Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Φιμώνεται το ΡΤ και ο ΄Ασσανζ στη Βρετανία

Φιμώνεται στη Βρετανία το Ρωσικό Δίκτυο ΡΤ Με την Μέθοδο του Τραπεζικού Αποκλεισμού

Κόπηκε και η σύνδεση Ιντερνέτ του Τζούλιαν ΄Ασσανζ, στην πρεσβεία του Ισημερινού.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Η βρετανική εξουσία προχώρησε σήμερα σε δραστικά μέτρα για να προστατεύσει την αποκλειστικότητα της δικής της εκδοχής στην ενημέρωση των Βρετανών πολιτών για τα γεγονότα στον κόσμο και στο εσωτερικό της χώρας, όπως αυτή παρουσιάζεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, επιβάλλοντας τραπεζικό φίμωτρο στο ξένο δίκτυο που -προσφέροντας εναλλακτική επιλογή- είχε αποκτήσει συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα στη χώρα.

Το ρωσικό τηλεοπτικό και ιντερνετικό δίκτυο ΡΤ, (πρώην Russia Today), ειδοποιήθηκε σήμερα ότι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί στη Βρετανία κλείνουν, όπως ανακοίνωσε η αρχισυντάκτις του στη Βρετανία Μαργαρίτα Σιμονιάν:

« Οι λογαριασμοί μας στη Βρετανία έκλεισαν. ΄Ολοι οι λογαριασμοί. Η απόφαση δεν υπόκειται σε αναθεώρηση. Ζήτω η ελευθερία του λόγου», ανακοίνωσε η Σιμονιάν με μήνυμα στο Τουίτερ, επισημαίνοντας ότι το μέτρο πνίγει τον αδέσμευτο λόγο.

Όπως καταγγέλλεται -ως πρώτη είδηση- στα ειδησεογραφικά δελτία του διεθνούς ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου (και
αναφέρει το δημοφιλέστατο αμερικανικό δελτίο Zero Hedge,που προβάλλει την είδηση), η National Westminster Bank ειδοποίησε το ΡΤ Βρετανίας ότι στο εξής δεν θα περιλαμβάνεται στους πελάτες της. Η Τράπεζα δεν προσέφερε καμιάν εξήγηση για την απόφασή της.

«Πρόσφατα αναλάβαμε μιαν επανεξέταση των τραπεζικών ρυθμίσεων μαζί σας και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα παρέχουμε πλέον αυτές τις υπηρεσίες» ανέφερε η τράπεζα στην επιστολή της προς το Γραφείο του ΡΤ στο Λονδίνο. Προσέθετε ότι η όλη ομάδα της Βασιλικής Τράπεζας της Σκωτίας, στην οποία ανήκει η National Westminster, αρνείται τις υπηρεσίες της στο ΡΤ Η επιστολή ετόνιζε ότι η απόφαση είναι οριστική και ότι « δεν είναι διατεθειμένη να εισέλθει σε οποιαδήποτε συζήτηση επ’ αυτού.»

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι « η Βρετανία, βγαίνοντας από την Ε.Ε., εγκαταλείπει όλες τις δεσμεύσεις της για την ελευθερία του λόγου.»

Εξ άλλου ο εκδότης του περιοδικού Politics First, Dr. Marcus Papadopoulos, δήλωσε: «Ειλικρινά ελπίζω ότι δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα γι’ αυτό, επειδή γνωρίζουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν είναι ευτυχής με την παρουσία του ΡΤ στη Βρετανία. Το ΡΤ έχει μεγάλο κοινό σ’ αυτή τη χώρα. Πολλοί βρετανοί στρέφονται τώρα στο ΡΤ για να ενημερωθούν για τα μεγάλα γεγονότα στον κόσμο αλλά και στη Βρετανία. Και πολλοί Βρετανοί πολίτες πιστεύουν ότι τα διαφορετικά ρεπορτάζ που μεταδίδει το ΡΤ είναι πιο ειλικρινή από ότι ακούνε λ.χ. από το Sky News. ΄Αν καμιά τράπεζα στην Αγγλία δεν δέχεται το ΡΤ για πελάτη, αυτό θα σημάνει το τέλος του σταθμού στη Βρετανία, που θα ήταν ένα καταστροφικό γεγονός για την ελευθερία του λόγου σ’ αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Δρ. Παπαδόπουλος εφείσθη του BBC, που είναι συχνά χειρότερο του Sky News Πράγματι οι ακροατές του καναλιού στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι προσωπικότητες αντιπαθείς στο κατεστημένο και λογοκρινόμενες από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ όπως ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Νάϊτζελ Φάρατζ και πολιτικά και κοινωνικά κινήματα, εύρισκαν φιλόξενο βήμα έκφρασης μπροστά στο μικρόφωνο του Ρ.Τ., ιδιαίτερα σε μιαν εξαιρετικής ποιότητος δημοσιογραφική εκπομπή “ Underground”, με σύμβολο το Μετρό του Λονδίνου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΡΤ σημείωνε ότι:

«Αυτή η απόφαση είναι αιφνιδιαστική και ακατανόητη. Ωστόσο δεν βρίσκεται σε παραφωνία με τα άπειρα μέτρα που έχουν ληφθεί στη Βρετανία και στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια για να εξοστρακισθεί, να φιμωθεί ή να εμποδιστεί εντελώς το έργο του Ρ.Τ. Το ΡΤ-Βρετανία θα συνεχίσει το έργο του χωρίς διακοπή.»

Ο συγγραφέας John Wright δήλωσε στο ΡΤ: «Δεν φαίνεται σύμπτωση ότι αυτό γίνεται σε περίοδο όπου η αντι-ρωσική προπαγάνδα υψώνεται σε επίπεδα χωρίς προηγούμενο. Αυτό αντικατοπτρίζει την έκταση κατά την οποία η Δύση χάνει τον πόλεμο της πληροφορίας. Το ΡΤ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αμφισβήτηση του αφηγήματος της Δύσης και των Δυτικών ΜΜΕ όταν πρόκειται για τα γεγονότα στην Ουκρανία, στη Συρία και στη Μέσην Ανατολή»

Η διακοπή, εξ άλλου, της ιντερνετικής σύνδεσης του Τζούλιαν ΄Ασσανζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνου, την οποία η πρώτη πληροφορία του wikyleaks απέδωσε σε κρατική επέμβαση, εάν οριστικοποιηθεί, θα είναι παράλληλο βρετανικό μέτρο σύμπραξης της βρετανικής εξουσίας στην στράτευση όλων των δυνάμεων της αμερικανικής ολιγαρχίας για την διάσωση της εκλογής της Χίλαρυ Κλίντον από τον καταιγισμό των 12.000 εκρηκτικών e-mails που βγάζει στη φόρα η wikyleaks σε ημερήσιες δόσεις. Τα ποινικού χαρακτήρα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα, στα οποία την αποκαλύπτουν ενεχόμενη, το αμερικανικό κατεστημένο ελέγχου της ενημέρωσης συγκαλύπτει με φράγμα θορύβου περί αντιφεμινιστικής φρασεολογίαs και χειρονομιών του αντιπάλου της προ δεκαετιών και περί της δήθεν ρωσικής υποκλοπής των ενοχοποιητικών e-mails του ΄Ασσανζ και της Wikyleaks για την υποψήφια της Γουώλ Στρητ και του Στρατιωτικο-Ασφαλειακού Συμπλέγματος Χίλλαρυ Κλίντον.


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ