Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Η συνταγή του νευροπαραλυτικού στοιχείου ΒΖ, στο οποίο εκτέθηκε ο Σκριπάλ, βρισκόταν στο στρατό των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Ο κατεσπευσμένος βομβαρδισμός της Συρίας, από τις ΗΠΑ , Βρετανία και Γαλλία, πρόλαβε τον έλεγχο και το πόρισμα της αρμόδιας διεθνούς ανακριτικής αρχής, που θα έφθανε λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, στην Γκούτα, τόπο του υποτιθέμενου εγκλήματος της χρήσης χημικών εναντίον αμάχων από το «καθεστώς ΄Ασαντ». Εκεί το υπεύθυνο κι αξιόπιστο πόρισμα και η αλήθεια μπορούσαν να ταφούν κάτω από σωρούς ερειπίων, μετά την -χωρίς δίκη- εκτέλεση της ποινής.
Αλλά τα πράγματα στραβώνουν πολύ άσχημα σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, στο άλλο, το «ρωσικό έγκλημα» του Σώλσμπερυ της Αγγλίας, με την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σκρίπαλ και της κόρης του, την 1η Μαρτίου. με το «ρωσικό τοξικό παρασκεύασμα Νόβιτσοκ».

Κατά τις αλληλοδιάδοχες βρετανικές δηλώσεις ανακοινώσεις και
τις εναλλασσόμενες εκδοχές αυτού του αξιοθρήνητου σήριαλ κινουμένων γελοιογραφιών, το όπλο του εγκλήματος ήταν ένα δραστικότατο, στρατιωτικής χρήσεως, νευροτοξικό παρασκεύασμα, που παρήγαγε μόνο η Ρωσία και η χρήση του οποίου τεκμηρίωνε την ενοχή της.

Σ’ αυτήν την ετυμηγορία κατέληξε και διακήρυξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέϊ από την επομένη ουσιαστικά του εγκλήματος, τα θύματα του οποίου «ήσαν σε κώμα, είχαν υποστεί ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες και δεν αναμενόταν να ανανήψουν»... Τα τραγικά αποτελέσματα της δράσης αυτού του τρομακτικού χημικού όπλου εκδηλώθηκαν, στην περίπτωσή τους, τέσσερεις ώρες τουλάχιστον μετά την εισπνοή ή επαφή (;) και μετά ένα γεύμα σε εστιατόριο και περίπατο σε πάρκο -οκτώ χιλιόμετρα από το βρετανικό στρατιωτικό κέντρο ερευνών χημικού πολέμου… (Τώρα τα θύματα χαίρουν άκρας υγείας, αλλά «φιλοξενούνται κάπου» και υπό φρούρηση, για λόγους ασφαλείας, απρόσιτοι και σε συγγενή τους που ζήτησε να τους επισκεφθεί αλλά δεν της δίνουν βίζα. Επανειλημμένα, εξ άλλου, αιτήματα του ρωσικού προξενείου να τους επισκεφθεί ήδη από το νοσοκομείο, ως Ρώσους πολίτες θύματα επίθεσης σε ξένη χώρα, απορρίφθηκαν, κατά παραβίαση διεθνών συμβάσεων.)

Αλλά το επίμαχο νευροτοξικό παρασκεύασμα, δείγμα του οποίου μάταια ζητούσε η ρωσική κυβέρνηση, η στριμωγμένη βρετανική εξουσία αναγκάσθηκε τελικά να παραδώσει στον Διεθνή Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων προς ανάλυση και πραγματογνωμοσύνη. Το έκανε φυσικά κατόπιν εορτής , μετά την ανάφλεξη της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης του Μεγάλου και μικρότερων συμμάχων της, την απέλαση 150 Ρώσων διπλωματών και την δημιουργία κλίματος υστερικής αγανάκτησης των ευαίσθητων σ΄αυτά ΜΜΕ, πρόσφορου και για την «υποδοχή» της «νέας χημικής επίθεσης του δικτάτορα ΄Ασαντ κατά του λαού του» - που κατά την καταγγελία του Σεργκέι Λαβρώφ σκηνοθέτησαν Βρετανοί πράκτορες.

Η αρμόδια επιτροπή ερεύνης του Διεθνούς Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων ανακοίνωσε προχθές το πόρισμα της, αν και σε με ιδιάζουσα σεμνότυφη λακωνικότητα. Επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο περί τοξικής ουσίας αγνώστου προελεύσεως. Ούτε Νόβιτσοκ ούτε Ρωσία στην ανακοίνωσή της. Αλλά το ανεξάρτητο ελβετικό επιστημονικό κέντρο, το οποίο πραγματοποίησε την ανάλυση του δείγματος, κατά παραγγελία της επιτροπής του οργανισμού, υπήρξε σαφέστερο.


΄Όπως ανακοίνωσε χθες ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρώφ και μετέδωσε το ρωσικά κανάλι Ρ.Τ. Το ελβετικό κέντρο χημικών ερευνών διαπίστωσε ότι  ο Ρώσος διπλός πράκτορα Σκρίπαλ και η κόρη του δηλητηριάστηκαν από τοξίνη γνωστή ως  3-Quinuclidinylbenzilate ή BZ..Η οποία- όπως υπογραμμίζει το αμερικανικό πρακτορείο Zero-Hedge-«ουδέποτε παρήχθη στην Ρωσία, αλλά  ήταν στην υπηρεσία των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ».


 Το ελβετικό κέντρο έστειλε τα πορίσματά του στον Διεθνή Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Οπλων.


Ωστόσο-πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός- ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ, που έχει επιφορτιστεί με την επαγρύπνηση κατά των χημικών όπλων, ανακοίνωσε την φόρμουλα σύνθεσης του χημικού παρασκευάσματος, χωρίς να αναφέρει τα άλλα στοιχεία που περιλαμβάνει η ελβετική έκθεση. Ο Σεργκέι Λαβρώφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα ζητήσει από τον οργανισμό τους λόγους αυτής της παράλειψης.


Ο Ρώσος υπουργός υπενθύμισε πως το Λονδίνο είχε αρνηθεί να απαντήσει σε δεκάδες «πολύ συγκεκριμένες» ερωτήσεις πού του είχε θέσει η Μόσχα για την υπόθεση Σκρίπαλ, όπως και στο αίτημα να παρουσιάσει οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία για την κατηγορία
πού διατύπωνε.



Αντί απάντησης, η Βρετανία κατηγορούσε τη Ρωσία ότι δεν απαντά στην κλήση της να ομολογήσει την ενοχή της στην δολοφονική επίθεση.


Η «επίθεση του τέρατος Ασαντ με χημικά» και ο κατεσπευσμένος, προ ερεύνης, πυραυλικός κολασμός της  αναμενόταν να  ανακουφίσει τον πονοκέφαλο της Τερέζα Μέι με Βουλή και κοινή γνώμη,  σαρώνοντας από την δημοσιότητα και την μνήμη το δυσπερίγραπτο τσίρκο του αγγλικού θρίλερ Σκρίπαλ.

Όμως οι καταραμένοι Ελβετοί δεν μπόρεσαν - ή δεν θέλησαν;- να κρατήσουνε το στόμα τους κλειστό

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ