Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

CHARLEBOIS: Είναι το Νομοσχέδιο C-293 ο «Νόμος για τους Χορτοφάγους» του Καναδά;

Το νομοσχέδιο αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου κυβερνητική παρέμβαση στις προσωπικές διατροφικές επιλογές και τη δυναμική της αγοράς

Μετάφραση: Απολλόδωρος

25 Σεπτεμβρίου 2024 | Dr. Sylvain Charlebois | Διαβάστε το εδώ


Διαβάστε το άρθρο αυτό γιατί μιλάει για νόμο κατευθείαν απο τα διεστραμμένα υπόγεια της ελίτ που σταδιακά επιβάλλει σε ολόκληρη τη Γή τον Αποπληθυσμό και την Απόλυτη Τυραννία. Νόμο που πολύ σύντομα θα τον δούμε να ψηφίζεται πανυγηρικά και απο τους δικούς μας “σωτήρες” (βλ. μεταμφιεσμένη Παγκόσμια Κυβέρνηση).

Είναι σχεδόν αδιανόητο ότι το νομοσχέδιο C-293 παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστο μεταξύ των Καναδών, δεδομένης της δυνατότητάς του να επεκτείνει σημαντικά τις κυβερνητικές εξουσίες ως απάντηση σε μελλοντικές πανδημίες

(Σ̲η̲μ̲.̲:̲ Κατασκευασμένες Ψευτο-πανδημίες ανύπαρκτων “ιών” όπως οι ίδιοι έχουν ομολογήσει επανηλλειμένα).

Μια λεπτομερής εξέταση του νομοσχεδίου κάνει περισσότερα από το να σπέρνει σύγχυση σχετικά με τις προθέσεις του - αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό πνεύμα στον πυρήνα του.

Το νομοσχέδιο C-293, ένα νομοσχέδιο μη-κυβερνητικού γερουσιαστή (Σ̲η̲μ̲.̲:̲ Γνωστοί πολιτικαντισμοί για να κοροϊδεύουν τους αφελείς που τους πιστεύουν αφού όλοι είναι συνεννοημένοι) που προωθήθηκε πρόσφατα στη Βουλή των Κοινοτήτων με μικρή αντίσταση, φιλοδοξεί “να ενισχύσει την ετοιμότητα του Καναδά για την πανδημία” (Σ̲η̲μ̲.̲:̲ Ψευτο-πανδημία). Ωστόσο, μια βαθύτερη ανάλυση αποκαλύπτει διατάξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν καταστροφικά τη γεωργία και τον αγροδιατροφικό τομέα, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας οικονομία και την επισιτιστική ασφάλεια.

Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο, οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας θα μπορούσαν να έχουν την εξουσία να κλείνουν εγκαταστάσεις που θεωρούν «υψηλού κινδύνου», όπως τα εργοστάσια συσκευασίας κρέατος, κατά τη διάρκεια πανδημιών και ακόμη και να «επιβάλλουν» την κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών από τους Καναδούς - μέτρα που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο μη-κυβερνητικός γερουσιαστής που εισήγαγε το νομοσχέδιο C-293 είναι ο φιλελεύθερος βουλευτής Nathaniel Erskine-Smith, ο οποίος είναι γνωστός για τον βίγκαν τρόπο ζωής του.

Η ευκολία με την οποία εγκρίθηκε αυτή η νομοθεσία υπογραμμίζει μια ανησυχητική αποσύνδεση και δυσλειτουργία εντός του Κοινοβουλίου μας, όπου, κανονικά, προτάσεις τέτοιου μεγέθους θα υποβάλλονταν σε εκτεταμένη συζήτηση και έλεγχο.

Επί του παρόντος, η Γερουσία, η οποία εξετάζει τώρα το νομοσχέδιο C-293, κατακλύζεται από περισσότερες από 120 επιστολές καθημερινά από ενδιαφερόμενες ομάδες και πολίτες, όλοι ανήσυχοι για την ευρεία ρυθμιστική εμβέλεια του νομοσχεδίου και τις επιπτώσεις του.

Μία από τις πιο ανησυχητικές πτυχές του νομοσχεδίου C-293 είναι η διακριτική ευχέρεια που θα παραχωρήσει στους υπαλλήλους να κλείνουν γεωργικές εγκαταστάσεις χωρίς σαφή, αντικειμενικά κριτήρια. Τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες θα μπορούσαν να διαταράξουν όχι μόνο τις αλυσίδες εφοδιασμού κρέατος αλλά και τις ευρύτερες γεωργικές δραστηριότητες που συνδέονται με αυτές, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ζωοτροφών. Α̲υ̲τ̲ό̲ ̲α̲π̲ε̲ι̲λ̲ε̲ί̲ ̲ν̲α̲ ̲α̲π̲ο̲σ̲τ̲α̲θ̲ε̲ρ̲ο̲π̲ο̲ι̲ή̲σ̲ε̲ι̲ ̲σ̲υ̲ν̲α̲φ̲ε̲ί̲ς̲ ̲τ̲ο̲μ̲ε̲ί̲ς̲ ̲κ̲α̲ι̲ ̲θ̲α̲ ̲μ̲π̲ο̲ρ̲ο̲ύ̲σ̲ε̲ ̲ν̲α̲ ̲π̲ρ̲ο̲κ̲α̲λ̲έ̲σ̲ε̲ι̲ ̲α̲λ̲υ̲σ̲ι̲δ̲ω̲τ̲έ̲ς̲ ̲ε̲π̲ι̲π̲τ̲ώ̲σ̲ε̲ι̲ς̲ ̲σ̲ε̲ ̲ο̲λ̲ό̲κ̲λ̲η̲ρ̲ο̲ ̲τ̲ο̲ ̲σ̲ύ̲σ̲τ̲η̲μ̲α̲ ̲τ̲ρ̲ο̲φ̲ί̲μ̲ω̲ν̲.̲

Επιπλέον, η νομοθεσία για την κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου κυβερνητική παρέμβαση στις προσωπικές διατροφικές επιλογές και τη δυναμική της αγοράς. Αυτό θα μπορούσε να διαταράξει σοβαρά την οικονομική ισορροπία του αγροδιατροφικού τομέα, επηρεάζοντας δυσμενώς τους πάντες, από τους κτηνοτρόφους έως τους συμμετέχοντες στις παραδοσιακές αγορές πρωτεϊνών.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο επιδιώκει να ρυθμίσει και ενδεχομένως να καταργήσει σταδιακά ορισμένες γεωργικές πρακτικές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για τη διάδοση της πανδημίας. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει απότομα τις γεωργικές δραστηριότητες, να επηρεάσει τα μέσα διαβίωσης και να εμποδίσει την οικονομική σταθερότητα πολλών παραγωγών, καθιστώντας ανέφικτη τη μετάβαση σε υποτιθέμενες ασφαλέστερες πρακτικές.

Η γεωργία είναι συνυφασμένη με τον ιστό της εθνικής μας ταυτότητας, με τη σύγχρονη κτηνοτροφία να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Το νομοσχέδιο C-293, ωστόσο, φτάνει στο σημείο να επιλέγει νικητές και ηττημένους στον γεωργικό τομέα, παραγκωνίζοντας τμήματα που έχουν συμβάλει σημαντικά στην οικονομία μας.

Ενώ η προώθηση εναλλακτικών πρωτεϊνών μπορεί να ευθυγραμμιστεί με τις παγκόσμιες κινήσεις προς πιο βιώσιμα συστήματα τροφίμων, η κατευθυντήρια προσέγγιση του νομοσχεδίου C-293 κινδυνεύει να καταπνίξει την καινοτομία. Ο προκαθορισμός των νικητών της αγοράς και η επιβολή διατροφικών αλλαγών στο όνομα της υπερβολικά προσεκτικής διαχείρισης κινδύνου θα μπορούσε να βλάψει την ικανότητα των βιομηχανιών γεωργικών τροφίμων του Καναδά να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της αγοράς και στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Ως έχει επί του παρόντος, το νομοσχέδιο C-293 ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του κρίσιμου γεωργικού και αγροδιατροφικού τομέα του Καναδά. Η Γερουσία πρέπει να απορρίψει αποφασιστικά αυτό το νομοσχέδιο.

Πέρα από τις επιπτώσεις του στην πολιτική τροφίμων, το νομοσχέδιο C-293 αντανακλά επίσης ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της δημοκρατίας μας και το επίπεδο ευαισθητοποίησης του κοινού στον Καναδά. Το γεγονός ότι αυτό το νομοσχέδιο έχει παραμείνει κάτω από το ραντάρ μέχρι τώρα λέει πολλά για την τρέχουσα κατάσταση της δημόσιας συμμετοχής και ενημέρωσης. Εάν περισσότεροι Καναδοί ήταν ενήμεροι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το νομοσχέδιο θα αντιμετώπιζε συντριπτική αντίθεση.

πηγή    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.