Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Τζισλέιν Μάξγουελ: Ένοχη η «μαντάμ» του παιδόφιλου Επστάιν

Η Τζισλέιν Μάξγουελ, πρώην έμπιστη του σωματέμπορου σεξ και καταδικασμένου παιδόφιλου Τζέφρι Εσπτάιν, κρίθηκε ένοχη για πέντε από τις έξι κατηγορίες που σχετίζονταν με τη βοήθειά της στον αποθανών χρηματομεσίτη, να προσεγγίσει και να στρατολογήσει ανήλικα κορίτσια για κακοποίηση.

Η βρετανίδα καταδικάστηκε την Τετάρτη από δικαστήριο της Νέας Υόρκης και για την σοβαρότερη κατηγορία, για εμπορία ανηλίκου για σεξ, μετά από έξι ημέρες διαβούλευσης από το σώμα των ενόρκων. Δεν της έχει επιβληθεί ακόμη ποινή, αλλά αρχικά αντιμετώπιζε φυλάκιση έως και 80 χρόνια για τις έξι κατηγορίες.

«Το σώμα ενόρκων έκρινε ομόφωνα ένοχη την Τζισλέιν Μάξγουελ για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς – τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη συμμετοχή σε αυτή», ανέφερε σε δελτίο Τύπου ο ομοσπονδιακός Εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν, Ντέιμιαν Γουίλιαμς.

Η Μάξγουελ κρίθηκε αθώα μόνο στην κατηγορία της προσέλκυσης ατόμου κάτω των 17 ετών – επονομαζόμενο ως «Τζέιν» για να προστατευτεί η ταυτότητά του κατά τη διάρκεια της δίκης – να ταξιδέψει με σκοπό να εμπλακεί σε σεξουαλική δραστηριότητα. Ωστόσο,

κρίθηκε ένοχη για πέντε συνολικά άλλα σεξουαλικά εγκλήματα που αφορούσαν εμπορία ανήλικων κοριτσιών ή συνωμοσία για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το Law Crime News.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η Μάξγουελ φέρεται να έδειξε ελάχιστα συναισθήματα και εθεάθη να κατεβάζει τη μάσκα της και βρέχεται με ένα ποτήρι νερό, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή της Νέας Υόρκης, καθώς περίμενε τη δίκη του για κατηγορίες για σεξουαλική εμπορία και κακοποίηση το 2019.

Πηγή: newsbreak.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ