Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ρωσία: «Αιχμαλωτίστηκαν Βρετανοί κομάντο των SAS στην Συρία»! - Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Ντούμα! (upd)

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι «ένας άγνωστος αριθμός Bρετανών στρατιωτικών» έχει συλληφθεί στη πόλη Ντούμα από τις κυβερνητικές δυνάμεις. 

Η Ντούμα ήταν το τελευταίο προπύργιο των φιλοδυτικών ισλαμιστών στην Ανατολική Γούτα.

Η σύλληψη έγινε την ίδια στιγμή που ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στη πόλη Ντούμα και την ελέγχουν πλέον οι ίδιοι. 

Την είδηση αναφέρει ο ανταποκριτής της Μόσχας, για το κανάλι al-Maydeen του Λιβάνου.

Οι Βρετανοί κομάντο συνελήφθησαν, στις 7 Απριλίου, μετά την «διείσδυση» στο εσωτερικό της χώρας κι ενώ συνεργάζονταν με τους ισλαμιστές αντάρτες σε επιχειρήσεις κατά του συριακού Στρατού. 

Οπως άλλωστε έχει παραδεχτεί η βρετανική ηγεσία εδώ και πολύ καιρό δρουν στην Συρία αλλά δεν ήταν γνωστό εάν είχαν φτάσει στα περίχωρα της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τις συριακές αναφορές πιάστηκαν μετά από
μάχες στην Ανατολική Γούτα, κοντά στην πρωτεύουσα τη Δαμασκό.

Το βρετανικό ΥΠΑΜ υποστηρίζει ότι αυτό είναι ψευδές αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα το παραδέχονταν έτσι κι αλλιώς

Υποστηρίζεται από την συριακή κυβέρνηση ότι ήταν μέρος ενός σχεδίου που αφορούσε «τρομοκράτες και δυνάμεις του ΝΑΤΟ» για επίθεση στη Δαμασκό.

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ιορδανία επρόκειτο να ξεκινήσουν επιθέσεις «από διάφορα μέτωπα», σύμφωνα με την έκθεση, αλλά οι «ταχείες, μεγάλες νίκες» του συριακού στρατού κατέστρεψαν το σχέδιο

Υποστηρίζεται επίσης ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές, ώστε να βοηθήσουν τους αντάρτες να καταλάβουν τεράστιες περιοχές της Δαμασκού και να επιφέρουν την κατάρρευση του συριακού καθεστώτος.

Αλλά μια πηγή που αναφέρεται στην έκθεση δήλωσε ότι «Σύροι και Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές συσκέπτονται από κοινού στη Γούτα για να αποκρούσουν τον δυτικό συνασπισμό»

Η πηγή υποστηρίζει επίσης ότι η πρόσφατη απομάκρυνση πολιτών από τη Γούτα ήταν «μια προσπάθεια να παραδοθούν ξένοι πράκτορες που είχαν συλληφθεί» με έναν τρόπο συγκεκαλυμμένο.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μετέδωσε πριν από λίγο ώρα ότι «Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην πόλη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα. Είναι οι εγγυητές της νομιμότητας και της τάξης στην πόλη», ανέφερε σχετικά το ρωσικό υπουργείο.

Ρωσικά άρματα μάχης Τ-90, ΤΟΜΑ BTR-82A και ρουκετοβόλα υποστήριξης πεδίου μάχης TOS-1 σε μια σαρωτική συνδυασμένη έφοδο, κατάφεραν και κατέλαβαν την τελευταία πόλη, που έλεγχαν οι ισλαμιστές στην Ανατολική Γούτα, λίγο πριν οι δυτικοί ξεκινήσουν την επίθεση κατά της Συρίας.

Νωρίτερα σήμερα, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ντούμα, που ήταν το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, έξω από την Δαμασκό.

Η Ντούμα ήταν η τελευταία πόλη όπου είχαν τον έλεγχο αντάρτες, η οργάνωση Τζάις αλ Ισλάμ. Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Γιούρι Γεφτουσένκο, μίλησε για ένα «ένα γεγονός-ορόσημο στην ιστορία της Συρίας»

Η ανατολική Γούτα ήταν πολύ σημαντική για τους Δυτικούς για έναν πολύ απλό λόγο. Ήταν ότι είχαν πιο κοντά σε απόσταση βολής από τον ίδιο τον Μ.Άσαντ.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Δυτικοί και κυρίως οι Αμερικανοί που τους κατευθύνουν θέλουν πάση θυσία αλλαγή στην συριακή ηγεσία.

Η Γούτα ήταν έξω από την «πόρτα» του Άσαντ. Από εκεί, θεωρητικά μιλώντας, θα μπορούσαν να οργανωθούν από δολιοφθορές, επιδρομές μέχρι και απόπειρες δολοφονίας του Σύρου προέδρου.

Φυσικά επί του πρακτέου οι Σύροι θέλουν να καταδείξουν ότι εάν υπήρξε χημική επίθεση στην ανατολική Γούτα έγινε από τους ισλαμιστές της Jays Al Islam και εν γνώση, αν όχι με συνεργασία των Βρετανών.

Η αλήθεια είναι ότι η φερόμενη αυτή χημική επίθεση όπως και η απόπειρα δολοφονίας του Σ.Σκριπάλ στην Βρετανία με νευροτοξίνη έχουν δύο κοινά σημεία:

Και στα δύο κατηγορείται χωρίς αποδείξεις η Ρωσία και οι σύμμαχοί της, όπως επίσης και στις δύο περιπτώσεις απουσιάζει το κίνητρο από την κατηγορούμενη πλευρά, αντίθετα υπάρχει κίνητρο για τις κατηγορούσες δυνάμεις καθώς με ένα επικοινωνιακό μπαράζ από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ήταν εύκολο να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για ότι στραβό συμβαίνει στον κόσμο.

Οι μάζες δεν χρειάζονται αποδείξεις για να πειστούν, μόνο επαναλαμβανόμενες ατάκες

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ