Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

His Master's Voice: Σουηδοί ευρωβουλευτές, οι πιο πρόθυμοι «σύμμαχοι» του Σόρος

Οι Σουηδοί πολιτικοί, οι οποίοι είναι γνωστοί για την προτίμησή τους στην πολυπολιτισμικότητα και την «διαφορετικότητα», είναι οι πιο πιστοί «σύμμαχοι» του εβραϊκής καταγωγής γεννημένου στην Ουγγαρία μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτζ Σόρος ο οποίος είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Ανοικτή Κοινωνία, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που διέρρευσαν.

Το Ίδρυμα Open Society του Σόρος βρέθηκε να έχει προσλάβει μια εταιρεία συμβούλων για την αξιολόγηση των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την αξιολόγηση της υποστήριξής τους σύμφωνα με τις «αξίες» του ιδρύματος μέχρι το τέλος της θητείας τους το 2019, ανέφερε η σουηδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα FriaTider, σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε.

Ένας αναλυτικός κατάλογος των ευρωβουλευτών ανέφερε ότι οι Σουηδοί πολιτικοί είναι μακράν οι πιο πιστοί στις πολιτικές φιλοδοξίες του GeorgeSoros. 13 από τους 20 Σουηδούς ευρωβουλευτές (ισοδύναμο με το 65 τοις εκατό) έχουν χαρακτηριστεί ως «πιστοί σύμμαχοι». Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κατάλογος των Σουηδών νομιμόφρονων στον Σόρος περιλαμβάνει εκπροσώπους κομμάτων και από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος, που φέρονται ως αντίπαλοι στον εγχώριο πολιτικό στίβο. Μεταξύ άλλων, ο
Lars Adaktusson του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η Anna Maria Corazza Bildt του Συντηρητικού Κόμματος, ο Peter Ericsson του Κόμματος των Πρασίνων, ο Fredrick Federley του Κεντρώου Κόμματος και η Soraya Post της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας, επισημάνθηκαν ως νομιμόφρονες.


Η Ιρλανδία και η Φινλανδία βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα (με 54,5 και 53,8 τοις εκατό των βουλευτών να χαρακτηρίζονται ως νομιμόφρονες στον Σόρος). Από την αντίθετη πλευρά της λίστας, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Τσεχία, η Λιθουανία και  η Ουγγαρία βρέθηκαν να έχουν μόνο 2 από τους 21, 1 από τους 11 και 1 από τους 21 νομιμόφρονες στον Σόρος μεταξύ των βουλευτών του.


Από Ελλάδα στην σχετική λίστα αναφέρονται οι:

  • Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ)

  • Μανώλης Γλέζος (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ΛΑΕ)

  • Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ)

  • Μιλτιάδης Κύρκος (Το Ποτάμι)

  • Δημήτριος Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ)

  • Σοφία Σακοράφα (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ανεξάρτητη)



Προηγουμένως, ο 86χρονος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος, βρέθηκε να χρηματοδοτεί τους Σουηδούς ακροαριστερούς ακτιβιστές Expo για να εκπαιδεύσει αριστερούς στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής προεκλογικής εκστρατείας. Επιπλέον, ο Σουηδός επιχειρηματίας Daniel (((Sachs))) βρέθηκε να έχει λάβει επιδότηση από τον Σόρος για την καταπολέμηση του "εθνικισμού" κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του 2014. Το 2014, εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές οργανώσεις από το OpenSociety, σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη εκείνο το έτος, ανέφερε νωρίτερα η FriaTider, επικαλούμενη το DCLeaksportal, όπου περίπου 2.500 έγγραφα από το OpenSociety δόθηκαν στη δημοσιότητα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ