Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Επείγουσα ανθρωπιστική έκκληση για Παλαιστίνιο απεργό πείνας! EKTAKTO: το Ισραήλ πάγωσε τη διοικητική του κράτηση και τον μετέφερε σε νοσοκομείο καθώς είναι κρίσιμη η κατάσταση του!

 

Επείγουσα Έκκληση

Ανταποκριθείτε στην ανθρωπιστική και πολιτική έκκληση υποστήριξης του Παλαιστινίου Κρατούμενου και Απεργού Πείνας Hisham Abu Hawash.

Παρακαλούμε κάθε πολίτη του κόσμου που αισθάνεται ακόμα Άνθρωπος να διαμεσολαβήσει με επιστολή του προς τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να απελευθερώσουν τον Παλαιστίνιο Hisham Abu Hawash, ο οποίος προέβη απελπισμένος σε απεργία πείνας πριν από 131 ημέρες και του οποίου η καρδιά μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα και με τις ιατρικές εκθέσεις Ισραηλινής Ιατρικής Πραγματογνωμοσύνης η οποία συντάχθηκε προ ημερών ενόψει προσφυγής του δικηγόρου του κρατουμένου για την απελευθέρωσή του ή μεταφορά του σε δημόσιο πολιτικό νοσοκομείο, όλα τα ζωτικά του όργανα έχουν υποστεί τεράστια βλάβη ίσως και ανεπανόρθωτη.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες μεταξύ του φάσματος της ζωής και

θανάτου για τον πολιτικό κρατούμενο, γίνεται Επείγουσα Έκκληση για αποστολή μηνύματος στον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας για την άμεση απελευθέρωσή του ή διακομιδή του σε νοσοκομείο καθώς η κλινική της φυλακής Ramle δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοιο βαρύτατο περιστατικό.

Peut être un dessin animé de 1 personne et texte

Ο κρατούμενος Abu Hawash έχει φυλακιστεί μέσα στο ιδιότυπο νομικό πλαίσιο της επονομαζόμενης διοικητικής κράτησης, η οποία είναι νομικά , δικαιικά, δικονομικά και ανθρωπιστικά απαράδεκτη! Αυτή, προβλέπει συλλήψεις, κρατήσεις και φυλακίσεις πολιτών άνευ σύνταξης, κοινοποίησης ή επίδοσης κατηγορητηρίου, άνευ σχηματισμού σχετικής δικογραφίας, άνευ προσδιορισμού δίκης, άνευ απολογίας, απουσία κάθε κανόνα που διέπει τις εθνικές και διεθνείς νομοθεσίες των πολιτισμένων νομικά κρατών. Το επαίσχυντο καθεστώς της ” διοικητικής κράτησης ” του κράτους του Ισραήλ τίθεται σε ισχύ κατά Παλαιστινίων πολιτών, κατοίκων των εδαφών που διοικούνται από την Παλαιστινιακή Αρχή , επικαλούμενη απόρρητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, (εν προκειμένω της Μοσσάντ), χωρίς καμία υποχρέωση από την πλευρά των Ισραηλινών Αρχών για δημοσιοποίηση των επικαλούμενων πληροφοριών που βαρύνουν τον διοικητικό κρατούμενο και ισχύει για αόριστο χρόνο, από μια ημέρα έως ισόβια!

Ο Hisham Abu Hawash συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής “IOF”, από το σπίτι του τη νύχτα γύρω στις δύο τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου 2020 αρχικά ως διοικητικός κρατούμενος για το διάστημα των έξι μηνών. Η διοικητική του κράτηση στη συνέχεια παρατάθηκε και παραμένει διοικητικά κρατούμενος – ενάντια στους κανόνες και τα πρότυπα του διεθνούς δικαίου. Στις 17 Αυγούστου 2021, ο Χισάμ προχώρησε σε απεργία πείνας κατά της αόριστης διοικητικής του κράτησης, ζητώντας την απελευθέρωσή του. Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας του, στις 27 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής παρέτειναν την κράτησή του για τρίτη φορά για άλλους έξι μήνες.

Peut être une image de 7 personnes et texte

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο δικηγόρος του Hisham προσέφυγε στο στρατιωτικό συμβούλιο προσφυγών κατά της παράτασης της κράτησής του, με το συμβούλιο να αναβάλει επανειλημμένα την ακρόαση με το πρόσχημα ότι δεν έλαβε τη νέα ιατρική αναφορά από τις αρχές των φυλακών. Μετά την απόρριψη της προσφυγής του Hisham από τό στρατιωτικό Συμβούλιο , ο δικηγόρος του προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ κατά της παράτασης της κράτησής του. Το Ανώτατο Δικαστήριο συνεδρίασε για την υπόθεση την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου. Οι δικαστές ανέβαλαν την απόφασή τους για την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου. Την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε την έφεση του Χισάμ για απελευθέρωσή, απέρριψε επίσης το αίτημα του δικηγόρου του για μεταφορά του σε πολιτικό νοσοκομείο με τους δικαστές να αναφέρουν οτι «Ελπίζουν ότι οι αρχές σωφρονιστικών υπηρεσιών θα μεταφέρουν τον Χισάμ σε νοσοκομείο».

Ο Χισάμ παραμένει έως σήμερα αβοήθητος, με απαγόρευση επισκέψεων από τους συγγενείς, έρμαιο και θύμα των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Hisham είναι βαριά άρρωστος, η υγεία του επιδεινώνεται και η καρδιά του μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή. Ο Hisham είναι παντρεμένος, πατέρας πέντε παιδιών, συμπεριλαμβανομένου του 6χρονου Ezeddine που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και χρήζει συνεχής ιατρικής περίθαλψης, η IOF αρνήθηκε να του δώσει την άδεια να αναζητήσει θεραπεία στην Ιερουσαλήμ.

Peut être une image de 1 personne et texte

Η οικογένεια του Hisham και η Επιτροπή Άμυνας της Χεβρώνας καλούν όλους όσους είναι ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα απόδοσης δικαιοσύνης και ανθρωπιστικών δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο να υπογράψουν επιστολή στον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας για την άμεση απελευθέρωση του Hisham Abu Hawash. Μπορείτε επίσης να καλέσετε τον συντονιστή HDC Hisham Sharabati στο τηλέφωνο 00972569629000 Στείλτε μας ένα αντίγραφο της επιστολής «CC» σας στη διεύθυνση: hdcpalestine@gmail.com bgantz@knesset.gov.il

«Κύριε Benny Gantz, Υπουργέ Άμυνας του Ισραήλ, Σας γράφω για τον Παλαιστίνιο διοικητικό κρατούμενο Hisham Abu Hawash που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 17 Αυγούστου 2021 (131 ημέρες πριν από τις 25 Δεκεμβρίου 2021). Είναι φυλακισμένος από τις ισραηλινές αρχές από τις 27 Οκτωβρίου 2020 χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία απελευθέρωσης. Ο Hisham, κρατείται στη φυλακή Ramleh και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση υγείας, οι αρχές της φυλακής αρνούνται να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Η διοικητική κράτηση θεωρείται αυθαίρετη κράτηση από όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβιάζει τα πρότυπα του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η συμβολή σας σε αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντική και μπορεί να σώσει μια ζωή.

Εγκάρδια”

Eξέλιξη της τελευταίας στιγμής:

Παλαιστινιακή Αρχή Kρατουμένων: Ο δικηγόρος Jawad Boulos επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ εξέδωσε απόφαση για πάγωμα της διοικητικής κράτησης κατά του Hisham Abu Hawash, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 132 ημέρες, τονίζοντας ότι μεταφέρθηκε από τις φυλακές Ramleh στο ισραηλινό νοσοκομείο Asaf Haruqie ενώ η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

Ικανοποιήθηκε έτσι το αίτημα να μεταφοράς του κρατουμένου σε νοσοκομείο εκτός φυλακής ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή φροντίδα ώστε να κρατηθεί στη ζωή. Μερική ικανοποίηση και ως προς τη διοικητική κράτηση καθώς παγώνει το καθεστώς αυτό για τον κρατούμενο.

Οι πρώτες φωτό του Hisham μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο την τελευταία νύχτα αφότου πέρασε 132 μέρες απεργίας πείνας. Δέχθηκε ήδη κάποια πρώτη επίσκεψη. Συνεχίζει την απεργία πείνας για 133η μέρα ως τελική δικαίωση του.

Peut être une image de 1 personne, barbe et intérieur
Peut être une image de 1 personne, barbe et intérieur
Peut être une image de 2 personnes, barbe et hôpital

dimpenews.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »