Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

400 ευρώ μηνιαίως για ενοικίο στους πρόσφυγες της Κρήτης από την Ύπατη Αρμοστεία

– Αρχές 2017 ξεκινά η εγκατάσταση

Μεταξύ των ειδήσεων που προέκυψαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης για το προσφυγικό ήταν και η επιχορήγηση εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ της ενοικίασης διαμερισμάτων για τους πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα του οποίου την υλοποίηση θα αναλάβουν οι αναπτυξιακές και κοινωφελείς επιχειρήσεις των δήμων με τις οποίες θα συνεργαστεί η Ύπατη Αρμοστεία συμπεριλαμβάνει και σημαντικές οικονομικές παροχές που φτάνουν με την προσφορα 400 ευρώ κάθε μήνα για όλους τους πρόσφυγες για την κάλυψη των αναγκών για την ενοικίαση σπιτιού σε διαμέρισμα καθώς και έξοδα σίτισης που θα φτάνουν τα 90 ευρώ για κάθε πρόσφυγα.

Να σημειώσουμε ότι η έναρξη της μετεγκατάστασης των

προσφύγων στην Κρήτη θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017 με την κ. Ανθή Καραγγελή, υπεύθυνη της Υπηρεσίας Πρώτης Εισόδου να δεσμεύεται ότι ο πληθυσμός των προσφύγων που θα φτάσουν στο νησί θα είναι ομοιογενής, όπως έχουν ζητήσει οι δήμαρχοι.

Επίσης τονίστηκε ότι θα γίνει καταγραφή των παιδιών ώστε να ενταχθούν σε σχολεία της περιοχής ενώ δόθηκε βαρύτητα στη σημασία λειτουργίας Γραφείου Ασύλου στο Ηράκλειο, με την έναρξη λειτουργίας του να οριοθετείται στο τέλος Νοεμβρίου.


πηγή
e-koutsobola.gr
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ