Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Έναντι 535 εκατ. ευρώ μεταβιβάστηκε το 66% του ΔΕΣΦΑ

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε σήμερα ομόφωνα τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας των εταιρειών «Snam S.p.A.», «Enagás Internacional S.L.U.» και «Fluxys S.A.» ύψους 535 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ των ΕΛΠΕ επίσης αποδέχθηκε την ανωτέρω προσφορά.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε συμβατικά κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Για λογαριασμό του
ΤΑΙΠΕΔ ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι ενήργησαν η Alantra Greece Corporate Advisors S.A. και η Alpha Bank A.E. και ως νομικοί σύμβουλοι η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη και οι νομικές εταιρίες Clifford Chance LLP και Holman Fenwick Willan LLP.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΠΕ και του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισαν την αποδοχή της προσφοράς ύψους 535 εκατ. ευρώ για την πώληση ποσοστού 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή (ΔΕΣΦΑ).

Τα ΕΛΠΕ ως μέτοχος του 35% θα εισπράξουν από την πώληση 283,7 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε το ΔΣ των ΕΛΠΕ συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 14 Μαΐου 2018 για την έγκριση της ανωτέρω συναλλαγής, που απαιτείται κατά τον νόμο.

Σημειώνεται ότι, η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε διαδικασία έγκρισης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ