Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ισραήλ: Εν ψυχρώ «εκτέλεση» 15χρονου Παλαιστίνιου

Το γεγονός ότι ένα 15χρονο αγόρι από τη Γάζα ήταν άοπλο και μακρυά από τους συνοριακούς φράκτες, δεν εμπόδισε τους Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές να το πυροβολήσουν δήλωσε ένας μάρτυρας που βιντεοσκόπησε το γεγονός, ενώ οι θρηνούντες γονείς αποκάλεσαν τη δολοφονία του γιου τους «εκτέλεση».

Ο Mohammed Ayoub πυροβολήθηκε από έναν ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή την Παρασκευή, καθώς οι διαδηλώσεις κατά μήκος των ισχυρά οχυρωμένων ισραηλινών συνόρων με τη Γάζα μπήκαν στην
τέταρτη εβδομάδα. Η αποκαλούμενη διαμαρτυρία «Πορεία της Επιστροφής» διοργανώνεται ως ύστατο απέλπιδο παλαιστινιακό αίτημα επιστροφής των πρώην κατοικιών τους, που κατάσχεσε το Ισραήλ το 1948. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, χιλιάδες διαδηλωτές έχουν μέχρι στιγμής τραυματιστεί — και σχεδόν 40 σκοτώθηκαν — καθώς οι κανονισμοί συμπλοκής επιτρέπουν στην Ισραηλινή Άμυνα (IDF) να ανοίξει πυρ εναντίον οποιουδήποτε διαδηλωτή που θεωρεί επικίνδυνο.

Το στιγμιότυπο που ο Ayoub χτυπήθηκε «με μια εκρηκτική σφαίρα στο κεφάλι» βιντεοσκοπήθηκε από έναν τοπικό κάμεραμαν τον Abdul Hakim Abu Riyash, ο οποίος δήλωσε ότι ο έφηβος δεν βρέθηκε ποτέ κοντά στην πρώτη γραμμή και μάλλον «μακριά από το ισραηλινό φράχτη — περίπου 200–300 μέτρα».

«Δεν αποτελούσε απειλή για τον ισραηλινό στρατό και δεν έκανε καμία κίνηση που να μπορεί να θεωρηθεί απειλή», είπε ο εικονολήπτης, υπογραμμίζοντας ότι ο 15χρονος «συμμετείχε στην πορεία όπως όλοι οι άλλοι».

«Δεν έφερε κανένα είδος όπλου — ούτε πέτρα, ούτε σφεντόνα, που αποδεικνύει το βίντεό μου», είπε ο Riyash.




ΠΗΓΗ rt.com
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ