Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Δυτικά ΜΜΕ: Λάσπη κατά Όρμπαν …ύμνοι υπέρ Σόρος

Οι συστημικοί κονδυλοφόροι έχουν λάβει εντολή να προχωρήσουν σε επίθεση κατά μέτωπον — λασπολογίας κατά του επανεκλεγέντα πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ενώ αντιθέτως η παρουσίαση του αδίστακτου κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και ιερή ευλάβεια, που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να παρομοιαστεί με «αγιοποίηση». Ο κοινός τους στόχος είναι: Ό,τι δεν συμφωνεί με την ατζέντα των τοκογλύφων πρέπει να αφανιστεί…

Πριν πέντε μέρες (13.04.2014) το ελληνόφωνο ιστολόγιο “iefimerida” δημοσίευσε ένα ανυπόγραφο άρθρο, πράγμα που σημαίνει ότι προέρχεται από τη «σύνταξη» και άρα αντιπροσωπεύει εν συνόλω τις πεποιθήσεις και τους
ιδεολογικοπολιτικούς προσανατολισμούς του ανθρωπίνου δυναμικού του.

http://www.iefimerida.gr/news/409279/tzortz-soros-pos-o-viktor-ormpan-ton-hrisimopoiise-gia-na-kerdisei-tis-ekloges
Πηγή: iefimerida.gr


Ήδη η λάσπη ξεκινά από τον υβριστικό υπέρτιτλο: «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ». Εν συνεχεία ακολουθεί ο παραπλανητικός τίτλος: «Τζορτζ Σόρος, πώς ο Βίκτορ Ορμπάν τον χρησιμοποίησε για να κερδίσει τις εκλογές», αφήνει στον αναγνώστη την εντύπωση, από την πρώτη-σύντομη ανάγνωση, ότι ο Σόρος βοήθησε τον Όρμπαν να εκλεγεί κι εκείνος αντί να ευχαριστήσει τον «ευεργέτη» του, τον «χρησιμοποίησε» στυγνά, κέρδισε τις εκλογές, και ξεκίνησε άμεσα τον πόλεμο εναντίον του. Δηλαδή αφήνει κατά κάποιο τρόπο να εννοηθεί ότι κι ο «αχάριστος» Όρμπαν δεν είναι τίποτ’ άλλο από ένα από τα «παραστρατημένα» «παιδιά» του πολιτικού «σωλήνα-φυτωρίου» του γνωστού και μη εξαιρετέου «καλοκάγαθου» δισεκατομμυριούχου.


Η πρώτη παράγραφος, την οποία και διαβάζουν οι περισσότεροι αναγνώστες, βρίθει από αρνητικά κοσμητικά επίθετα για τον Όρμπαν σε αντίθεση με τα θετικά για τον Σόρος. «…Ο ακραίος πρωθυπουργός», ο «γνωστός λαϊκιστής έκανε αποδιοπομπαίο τράγο τον εκατομμυριούχο φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος για να κερδίσει ψήφους».


Αν καταφέρετε να διαβάσετε ολόκληρο το μακροσκελές δακρύβρεχτο άρθρο-παραλήρημα (με ένα μακροσκελές κείμενο ο αρθρογράφος προσπαθεί να πείσει τον αναγνώστη ότι υπάρχουν άπειρα επιχειρήματα που τον «δικαιώνουν») θα νιώσετε στο τέλος μία αντιπάθεια για τον Όρμπαν, ενώ θα σας κυριεύσει μία λύπη για το «μαρτύριο» που «τραβά» ο Σόρος από τον «απάνθρωπο» «ηγέτη ενός μαφιόζικου κράτους*».


Βλέπετε πόσο καλά γνωρίζουν την τέχνη της προπαγάνδας και πόσο εύκολα μπορούν να εξυψώσουν …αλλά και να καταβαραθρώσουν πρόσωπα και πράγματα κατά παραγγελία;


Γι’ αυτό το λόγο να διασταυρώνεται πάντοτε τις πληροφορίες που λαμβάνεται καθημερινά και να τις εξετάζετε. Μην πιστεύετε σε ό,τι σας σερβίρουν. Το κάνουν για να σας ελέγχουν και για να σας κατευθύνουν ευκολότερα εκεί που θέλουν.




* Ο Σόρος σε συνέντευξη που έδωσε τον Οκτώβριο του 2017 στους Financial Times, ζητάει από τις άλλες χώρες της ΕΕ να αντιδράσουν με μεγαλύτερη αυστηρότητα απέναντι στον Βίκτορ Ορμπάν, τον οποίο χαρακτηρίζει «ηγέτη ενός μαφιόζικου κράτους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ