Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΒΙΝΤΕΟ από την Νότια Κορέα! ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ για εκατοντάδες θανάτους (μετά τον εμβολιασμό) σε όλη τη χώρα...

 Ένα από τα πιο εμβολιασμένα έθνη στη γη, αλλά και σε υψηλή κατάταξη της χώρας στη λειτουργία της Δημοκρατίας, σημειώνει αυξημένη δημόσια αντίδραση για τα εμβόλια Covid-19, καθώς οι διαδηλωτές στη Νότια Κορέα απαιτούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τους θανάτους που φέρονται να οφείλονται στους εμβολιασμούς.


Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μπουσάν την Κυριακή μετά από παρόμοια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ την ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι θιγόμενοι διαδηλωτές κρατούσαν μεγάλα πορτρέτα νεκρών μελών της οικογένειας –όπως αυτά που συνήθως εμφανίζονται σε κηδείες στη Νότια Κορέα– και κατέθεσαν πώς πέθαναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα αμέσως μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.


Δεκάδες πορτρέτα κηδείας παρουσιάστηκαν στη διαδήλωση του Σαββάτου στο κυβερνητικό συγκρότημα στη Σεούλ. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να εντοπίσει τις αιτίες των ανεπιθύμητων αντιδράσεων και να παραδεχτεί ότι φταίνε τα εμβόλια.

         1.346 άνθρωποι πέθαναν μετά από εμβολιασμό, 2 περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν
    μόνο ως αιτιότητα – Οικογένειες θυμάτων 

Περισσότεροι από 1.000 Νοτιοκορεάτες πέθαναν λίγο μετά τη λήψη εμβολίων για τον Covid-19, αλλά η κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει μια αιτιολογική σύνδεση με τα εμβόλια μόνο σε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις. Σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου αναγνωρίστηκε μια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια, ένας βοηθός νοσηλευτή αναγνωρίστηκε τον Αύγουστο ως θύμα εργατικού ατυχήματος και του απονεμήθηκαν κρατικά επιδόματα για την παράλυση μετά το εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca.

Μόλις μια εβδομάδα από την κυκλοφορία των εμβολίων Covid-19 στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου, η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι επτά άνθρωποι πέθαναν και 24 ανέφεραν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca. Η κυβέρνηση φέρεται να ξεκίνησε μια έρευνα τον Αύγουστο, αφού ένας έφηβος χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθανε μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech.

Μια ένωση που ονομάζεται Συμβούλιο Θυμάτων και Οικογενειών του Εμβολίου Covid-19 έχει πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Νότιας Κορέας. Οι διαδηλωτές την Κυριακή πραγματοποίησαν πορεία από το Δημαρχείο του Μπουσάν προς το Εθνικό Πανεπιστήμιο Εκπαίδευσης του Μπουσάν, ανέφερε το Yonhap News.

Η ασφάλεια των εμβολίων μπορεί να γίνει επίμαχο ζήτημα στις προεδρικές εκλογές της Νότιας Κορέας. Το αντιπολιτευόμενο Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε δημόσια ακρόαση σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου, καλώντας τα φερόμενα θύματα και τα μέλη των οικογενειών τους να προσφέρουν προτάσεις για μέτρα στήριξης που μπορεί να υιοθετήσει ο υποψήφιος για την προεδρία Yoon Seok-yeol.

Ο Kim Jong-in, ο πρόεδρος της εκστρατείας του κόμματος, φέρεται να κατηγόρησε τον Πρόεδρο Moon Jae-in ότι η διοίκηση του να είναι αδιάφορη για τις βλάβες από τα εμβόλια. Η διοίκηση έχει δεσμευτεί να αποζημιώσει τα θύματα των παρενεργειών του εμβολίου, αλλά είναι επίσης ο κριτής για το εάν οι τραυματισμοί και οι θάνατοι αποδίδονται στα τρυπήματα. «Νομίζω ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί να εμπιστευτεί την κυβέρνηση», είπε ο Kim.

Η Νότια Κορέα έχει συνήθως μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο για διάφορα εμβόλια και τα εμβόλια Covid-19 δεν αποτελούν εξαίρεση. Περίπου το 83% των Νοτιοκορεατών έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της G20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ