Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Στρατόπεδο καραντίνας μέσα από τα μάτια μιας Αυστραλής – «Ήταν σαν ήσουν φυλακή»

 Μια γυναίκα από την Αυστραλία περιέγραψε το χρόνο που πέρασε σε μία από τις υποχρεωτικές εγκαταστάσεις καραντίνας της χώρας υπό επιτήρηση, που συχνά αναφέρονται ως “στρατόπεδα καραντίνας”, ως “σαν να ήταν στη φυλακή”, σε συνέντευξή της στον βρετανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο UnHerd.

Η 26χρονη Χέιλεϊ Χόντγκσον, δήλωσε ότι κάποια στιγμή στα μέσα Νοεμβρίου την συνέλαβαν στην κατοικία της στο Ντάργουιν της Βόρειας Επικράτειας (ΒΕ) και την οδήγησαν σε μια υποχρεωτική εγκατάσταση καραντίνας, όταν είπε ψέματα στην αστυνομία σχετικά με την πραγματοποίηση μιας εξέτασης COVID-19, αφού αναγνωρίστηκε ως στενή επαφή ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος – φίλου της.

Η φίλη της είχε βρεθεί θετική στον COVID-19, τη νόσο που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ ( Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), αφού αρρώστησε στη δουλειά της.

Οι αρχές χτύπησαν στη συνέχεια την πόρτα της Χόντγκσον, αφού την είδαν με τη φίλη της, και έλεγξαν τις πινακίδες του σκούτερ της για να μάθουν πού έμενε.

Δεν είναι σαφές αν οι αρχές αναγνώρισαν την ίδια και το σκούτερ της μέσω του υλικού από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. Ούτε είναι σαφές αν οι αρχές που χτύπησαν την πόρτα της ήταν ανιχνευτές επαφών ή αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα.

Η αστυνομία της ΒΕ δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

«Ήρθαν κατευθείαν στο σπίτι μου. Δεν μου τηλεφώνησαν ή

κάτι τέτοιο. Κυριολεκτικά βγήκα από την είσοδο και ήταν δύο μυστικοί ερευνητές», είπε.

Η Χόντγκσον επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς ότι γνώριζε το επιβεβαιωμένο κρούσμα, τη φίλη της, και τους είπε τις τοποθεσίες που είχε επισκεφθεί.

«Μου είπαν: “Έχετε κάνει τεστ COVID;”. Είπα, “Ναι, το έχω κάνει”, ενώ δεν το είχα κάνει», είπε.

«Ακριβώς επειδή ήμουν τόσο φοβισμένη εκείνη τη στιγμή και είχα ξαναπάει σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα καραντίνας – κυριολεκτικά ένα μήνα πριν από εκείνη τη στιγμή. Οπότε ξέρω πώς ήταν. Ήμουν πραγματικά φοβισμένη. Ήταν απλά μια φρικτή θέση και είπα ψέματα και είπα: “Κοίτα, ναι, το έχω κάνει”, ενώ δεν το είχα κάνει».

Οι ερευνητές έφυγαν στη συνέχεια και της τηλεφώνησαν λίγο αργότερα για να της πουν ότι την έψαξαν και δεν μπόρεσαν να βρουν αρχείο της εξέτασής της. Η Χόντγκσον τότε τους παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα για το τεστ από φόβο και ζήτησε συγγνώμη. Είπε ότι της είπαν να περιμένει στο σπίτι και κάποιος θα ερχόταν να την εξετάσει.

«Κανείς δεν ήρθε να με εξετάσει. Οι επόμενοι άνθρωποι που εμφανίστηκαν στο σπίτι μου ήταν δύο άλλοι αστυνομικοί. Έκλεισαν την είσοδό μου», είπε. Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί ήταν ένστολοι, είπε.

Η Χόντγκσον βγήκε από το σπίτι της και ρώτησε τους αστυνομικούς τι συνέβαινε και αν ήταν εκεί για να την εξετάσουν για COVID-19.

«Μου είπαν: “Όχι, σε παίρνουμε από εδώ και δεν έχεις άλλη επιλογή, θα πας στο Χάουαρντ Σπρίνγκς. Ή έρχεσαι μαζί μας τώρα και θα σε βάλουμε στο πίσω μέρος του βαν ή έχεις την επιλογή να πάρεις ταξί COVID”», είπε.

Στη συνέχεια επέλεξε να μεταβεί στο “ταξί COVID” για να αποφύγει το πρόστιμο των 5.000 δολαρίων που συνδέεται με το να μεταβεί στο αστυνομικό βαν ή “divvy van”, το οποίο είναι ένα όχημα που μπορεί να φιλοξενήσει τους συλληφθέντες σε ξεχωριστό μέρος από τους αστυνομικούς.

(Σημείωση από Οι Μάσκες Πέφτουν:  δες και την είδηση: 24/11/21 Ενίσχυση της αστυνομίας με άλλα 280 οχήματα, μεταξύ αυτών 42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με COVID-19)

Σε απάντηση στην πανδημία του ιού του ΚΚΚ, οι πολιτείες και τα εδάφη της Αυστραλίας κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης βιοασφάλειας για τον άνθρωπο, επιτρέποντας στους επικεφαλής αξιωματούχους υγείας κάθε δικαιοδοσίας να εκδίδουν οδηγίες που γίνονται εκτελεστοί νόμοι, οι οποίοι συχνά υπερισχύουν των δικαιωμάτων που χορηγούνται βάσει του συντάγματος της χώρας.

Η αστυνομία υποχρεούται στη συνέχεια να επιβάλλει τη συμμόρφωση με τις οδηγίες, δίνοντάς της συχνά την εξουσία να επιβάλλει πρόστιμα για τη μη συμμόρφωση, καθώς και να εισέρχεται σε σπίτια και να συλλαμβάνει ανθρώπους και να τους μεταφέρει σε εγκαταστάσεις καραντίνας υπό επίβλεψη.

Australia3

Υπάρχουν δύο υποχρεωτικές εποπτευόμενες εγκαταστάσεις καραντίνας για τη φιλοξενία ανθρώπων στην Βόρεια Επικράτεια – το Κέντρο Εθνικής Ανθεκτικότητας στο Χάουαρντ Σπρίνγκς στο Ντάργουιν, στα βόρεια της επικράτειας, και η εγκατάσταση καραντίνας Άλις Σπρινγκς στο Άλις Σπρινγκς, στα νότια της επικράτειας, η οποία βρίσκεται επίσης κοντά στο κέντρο της ηπείρου.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας έδωσε εντολή στην Χόντγκσον να μπει σε υποχρεωτική καραντίνα υπό επίβλεψη στο Χάουαρντ Σπρίνγκς. Σύμφωνα με τους κανόνες της Βόρειας Επικράτειας για το σενάριο αυτό, επειδή η Χόντγκσον ήταν στενή επαφή, δεν θα χρεωνόταν το συνηθισμένο τέλος των 2.500 δολαρίων (1.547 ευρώ).

Η Χόντγκσον είπε στους αξιωματικούς ότι δεν συναινούσε στη μεταφορά της στο Χάουαρντ Σπρίνγκς και δήλωσε ότι προτιμούσε να απομονωθεί μόνη της στο σπίτι της.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΒΕ, οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι που φθάνουν από το εξωτερικό επιτρέπεται να βρίσκονται σε καραντίνα σε εγκεκριμένη ζώνη καραντίνας στο σπίτι τους. Για την ΒΕ, οι ζώνες αυτές είναι το ευρύτερο Ντάργουιν, η Κάθριν και το Άλις Σπρινγκς. Οι καταυλισμοί και οι κοινότητες των Αβοριγίνων, όπως οι καταυλισμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, θεωρούνται υψηλού κινδύνου και δεν περιλαμβάνονται στις ζώνες.

Η Χόντγκσον ετοίμασε μια βαλίτσα για να πάει στην εγκατάσταση καραντίνας με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να φύγει μόλις έβγαινε αρνητική. Ωστόσο, κατά την άφιξή της ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να παραμείνει για ολόκληρη την υποχρεωτική περίοδο των 14 ημερών.

«Όλο το διάστημα που ήμουν εκεί έβγαινα αρνητική», δήλωσε, ενώ αργότερα είπε ότι υποβλήθηκε σε τρεις εξετάσεις.

Την οδήγησαν στην καμπίνα της άνθρωποι που φορούσαν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας τύπου “Hazmat”.

«Κυριολεκτικά σε οδηγούν στο δωμάτιό σου και σε αφήνουν. Δεν έρχονται και δεν λένε τίποτα. Δεν ελέγχουν. Δεν κάνουν τίποτα», είπε.

«Σου παραδίδουν τα γεύματά σου μια φορά την ημέρα και απλά σε αφήνουν».

20210114001513729632 original 600x400 1
Τα γεύματα στα τμήματα NCCTRCA/AUSMAT των εγκαταστάσεων καραντίνας Χάουαρντ Σπρίνγκς, στο Ντάργουιν της Αυστραλίας

Σε ένα βίντεο που τράβηξε η Χόντγκσον και προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο UnHerd, φαίνεται το προσωπικό καραντίνας να της επιδίδει γραπτή προειδοποίηση αφού παραβίασε τους κανόνες βγαίνοντας από το μπαλκόνι της χωρίς να φοράει προστατευτική μάσκα.«Έτσι, θα σου δώσω μια προειδοποίηση, εντάξει;» φαίνεται να λέει ο υπάλληλος στο βίντεο. «Είναι μια επίσημη προειδοποίηση ότι πρέπει να μείνεις στο μπαλκόνι σου και να τηρείς τους κανόνες όσο είσαι εδώ».

Στο βίντεο, η Χόντγκσον ακούγεται να αμφισβητεί τους κανόνες καθώς της τους υπενθυμίζουν αντί να της δώσουν το πρόστιμο των 5.000 δολαρίων.

Η Χόντγκσον παρομοίασε την παραμονή της στη μονάδα καραντίνας, όπου κάθε κίνησή της ελέγχεται, με φυλακή.

«Είναι ένα φρικτό συναίσθημα. Νιώθεις σαν να είσαι στη φυλακή. Νιώθεις ότι έχεις κάνει κάτι κακό. Είναι απάνθρωπο αυτό που κάνουν», είπε. «Είσαι τόσο μικρός. Σε εξουσιάζουν και αισθάνεσαι σαν να μην είσαι τίποτα».

Αφού ζήτησε να της επιτραπεί να πάει για τρέξιμο επειδή αισθανόταν αγχωμένη και “στενοχωρημένη”, η Χόντγκσον είπε ότι της πρόσφεραν βάλιουμ.

Η Χόντγκσον, η οποία έκτοτε ολοκλήρωσε την υποχρεωτική καραντίνα, δήλωσε ότι έκτοτε έχασε την περιστασιακή της εργασία.

Η μονάδα μέσων ενημέρωσης COVID-19 της ΒΕ ενημέρωσε την Epoch Times ότι η απάντηση θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Συνολικά έχουν αναφερθεί 292 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στη ΒΕ και ένας θάνατος που συνδέεται με τον ιό, ο οποίος αναφέρθηκε στις 3 Δεκεμβρίου.

Το άτομο που πέθανε ήταν μια 76χρονη Αβορίγινα από το Μπινζάρι, νοτιοανατολικά του Ντάργουιν, οι κάτοικοι του οποίου μεταφέρθηκαν πρόσφατα στο Χάουαρντ Σπρίνγκς για πλήρη απομόνωση.

Η εκκένωσή τους τράβηξε τη διεθνή προσοχή λόγω αβάσιμων ισχυρισμών ότι ο στρατός εμβολίαζε και κρατούσε υπό κράτηση τους Αβορίγινες με τη βία.

Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε από έναν τοπικό υγειονομικό λειτουργό των Αβοριγίνων, ο οποίος δήλωσε ότι οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να απομονωθούν με ασφάλεια λόγω του υπερπληθυσμού των κατοικιών – σε ορισμένες κατοικίες του Μπινζάρι διέμεναν έως και 30 άτομα, ένα συνηθισμένο πρόβλημα στις απομακρυσμένες κοινότητες των Αβοριγίνων. Είπε ότι ο στρατός βοηθά στη μεταφορά τους σε καραντίνα στο Χάουαρντ Σπρινγκς.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1.161 άτομα σε καραντίνα στην περιοχή, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 246.000 κατοίκων.

Πηγή: theepochtimes.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ