Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Τα δυτικά ΜΜΕ αμφισβητούν τώρα τη «χημική» επίθεση στην Ντούμα


Τώρα οι γιατροί λένε στα αμερικανικά, γαλλικά, γερμανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι χημική επίθεση δεν συνέβη ποτέ στην ανατολική Γκούτα.

Tο ένα μετά το άλλο τα mainstream media της Δύσης αρχίζουν να ανασκευάζουν τα όσα έγραφαν για την υποτιθέμενη χημική επίθεση στη Συρία που κατήγγειλε η αμφιλεγόμενη ομάδα διάσωσης «Λευκά Κράνη» στις 7 Απριλίου. Πρώτο το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και αμέσως μετά ο βρετανικός «Independent» από το στόμα μάλιστα του καταξιωμένου πολεμικού ανταποκριτή Ρόμπερτ Φισκ, που βρέθηκε στην Ντούμα.

Τώρα οι γιατροί λένε στα αμερικανικά, γαλλικά, γερμανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι χημική επίθεση δεν συνέβη ποτέ στην
ανατολική Γκούτα.



Από το δίκτυο «One America News Network» o Pearson Sharp επισκέφθηκε την Ντούμα έξω από τη συριακή πρωτεύουσα της Δαμασκού, αναζητώντας στοιχεία της χημικής επίθεσης. Ωστόσο, όλοι οι κάτοικοι εκεί αρνούνταν τους ισχυρισμούς μιας τέτοιας επίθεσης και έλεγαν πως η καταγγελία έγινε για να βοηθήσει να διαφύγουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες.

«Αυτή είναι η ιστορία της ερειπωμένης από τους βομβαρδισμούς πόλης Ντούμα, και της υπόγειας κλινικής “Point 200”, εικόνες από την οποία επέτρεψαν σε τρία από τα ισχυρότερα κράτη να βομβαρδίσουν την Συρία την περασμένη εβδομάδα» γράφει στον «Independent» ο Ρόμπερτ Φισκ.

«Ο 58χρονος γιατρός Assim Rahaibani, φορώντας πράσινη ιατρική μπλούζα, με φιλικό τρόπο με διαβεβαίωσε πως «η βιντεοταινία με το ‘αέριο’ που τρομοκράτησε τον κόσμο ήταν αυθεντική. Οι  ασθενείς, όμως, είχαν προσβληθεί όχι από κάποιο άλλο αέριο, αλλά από έλλειψη οξυγόνου ζώντας σε τούνελ γεμάτα σκουπίδια και ανήλιαγα υπόγεια γεμάτα από τις σκόνες που δημιουργούσαν οι αδυσώπητοι βομβαρδισμοί».

Το video που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο είναι αυθεντικό, όπως επιβεβαιώνει ο γιατρός στον Ρόμπερτ Φισκ, όμως οι άνθρωποι έπασχαν μόνο από υποξία. Ενώ ο γιατρός και οι νοσηλευτές περιέθαλπαν τους ασθενείς στην υπόγεια κλινική τους, κάποιο μέλος της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» φώναξε από την είσοδο ότι πρόκειται για χημικά όπλα και τότε ξεκίνησε ο πανικός.

Οι άνθρωποι άρχισαν να ρίχνουν ο ένας στον άλλο νερό και εκείνη τη στιγμή είναι που γυρίστηκε το εν λόγω video.

«Μιλώντας καλά αγγλικά αναφέρθηκε δύο φορές» –γράφει ο Φισκ- «στους τζιχαντιστές οπλοφόρους του “Στρατού του Ισλάμ” Jaish el-Islam στη Ντούμα, ως “τρομοκράτες” -λέξη που χρησιμοποιεί και το καθεστώς αλλά και οι περισσότεροι στη Συρία. Άκουσα καλά; Ποια από τις απόψεις λοιπόν για  τα γεγονότα να πιστέψω;»



«Οι αναγνώστες θα πρέπει να καταλάβουν» –γράφει ο Φισκ- πως δεν είναι αυτή η μόνη ιστορία στην Ντούμα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τους οποίους μίλησα ανάμεσα στα ερείπια, που «ουδέποτε πίστεψαν στις ιστορίες με τα αέρια και τις απέδιδαν στις ένοπλες ισλαμικές ομάδες τζιχαντιστών που είχαν καταλάβει και ζούσαν στα σπίτια τους, μέχρι να απελευθερωθούν από τις κυβερνητικές δυνάμεις τον Απρίλιο».

Στο μεταξύ ρεπορτάζ που προβλήθηκε από το γερμανικό κανάλι «RTL» ανέφερε ότι είναι ασαφές αν η επίθεση έγινε καθόλου, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους ντόπιους τους είπαν στην κάμερα ότι δεν μυρίζουν καθόλου χημικά, θυμούνται μια «παράξενη μυρωδιά» και μόνο ένας άνθρωπος, που δεν ήθελε να δείξει το πρόσωπό του, επέμεινε ότι υπήρχε μια «μυρωδιά χλωρίνης».

Ωστόσο, ένας τοπικός γιατρός είπε στο ίδιο κανάλι: «εκείνο το Σάββατο, πριν από μία εβδομάδα, αντιμετωπίσαμε άτομα με προβλήματα αναπνοής, αλλά δηλητηρίαση με χλωρίνη ή αέριο – όχι, αυτά είναι διαφορετικά συμπτώματα».

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που ρωτήθηκαν από το ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξαν αναφορές ασθενών που παρουσίασαν συμπτώματα χημικής δηλητηρίασης στη Ντούμα κατά τη διάρκεια του χρονικού πλαισίου της φερόμενης επίθεσης με χημικά.

Οι αναφορές των γαλλικών και βρετανικών μέσων ενημέρωσης φαίνεται να έρχονται, τώρα, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Παρισιού και του Λονδίνου, από όπου οι ηγέτες Μακρόν και Μέι δήλωναν ότι αναμφίβολα η χημική επίθεση έγινε και ότι ο Άσαντ ήταν υπεύθυνος.

Υ.Γ. Τα Δυτικά ΜΜΕ, πλήρως ελεγχόμενα από τα αμερικάνικα συμφέροντα, έχουν χάσει προ πολλού την αξιοπιστία τους, και έχει ανέβει πολύ στην εκτίμηση των πολιτών της Δύσης η ενημέρωση του διαδικτύου. Ιδίως στον πόλεμο της Συρίας και της Λιβύης τα ΜΜΕ έγιναν το ισχυρότερο εργαλείο του ΝΑΤΟ.



ΠΗΓΗ INSIDE OUT BORDER
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ