Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Γεμίζει η Ελλάδα μαντίλες.


Ο ΒΙΤΣΑΣ είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 «το 2018 υπάρχει μια αντιστροφή της κατάστασης δεν έχει να κάνει με το 2015 αλλά το πρώτο τρίμηνο στα νησιά είχαμε αύξηση 33% σε σχέση με το 2017, ενώ ειδικά από τον Απρίλιο είχαμε ακόμα μεγαλύτερες ροές της τάξης των 150-200 ατόμων την ημέρα».

«Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι αυξάνονται οι ροές και στον Έβρο. Ο φράχτης υπάρχει αλλά και τότε που κατασκευάστηκε έλεγα ότι δεν λύνει κανένα ζήτημα αλλά αλλάζει την κατεύθυνση των ροών.
Έχουμε τριπλασιασμό των ροών σε σχέση με το 2017» περίγραψε την κατάσταση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επανερχόμενος στο θέμα των νησιών έκανε λόγο για
«δύσκολη» κατάσταση καθώς, όπως είπε, μόνο στο σύνολο της Μυτιλήνης υπάρχουν 8.000 λαθρομετανάστες.

«Όχι» στους περιορισμούς των μετακινήσεων των αιτούντων άσυλο, στα έξι νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ακυρώνοντας ως αναιτιολόγητη την απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου με την οποία είχαν τεθεί από τον Μάρτιο του 2016 σε καθεστώς περιορισμού στα hot spots, έως ότου εξεταστεί η αίτησή τους. Όσοι «πρόσφυγες» υπέβαλαν αίτηση χορήγησης ασύλου χθες (παραμονή της δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ, καλύπτονται από την ισχύ της και θα μπορούν να μετακινούνται εντός της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς μέχρι να εκδοθεί η διοικητική απόφαση για το άσυλο τους.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ