Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Η ιστορία της Όμικρον

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Η ιστορία της Όμικρον
… ήταν γαλλική ταινία του 1975 που προκάλεσε αντιδράσεις για το σαδομαζοχιστικό θέμα της. Συνοπτικά, η πλοκή αφορά την Ο, μια νεαρή φωτογράφο μόδας, η οποία μεταφέρεται από τον εραστή της, Ρενέ, στον απόμερο πύργο Roissy, όπου υποβάλλεται σε βασανιστήρια για να μετατραπεί σε πειθήνια ερωτική παρτενέρ διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή. Φεύγοντας από το Roissy φοράει το σιδερένιο δαχτυλίδι της μύησής της ως ένδειξη στους άνδρες ότι είναι σκλάβα του σεξ.

Πρόκειται για ταινία ήπιου πορνό όπου ως γνωστόν η πορνογραφία εκμεταλλεύεται την ερωτική πράξη με κύριο σκοπό τη σεξουαλική διέγερση του ατόμου. Ουσιαστικά δηλαδή η ερωτική πράξη εκχυδαΐζεται προκειμένου να προγραμματιστεί και να κατευθυνθεί ο θεατής σε συγκεκριμένες ενέργειες και συμπεριφορές.

Στην τρέχουσα περίοδο έχουμε μιαν ανάλογη ιστορία της Ο, όπου ο εκχυδαϊσμός της ερωτικής πράξης έχει δώσει τη θέση του στον εκχυδαϊσμό του φόβου, στην πρόστυχη δηλαδή εκμετάλλευσή του και στην σκηνοθετική διόγκωση και παρουσίασή του σαν να είναι ταινία πορνό (εξ ου και ο όρος στα αγγλικά fear porn).

Ο λόγος φυσικά για τη «μετάλλαξη» Ο (ενός μη απομονωμένου ιού σύμφωνα πάντα με το CDC) όπου αντίστοιχα και εδώ υπεισέρχεται η σκοπιμότητα να επιβληθούν στο άτομο συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Κοινό σημείο και των δύο ιστοριών Ο η πρακτική του σαδομαζοχισμού. Το καθεστώς σε ρόλο σαδιστή και το άτομο στο ρόλο του υποτακτικού και του μαζοχιστή. Σκοπός η παγίωση της συμμόρφωσης με την παραπλανητικά ονομαζόμενη πανδημία (αφού έχει θνησιμότητα μόλις 0,1%) και

με μια επινοημένη νόσο (με το γελοίο αρκτικόλεξο κοβιντ) που δεν είναι άλλη από τη μετονομασμένη και σερβιρισμένη με νέα συσκευασία γρίπη.

Ο απόμερος πύργος Roissy είναι σήμερα το διάτρητο αφήγημα της «πανδημίας». Εκεί έχει μεταφερθεί και εγκλειστεί η κοινωνία (από τις 11 Μαρτίου 2020) και τρομοκρατείται συστηματικά ώστε να βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση φόβου, πανικού και υστερίας. Μέσα σε αυτή τη φυλακή ασταμάτητα εκβιάζεται, βασανίζεται και τιμωρείται με τους πιο σατανικά επίπονους τρόπους ώστε τελικά να υποκύψει ως πειθήνιο πιόνι στα χέρια του τυραννικού καθεστώτος. Και να μεταμορφωθεί σε ανδράποδο που αντί για το δαχτυλίδι της μύησης θα φοράει το φίμωτρο της ασφυξίας και της ακύρωσης της ανθρώπινης οντότητας ως ένδειξη άκριτης, τυφλής υποταγής. Για να καταλήξει τελικά ένα ον αναλώσιμο που έχοντας παραδώσει την κυριότητα του σώματός του θα γίνει αυτόχειρας του εαυτού του δια των φονικών ιατρικών πράξεων που παράνομα ορίζονται ως υποχρεωτικές.

Θλιβερή διαπίστωση στον παραλληλισμό των δύο ιστοριών Ο είναι ότι ενώ η ταινία συνοδεύτηκε από έντονες διαμαρτυρίες και μέχρι σήμερα συνεχίζει σε πολλές χώρες να απαγορεύεται η προβολή της, το αντίστοιχο ψευδο-αφήγημα της συγκυρίας μας δεν έχει ακόμα λάβει την απάντηση που του αξίζει. Το βέβαιο όμως είναι ότι θα τη λάβει και αυτή τη φορά θα είναι η οριστική ήττα του κακού. Πράγμα που σημαίνει την καταδίκη και εξάλειψη της τυραννίας με την παραδειγματική τιμωρία των σαδιστών ενόχων και τη θριαμβευτική επιστροφή στον ανθρωπισμό, στα ατομικά δικαιώματα και σε μια κοινωνία ελευθερίας.

Ο τρόπος για να γίνει αυτό υπάρχει: είναι η αφυπνιστική δύναμη της αλήθειας η οποία πρέπει να φτάσει σε όλα τα θύματα του σαδισμού, να επουλώσει τα τραύματά τους και να τους ενώσει με όλους εκείνους που αντιστέκονται σε ένα κύμα που ανελέητο θα συντρίψει το δυνάστη.

Χρήστος Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »