναι πάνω από 100 !!! Ειδικότερα η ως άνω εταιρεία στο φυλλάδιο των προϊόντων της από 10 Οκτωβρίου 2016, χρησιμοποίησε ως διαφημιστικό σήμα ελληνικών προϊόντων ένα σύμβολο με μορφή γραμματοσήμου με 4 λευκές γραμμές, κυκλική σφραγίδα και την ένδειξη κάτω αριστερά GR. (Το φυλλάδιο βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://flyer.lidl-hellas.gr/65ef7aa5-1afa-4755-…/html5.html… )

Επειδή το διαφημιστικό αυτό σήμα με τις γαλάζιες γραμμές της Σημαίας μας, χωρίς Σταυρό, προσβάλει το Εθνικό μας Σύμβολο και το εθνικό μας συναίσθημα, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και από Διεθνείς συμβάσεις.

Επειδή οι εγκαλούμενοι εφ΄οσον επιθυμούν να δηλώσουν ένα προϊόν ότι είναι ελληνικό με έμβλημα GR και χρησιμοποιούν στοιχεία της Ελληνικής Σημαίας πρέπει να τα χρησιμοποιούν αναλλοίωτα , όπως τα χρησιμοποιούν και στα υπόλοιπα προϊόντα τους .

Επειδή ουδέποτε Ελληνική επιχείρηση παραποίησε την σημερινή Γερμανική Σημαία ή εθνικά σύμβολα της Χώρας συμφερόντων του Lidl, και ασφαλώς η Γερμανική Κυβέρνηση δεν θα ανεχόταν κάτι αντίστοιχο για τα σύμβολά της.

Επειδή η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ανήκουστη προσβολή του εθνικού μας συμβόλου της Ελληνικής Σημαίας και παράλληλα, προσβάλλει σε υπερβολικό βαθμό εμένα ως Έλληνα πολίτη και όλους τους Έλληνες πολίτες.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 188 παρ.1 ορίζεται( ως προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας) ότι όποιος για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, , παραμορφώνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή.

Επειδή από την παράνομη συμπεριφορά των εγκαλουμένων καταδεικνύεται η πρόθεση των εγκαλουμένων να εκδηλώσουν μίσος ή περιφρόνηση προς το εθνικό μας σύμβολο, την Ελληνική Σημαία

Επειδή οι ανωτέρω πράξεις των εγκαλουμένων προβλέπονται και τιμωρούνται από τα άρθρα το άρθρο 188 παρ.1 του Π.Κ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ  και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου  καταγγέλλω τους ως άνω υπαίτιους ως και πάντα συναίτιο και συναρμόδιο και ζητώ την ποινική δίωξη και τιμωρία τους.
Προς απόδειξη όσων ανωτέρω εκθέτω, προσάγω και επικαλούμαι τα ακόλουθα αποδεικτικά μέσα:
Α. ΜΑΡΤΥΡΕΣ:
1. Βασίλειος Δρίτσας του Ανδριανού και της Σοφίας , κάτοικος Ναυπλίου (θέση ΛΕΥΚΑΚΙΑ).
2) Σαλαπάτας Δημήτριος του Λεωνίδα και της Μαρίας, κάτοικος Άργους Αργολίδας (Τημένου αρ.

Β. ΕΓΓΡΑΦΑ:
Φωτοτυπικά αντίγραφα (7 φύλλα 9 σελίδες) διαφημιστικού εντύπου προϊόντων LDL
Nαύπλιο 12/10/2016
ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΜΗΝΥΤΗΣ»

Δικηγόρος από το Άργος κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας LIDL για προβολή της Ελληνικής Σημαίας - Εικόνα1
Δικηγόρος από το Άργος κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας LIDL για προβολή της Ελληνικής Σημαίας - Εικόνα2
e-koutsobola.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ