Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ρώσοι στρατιώτες ανακάλυψαν χημικό εργαστήριο των τρομοκρατών στη Συριακή Δούμα

© AFP 2018 / Λουάι Μπεσχάρα
Αξιωματούχοι της Ρωσικής στρατιωτικής Αστυνομίας στην πόλη της Δούμα της Συρίας. Φωτογραφία αρχείου
MOSCOW, 17 Απριλίου - RIA Novosti. Οι Ρώσοι στρατιώτες βρήκαν στη Συριακή Δούμα αποθήκη ουσιών που είχε τα απαραίτητα για την παραγωγή χημικών όπλων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι "Zvezda" [1].

"Οι ανιχνεύσιμες ουσίες, όπως η θειοδιγλυκόλη, η διαιθανολαμίνη, χρειάζονται για την παραγωγή θειούχων και αζωτούχων μουστάρδων". Επιπλέον, βρέθηκε ένα μπαλόνι χλωρίου στην αποθήκη, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποίησαν οι μαχητές για τη δημιουργία της αναπαραγόμενης ψεύτικης ιστορίας ", λέει η δήλωση, σημειώνοντας ότι η αποθήκη βρέθηκε στο υπόγειο ενός κτιρίου κατοικιών.

Ο Ροντιόντοφ, ειδικός των στρατευμάτων του (RCBZ) (nuclear biolgical and chemical protection) , είπε ότι το εργαστήριο χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες, όταν η πόλη ήταν υπό την εξουσία τους. Στην
τοποθεσία βρέθηκαν επίσης "αρχεία με χημικούς τύπους και υπολογισμούς των αναλογιών."
Τα στοιχεία που βρέθηκαν μελετώνται από τους Ρώσους εμπειρογνώμονες.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο Συριακός στρατός βρήκε μια κρυμμένη μάζα στο χωριό Aftris στην Ανατολική Ghuta με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την δημιουργία δηλητηριωδών ουσιών.

Η επίθεση στην Συρία

Την νύχτα του Σαββάτου οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία, κατηγορώντας τη Δαμασκό για τη χρήση χημικών όπλων στην πόλη η Δούμα, εξαπέλυσαν πάνω από εκατό πυραύλους στην επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Οι περισσότεροι από τους πυραύλους καταστράφηκαν από το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Συρίας.
Τρία άτομα τραυματίστηκαν. Οι επιθέσεις προκλήθηκαν πριν από την έναρξη της αποστολής του ΟΑΧΟ, η οποία έφθασε την Τρίτη στην Ανατολική Ghuta.

Νωρίτερα, εμπειρογνώμονες από το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση των αντιμαχομένων Μερών επισκέφθηκαν το χώρο του φερόμενου περιστατικού και δεν βρήκαν ίχνη τοξινών.
Στα τοπικά νοσοκομεία, σύμφωνα με το Ρωσικό κέντρο για την Συμφιλίωση αντιμαχομένων μερών , δεν υπήρχαν ασθενείς με χαρακτηριστικά συμπτώματα τοξικών παραγόντων.

Ταυτόχρονα, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υπέβαλε αποδεικτικά στοιχεία ότι η "χημική επίθεση " στη Δούμα ήταν μια θεατρική παράσταση. Η στρατιωτική υπηρεσία δήλωσε επίσης ότι συμμετείχαν οι Βρετανικές ειδικές υπηρεσίες.

Αργότερα, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον OAXO, Αλέξανδρος Shulgin, ανέφερε το ίδιο.

Η εξέλιξη της κατάστασης - στο ειδικό έργο RIA Novosti "Ο πόλεμος στη Συρία [2]" >>


References

↑ "Звезда"
( https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201804171705-oe9u.htm )
↑ Война в Сирии
( http://ria.ru/syria/ )

https://ria.ru/

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ