Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Το Κράτος Δικαίου φορολογεί το πανέρι και όχι την Μotor Oil και τον Λατση

Χρόνια άνεργος, πατέρας τριών παιδιών, χωρίς κανένα εισόδημα και με πρόβλημα υγείας έγινε «έμπορος επί ποδός», και πουλούσε στους δρόμους και στις παραλίες των Χανίων κουλούρια και ντόνατς, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά του.

Στις 3 Αυγούστου, ένας αστυνομικός, -στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής- τον εντόπισε να πουλάει ντόνατς στην Αγία Μαρίνα Χανίων και τον «έγραψε», κατόπιν καταγγελίας της Μαφίας που εκμεταλλευόταν την παραλία με τους αλλοδαπούς πωλητές , (που είχαν άδεια). Το Κράτος Δικαίου ζητάει τώρα από τον φοροφυγάδα να πληρώσει 5.000 ευρώ.

Ο άνεργος κατέθεσε προσφυγή αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης,υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αναγκάζεται να πουλάει ντόνατς και κουλούρια επειδή είναι τρίτεκνος, άνεργος από το 2011 και δεν διαθέτει κανένα άλλο εισόδημα. Υποστήριξε επίσης ότι η σύζυγός του δεν διαθέτει και εκείνη κανένα εισόδημα από καμία πηγή τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο πουλά ντόνατς είναι για να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη για τη διαβίωση της οικογένειάς του.

Η αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης , στο πλαίσιο της «οικοδόμησης μίας διακυβέρνησης για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία», απέρριψε την προσφυγή του, επικυρώνοντας το πρόστιμο.

Όπως είπε και το ΔΝΤ οι έλληνες δεν πληρώνουν φόρους. Αλλά
από τους φόρους εκείνων που τους πληρώνουν, ταΐζονται οι λαθρομουσαφίρηδες που μας κουβαλάει η Ανοιχτή Κοινωνία και η Μαφία διότι όπως είπε και ο Σακάτης το πρόβλημα της Ελλάδας είναι να κερδίσει την ανταγωνιστικότητα, με τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Το Κράτος Δικαίου φορολογεί το πανέρι, αλλά ο Κούλης ως υπουργός , με την ψήφο 142 μεταρρυθμιστών βουλευτών , διόρθωσε στις 13.3.2014, με νυκτερινή Ντροπολογια «την αστοχία του Νόμου» που επέβαλε πρόστιμο 480 εκ. στον Βαρδη Βαρδινογιαννη και την Μotor Oil και 220 εκ. στον Σπυρο Λατση και τα ΕΛΠΕ.

Όπως είπε ο γερμανός Σακάτης το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος. «Το πρόβλημα είναι να κερδίσει την ανταγωνιστικότητα, με την οικοδόμηση μίας διακυβέρνησης για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ