Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

"Η πρόκληση των τρομοκρατών". Τι πραγματικά συνέβη στην Duma

© REUTERS / Αλί Χασίσιου
Συριακή Αστυνομία στην Δούμα της Συρίας. 16 Απριλίου 2018. Φωτογραφία αρχείου

MOSCOW, 18 Απριλίου (RIA Novosti),  Anton Lisitsyn. Το Αμερικανικό κανάλι One America News Network ανέφερε ότι οι δημοσιογράφοι του δεν βρήκαν στοιχεία την  χημική επίθεση στη Συριακή Δούμα.  Η εντυπωσιακή έκθεση, ωστόσο, δεν είχε μεγάλη επίδραση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία είχαν  ήδη ορίσει τους δράστες και έκαναν επίθεση με πυραύλους στη Συρία.
Οι άλλες εκδοχές στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι δεν εξετάζονται Το  RIA Novosti κατάλαβε  γιατί υπάρχουν τόσες κατηγορίες για τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών στη Μέση Ανατολή.

 "Κανείς δεν είδε ή άκουσε τίποτα" 

Τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, ο δημοσιογράφος  του OAN  Pearson Sharpe στις ειδήσεις που
μεταδόθηκαν  για περίπου δέκα λεπτά περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το τηλεοπτικό  συνεργείο επισκέφθηκε την Δούμα στην Συρία.

Εκεί, όπου υποτίθεται ότι υπήρχε χημική επίθεση, τους δημοσιογράφους μετέφεραν οι  εκπρόσωποι  της Συριακής κυβέρνησης. Οι Αμερικανοί μίλησαν με τους ντόπιους, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, όπου, σύμφωνα με τους ακτιβιστές των Λευκών Κρανών, τα θύματα μεταφέρθηκαν εκεί. «Μίλησα με δεκάδες κάτοικους από όλο αυτό το τετράγωνο και τα διπλανά  από τον τόπο όπου, προφανώς, έγινε  η επίθεση  κανένας  από αυτούς δεν είχε δει τίποτα και δεν είχε ακούσει τίποτα  ..» -είπε ο  Sharpe .

Διευκρίνισε  ότι οι ερωτήσεις τέθηκαν σε  τριάντα ή σαράντα κατοίκους και ότι ο πληθυσμός δεν πιστεύει ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν χημικά όπλα" Μου είπαν ότι πρόκειται για πρόκληση των τρομοκρατών  οι οποίοι κατέλαβαν την πόλη ", δήλωσε ο Sharpe, με σκοπό να προκαλέσουν  τις επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων στο στρατό της Συρίας,

Ο  δημοσιογράφος ανέφερε επίσης την περίεργη συμπεριφορά των επιθεωρητών, προφανώς από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. "Υπάρχουν δύο αντιφατικά αποδεικτικά στοιχεία: ένας γιατρός είπε ότι οι επιθεωρητές πέρασαν  από το νοσοκομείο, αλλά  δεν πήραν δείγματα, κοίταξαν το προσωπικό και έφυγαν". Ο διευθύνων γιατρός  λέει ότι δεν είδε καθόλου επιθεωρητές ", δήλωσε ο δημοσιογράφος "




© One America News Network
Η έρευνα του OAN δεν ανακάλυψε στοιχεία για χημική επίθεση στη Συρία",

 Την νύχτα της 14ης Απριλίου, οι ΗΠΑ η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία έπληξαν δομές  στη Συρία. Ο λόγος για αυτό ήταν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στην πόλη της Δούμας. Στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι, η ευθύνη γι 'αυτό ανατέθηκε στον κυβερνητικό στρατό.


"Ένα  όμορφο  και αναποτελεσματικό κτύπημα"

 Σύμφωνα με τον οριενταλιστή , τον καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Επιστημών, Γκριγκόρι Λουκιανόφ, το περιστατικό στη Δούμα, όπως και η πυραυλική επίθεση  που ακολούθησε, είναι μόνο ένα από τα επεισόδια του πολιτικού παιχνιδιού στη Συρία. "Δεν υπάρχει πραγματική ζημιά για την   στρατιωτική υποδομή, αλλά αυτό το όμορφο και αναποτελεσματικό χτύπημα επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να σώσει  το πρόσωπό της πριν από την αποχώρηση στρατιωτικών της  δυνάμεων από το έδαφος της Βόρειας Συρίας". Η επίσημη Ουάσινγκτον δήλωσε επανειλημμένα πριν τεθεί στην εξουσία ο Trump και μετά: ότι η  Αμερικανική παρουσία στη Μέση Ανατολή θα πρέπει να περιοριστεί. Μπορεί να υπάρχει  μόνο βασιζόμενη  σε εταίρους και στους συμμάχους της : την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ », ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.

Η όλη ιστορία που  που πιθανότατα ξεκίνησε από τη Βρετανία, χρησιμεύει ως εκτροπή: αφενός, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να συνεχίσουν τον αγώνα εναντίον του Assad και, αφετέρου, η επίδραση  από την αλλαγή της στρατηγικής   της Ουάσινγκτον θα παραμείνει η ίδια. Συνεπής μείωση του κόστους και πραγματική παρουσία στην περιοχή.

 Η ιστορία των χημικών όπλων είναι τεχνητή, στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης έχει σημασία και όχι στο πεδίο της μάχης. Όπως ο Γάλλος φιλόσοφος του Baudrillard έγραψε για τον πόλεμο Ιράκ: υπήρξε πόλεμος; "- λέει ο Λουκιανόφ.

 Και πρόσθεσε ότι "από την άποψη της κοινής λογικής, η Δαμασκός δεν χρειάζοταν  να χρησιμοποιήσει  χημικά όπλα, ειδικά μιά  ημέρα πριν από την οριστική απόσυρση των βασικών δυνάμεων" Jays al-Islam "(ο ισλαμιστικός συνασπισμός των ανταρτών). . "Το ίχνος που ακολουθεί τα Λευκά κράνη δείχνει τη συμμετοχή των Βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών στη διοργάνωση αυτού του περιστατικού", λέει ο εμπειρογνώμονας στην πόλη Δούμα της Συρίας, 16 Απριλίου 2018



© REUTERS / Αλί Χασίσιου
Στην πόλη του Δούμα, στη Συρία. 16 Απριλίου 2018 


Ιστορικό των κατηγοριών

 Οι κατηγορίες για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ακουγόταν πριν. Και όλες οι έρευνες τελείωσαν άκαρπες.
Η σημερινή κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια με πριν από ένα χρόνο. "Στις 4 Απριλίου, ως αποτέλεσμα μιας από τις χειρότερες χημικές βομβιστικές επιθέσεις στην ιστορία της Συρίας, η βόρεια περιοχή που ελέγχεται από τους επαναστάτες μετατράπηκε σε ζώνη τοξικής βλάβης, η οποία προκάλεσε διεθνή οργή για την αυξανόμενη ατιμωρησία της κυβέρνησης", γράφουν οι New York Times.

Ακολούθησε η αναμενόμενη αντίδραση των ΗΠΑ. Τ

α αντιτορπιλικά  του Αμερικανικού στόλου εκτόξευσαν 59 πυραύλους cruise "Tomahawk" στη αεροπορική βάση της Συρίας Shayrat. Ήταν από αυτό το αεροδρόμιο, όπως ισχυρίστηκε η Ουάσιγκτον, που τα αεροπλάνα με χημικά όπλα είχαν απογειωθεί.




© RIA Novosti / Mikhail Voskresensky
Οι συνέπειες της Αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης στην αεροπορική βάση στη Συρία. 7 Απριλίου 2017 

Η Μικτή Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών και ο ΟΑΧΟ έριξε όλη την ευθύνη στη Δαμασκό. Υποτίθεται ότι εφαρμόστηκε το sarin. Όλα τα ίδια τα "Λευκά Κράνη" παρείχαν μια εικόνα από τη σκηνή - με τα παιδιά που έλαβαν ιατρική βοήθεια. Η Σουηδική μη κυβερνητική οργάνωση γιατροί για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε αμέσως ότι τα στελέχη ήταν ψευδεπίγραφα.

 Συγκεκριμένα, οι ειδικοί επέστησαν την προσοχή στο πώς η βελόνα μιας σύριγγας εγχύεται στην καρδιά ενός  παιδιού, αλλά δεν  πιέζεται το έμβολο – σημαίνει ότι δεν γίνεται  ένεση. Οι γιατροί εξήγησαν: το αγόρι στο βίντεο "θα μπορούσε να πεθάνει από τη διαδικασία της ένεσης." Όπως αναφέρθηκε από τους «γιατρούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφερόμενοι στη γνώμη των ειδικών, οι εικόνες που καταγράφηκαν στο βίντεο είναι περισσότερο σαν θύματα όχι από δηλητηρίαση αερίων αλλά από  υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Στη συνέχεια, η Μόσχα υπέβαλε στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων στοιχεία από τα οποία προέκυψε το περιστατικό στην επαρχία Idlib. Όπως ανέφεραν οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες, στη φωτογραφία, στους μαθητές που είχαν υποστεί την δηλητηρίαση οι κόρες των ματιών τους είχαν διασταλεί , ενώ στους μαθητές που θα είχαν  προσβληθεί από το sarin, θα έπρεπε να είχαν συρρικνωθεί από τον πόνο.

 Επιπλέον, η τρύπα  που σχηματίστηκε στο έδαφος σαφώς ήταν  από την έκρηξη ενός πυρομαχικού εδάφους και όχι από μια αεροπορική βόμβα. Τον Αύγουστο του 2016, τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν μια έρευνα σχετικά με τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών στην περιοχή του Χαλεπίου, η οποία στη συνέχεια ελέγχονταν από ισλαμιστές. Η Δαμασκός κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε όπλα μαζικής καταστροφής  από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Συριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι η χημική επίθεση έγινε από τρομοκράτες. Η χημική επίθεση στη Ghuta  αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης τον Αύγουστο του 2013. Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία κατηγόρησαν  τη Δαμασκό. Οι συριακές αρχές ισχυρίστηκαν ότι αυτό ήταν το έργο των μαχητών της αντιπολίτευσης.

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε τις εκθέσεις για τη χρήση του σαρίν και το θάνατο αρκετών εκατοντάδων πολιτών. Αλλά η έρευνα δεν οδήγησε σε τίποτα.

Οι εμπειρογνώμονες και στη συνέχεια ήταν σκεπτικοί για τα "αποδεικτικά στοιχεία" που παρουσιάστηκαν. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένη, επειδή οι άνθρωποι που τους βοηθούν, δεν φορούν  προστατευτική ενδυμασία και δεν έχουν  αναπνευστήρες», - δήλωσε, για παράδειγμα, στο  Bi-bi-Ci για  πλάνα από την σκηνή η διευθύντρια  του Φινλανδικού Ινστιτούτου   για την επαλήθευση της Σύμβασης των χημικών όπλων Paula Vanninen.

 Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, η Δαμασκός πληροφόρησε ότι οι ισλαμιστές χρησιμοποίησαν ρουκέτες  με δηλητηριώδη ουσία στο βομβαρδισμό της επαρχίας του Χαλέπι   Khan el-Asal. Αναφέρθηκαν περίπου 25 νεκροί, κυρίως στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού.


https://ria.ru

πηγή

Το βίντεο:


OAN Investigation Finds No Evidence of Chemical Weapon Attack in Syria


One America News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ