Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Καταρρέει η σκευωρία των χημικών της Συρίας

Το Μεγαλύτερο Κανάλι Ειδήσεων της Γερμανίας: «Πιθανότατα Πλαστή Επίθεση Χημικών στη Συρία». Νομική επιτροπή της γερμανικής βουλής καταδικάζει τον συμμαχικό βομβαρδισμό

Παλαιός ανταποκριτής ειδησεογραφικού προγράμματος του κρατικού γερμανικού καναλιού ZDF heute συγκλόνισε το ευρωπαϊκό ακροατήριό του κατά την διάρκεια ανταπόκρισής του από επιτόπια ανταπόκριση στη Συρία με μιαν ευθεία και έντιμη περιγραφή των διαπιστώσεων της έρευνάς του για τα συμβάντα στην Ντούμα. Ο βετεράνος ρεπόρτερ Uli Gack, «ανέκρινε» πολλούς αυτόπτες μάρτυρες της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης της 7ης Απριλίου και έκλεισε τις καταθέσεις τους με το συμπέρασμα: «Η χημική επίθεση στην Ντούμα ήταν πιθανότατα σκηνοθετημένη, πάρα πολλοί άνθρωποι εδώ μοιάζουν πολύ πεπεισμένοι.»

Προκύπτει ότι όλοι οι Σύροι κάτοικοι της περιοχής που
συνάντησε ο Γερμανός απεσταλμένος ρεπόρτερ διέψευσαν αμέσως τον ευρύτατα διαδεδομένο ισχυρισμό ότι η συριακή κυβέρνηση είχε βομβαρδίσει με χημικά αμάχους πολίτες, ισχυρισμό που οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και το Ισραήλ χρησιμοποίησαν σαν πρόσχημα για να εξαπολύσουν επίθεση πυραύλων στην Δαμασκό.

ZDF heute: « Ο κόσμος εξακολουθεί να προβληματίζεται με το εάν τα απαγορευμένα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην Ντούμα. Ο ανταποκριτής του ZDF, Uli Gack βρίσκεται στη Συρία για εμάς: ΄Ησουνα σήμερα σε ένα μεγάλο κέντρο προσφύγων και μίλησες με πολύ κόσμο. Τι άκουσες εκεί για την επίθεση;» Ο Gack απάντησε: «Η χημική επίθεση στην Ντούμα είναι πιθανότατα σκηνοθετημένη, πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί μοιάζουν πολύ πεπεισμένοι.»

Η γερμανική ανταπόκριση του ZDF συμπίπτει με την έρευνα του Βρετανού βετεράνου δημοσιογράφου Robert Fisk, του πρώτου Δυτικού δημοσιογράφου που πέτυχε να εισέλθει στην Ντούμα. Ο απεσταλμένος της βρετανικής Ιντεπέντεντ

Ρόμπερτ Φισκ μετέδωσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας: «Υπάρχει το πλήθος των ανθρώπων με τους οποίους συνομίλησα ανάμεσα στα ερείπια της πόλης, οι οποίοι μου είπαν πως δεν πίστεψαν ποτέ αυτές τις ιστορίες με χημικά –τις οποίες, όπως μου είπαν, διαδίδουν οι ένοπλες ομάδες ισλαμιστών.» 




Die Welt rätselt weiter, ob die geächteten #Chemiewaffen in #Duma eingesetzt wurden. ZDF-Korrespondent Uli Gack ist für uns in #Syrien - Sie waren heute in einem großen Flüchtlingscamp und haben mit vielen Leuten gesprochen - was haben Sie denn dort über den Angriff gehört? Sie waren heute in einem großen Flüchtlingscamp und haben mit vielen Leuten gesprochen - was haben Sie denn dort über den Angriff gehört?
9:11 PM - Apr 20, 2018


Το ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κρατικά δίκτυα της Γερμανίας, που χρηματοδοτείται εν μέρει από τους πολίτες και η εκπομπή Heute (σήμερα) είναι η ειδησεογραφική εκπομπή με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα σε όλη την Γερμανία.

Σύμφωνα με την ζωντανή ανταπόκριση ορισμένοι μάρτυρες είπαν στον ανταποκριτή ότι ισλαμιστές αντάρτες σκότωναν τα θύματά τους με χλωρίνη, κινηματογραφούσαν τις σκηνές και έπειτα κατήγγελλαν «χημική επίθεση του Άσαντ».

Ο ρεπόρτερ δεν επιχείρησε να λογοκρίνει αυτά που ομόφωνα άκουγε από κατοίκους της περιοχής που έλεγαν πως ήσαν παρόντες και μάρτυρες των όσων συνέβησαν.


Συνεχώς σαφέστερα φαίνεται πως οι αστυνομεύοντες τα μαζικά μίντια χάνουν το παιχνίδι, αφού τόσοι δημοφιλείς και αξιόπιστοι ρεπόρτερ και τηλεπαρουσιαστές παρουσίασαν αυτήν την εβδομάδα περιγραφές και μαρτυρίες που δημόσια αμφισβητούν το αφήγημα περί χημικής επίθεσης στην Συρία, με τον συμμαχικό των ΗΠΑ βομβαρδισμό ως συνέπεια.

Για παράδειγμα, μια πολύ γνωστή υπέρμαχος της αλλαγής καθεστώτος της Συρίας, συνεργάτης της Γκάρντιαν, η ΄Εμμα Μπιλς, που συχνά παπαγαλίζει ότι τις λένε οι Τζιχαντιστές, μετά την ανταπόκριση-βόμβα του Ρόμπερτ Φισκ, γράφει στο Τουίτερ ότι οι αναγνώστες της την βομβαρδίζουν με μηνύματα πως τα έχουν χαμένα και θρηνολογεί πως «είναι σπαρακτικό να βλέπεις σε ποιο βαθμό η παραπληροφόρηση έχει επικρατήσει.»


Εν τω μεταξύ, σχεδόν ταυτόχρονα με το «ανατρεπτικό» ρεπορτάζ της γερμανική τηλεόρασης από την Ντούμα, νομικοί της Μπούντεσταγκ (γερμανικής βουλής) εξέδωσαν μια νομική γνωμάτευση για τον υπό αμερικανική ηγεσία βομβαρδισμό της Συρίας. Την έκθεση της νομικής υπηρεσίας του γερμανικού κοινοβουλίου είχε ζητήσει το κόμμα της αριστεράς Die Linke, μετά την επίθεση πυραύλων στην Δαμασκό.

Η γνωμάτευση, όπως μεταδόθηκε από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει:

«Η χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον κράτους ως τιμωρία του για την παραβίαση μιας διεθνούς συμβάσεως αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που απαγορεύει την χρήση βίας.»

Η νομική γνωμάτευση επίσης αποφαίνεται ότι «δεν είναι πειστικός» ο ισχυρισμός περί χημικής επίθεσης, στον οποίο στηρίχθηκε ο βομβαρδισμός της Συρίας με αμερικανικούς, βρετανικού και γαλλικούς πυραύλους, με την υποστήριξη (αλλά όχι την γερμανική στρατιωτική συμμετοχή) της Γερμανίας.



*Πηγή: Zero Hedge 21-4-18 – Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ