Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Γιατί εμποδίστηκε η «ανθρωπιστική βοήθεια» του ΟΗΕ στη Συρία

αναδημοσίευση από το Βαλκανικό Περισκόπιο

Ο αριθμός των ανταρτών που συμμετέχουν στη στρατιωτική σύγκρουση στη Συρία τα τελευταία 5 χρόνια, είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των διαθέσιμων όπλων που υπήρχαν από την έναρξη των εχθροπραξιών.

Αλλά, δεν υπάρχει καμία διαμαρτυρία, για έλλειψη, από τα μέλη των τρομοκρατικών ομάδων του ‘ισλαμικού κράτους’ και της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ και των λεγόμενων ‘μετριοπαθών’ ανταρτών.

Αυτό εξηγείται από το ότι όλοι οι τρομοκράτες έχουν, ήδη, στα χέρια τους διάφορα όπλα αμερικανικής παραγωγής, όπως τα παρουσιάζουν με υπερηφάνεια στα βίντεο και τις φωτογραφίες τους στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών μεγάλου διαμετρήματος και άλλων φορητών όπλων.
Πρόσφατα, οι Ισλαμιστές εμφανίσθηκαν με αντιαρματικά πυραύλων TOW που παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με τον τρόπο αυτόν, οι τζιχαντιστές ενεργούν ως αντιπρόσωποι διαφήμισης των αμερικανικών όπλων. Ξέχωρα από τη σημαντική βοήθεια της Ουάσιγκτον προς τους αντάρτες μέσω κάποιων χωρών της Μέσης Ανατολής. Σε αυτούς προορίζεται η μεγαλύτερη ροή όπλων που μεταμφιέζεται (καλύπτεται, καμουφλάρεται) με τη μορφή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως αποδείχθηκε στην οργάνωση της παράνομης παράδοσης όπλων εμπλέκονται και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό αποκαλύφθηκε από το «WikiLeaks», με τη
δημοσίευση αλληλογραφίας των υπαλλήλων των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Επιπλέον, υπήρξαν και γεγονότα λαθραίας μεταφοράς όπλων από ‘ομάδες του Ερυθρού Σταυρού» και της «Ερυθράς Ημισελήνου».

Σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες οι μεταφορές των Ηνωμένων Εθνών και των οργανισμών αυτών δεν υπόκεινται σε έλεγχο από τις κυβερνητικές υπηρεσίες οποιαδήποτε κράτους.

Με τον τρόπο αυτόν έφθασε βόρεια της Χάμα ένας μεγάλος αριθμός προηγμένων πυραύλων για MLRS ‘Grad’ και των συστημάτων των αντιαρματικών TOW.

Με την παραλαβή αυτή, προς έκπληξη, οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν βίντεο στο οποίο καυχιόνταν για τα νέο όπλα που παραλάβανε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι ενδιαφέρον ότι η έρευνα που έγινε μέσω διαστημικών φωτογραφιών έδειξε ότι δεν υπήρξαν άλλες αυτοκινητοπομπές στην περιοχή, εκτός αυτές του κομβόι της «Ερυθράς Ημισελήνου».

Άξιο σημείωσης είναι ότι κούτες γαλακτοκομικών προϊόντων που παραδίδονταν από το κομβόι των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, βρέθηκαν πυρομαχικά για πολυβόλα.

Παρόμοιες τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί όχι μόνο στη Συρία, αλλά και στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και σε άλλα «καυτά σημεία».

Είναι πιθανόν, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στη βοήθεια, να κάνουν αξιοπρεπώς το καθήκον τους, με ειλικρίνεια και αλτρουισμό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τρομοκράτες συχνά κρύβονται πίσω από έναν συμβολισμό χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα για το φορτίο που πρόκειται να μεταφερθεί, προωθώντας τα εγκληματικά τους σχέδια.

Προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, οι ειδικοί να προτείνουν να επιτρέπεται ο έλεγχος του φορτίου σε περιοχές όπου υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις.

Αυτό το μέτρο θα αποτρέπει οποιαδήποτε κάλυψη παράνομης διακίνησης προς τους τρομοκράτες.

Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ