Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Πούτιν: Η επίθεση έχει καταστροφική επιρροή σε όλο το φάσμα των διεθνών σχέσεων- «Αναχαιτίστηκαν 71 από τους 103 πυραύλους Κρουζ», δηλώνει η Ρωσία

Καταδίκασε την συντονισμένη πυραυλική επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, η Μόσχα θα συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί το θέμα της επίθεσης.
«Ήταν μία πράξη επιθετική που θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν και πρόσθεσε:
«Η επίθεση αυτή έχει καταστροφική επιρροή σε όλο το φάσμα των διεθνών σχέσεων».

Αναχαιτίσεις

Ο στρατός της Ρωσίας ανέφερε ότι τα Συριακά αμυντικά συστήματα, που έχουν κατασκευαστεί από τη Ρωσία, αναχαίτισαν 71 από τους 103 πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Ο Στρατηγός, Σεργκέι Ρουντσκόι, υποστήριξε ότι από την
επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ενώ πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που είχαν σαν στόχο οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, υπέστησαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Όπως είπε, η Ρωσική αεράμυνα στη Συρία παρακολουθούσε στενά την επίθεση αλλά δεν αναχαίτισε κανέναν πύραυλο.

Ο Ρούντσκοι, είπε ότι ο Συριακός στρατός χρησιμοποίησε τα σοβιετικά οπλικά συστήματα αεράμυνας με υψηλή αποτελεσματικότητα, καταρρίπτοντας όλους τους πύραυλους που είχαν στόχο τις τέσσερις αεροπορικές βάσεις στη Συρία.


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ